BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Στις Βρυξέλλες για οριστική κατοχύρωση ΠΟΠ/ΠΓΕ το «ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ»

Το δρόμο για την καταχώριση του στον κατάλογο των ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνει η ονομασία «ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ/ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ», μετά από την έγκριση του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

gjor3_2

105
0

Με απόφαση της η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων, αποδέχεται το με αριθ. πρωτ. 1514/174565/05-07-2021 τελικό αίτημα που υπέβαλε η Οργάνωση Παραγωγών Κασκαβάλ Πίνδου για καταχώριση στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ε. Ένωσης της ονομασίας «ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ/ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Νοεμβρίου 2012, για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι κατά της κατά της αίτησης καταχώρησης της ονομασίας «ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ/ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ» δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση, ενώ στις 4 Νοεμβρίου γνωμοδότησε θετικά και η  Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας για την αποδοχή του αιτήματος.

Η εν λόγω απόφαση, θα διαβιβαστεί για την τελική έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε εδώ την απόφαση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία