BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Μια αποτελεσματικότερη εφοδιαστική αλυσίδα για όλους με προϊόντα της IFCO

Με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη και στο πλαίσιο υποστήριξης μιας βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, η αλυσίδα Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. κατάφερε να εξοικονομήσει σημαντικούς περιβαλλοντικούς πόρους για το 2021 με τη χρήση των επαναχρησιμοποιήσιμων πλαστικών κιβωτίων (RPC) της IFCO, της παγκόσμιας εταιρείας για τη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της.

54_5

251
1

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία εξοικονόμησε:

  • 188 kg CO2, που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 325 λιγότερα αυτοκίνητα σε κυκλοφορία για ένα χρόνο
  • 847 m3νερό, που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 218.822 5λεπτα ντους
  • 106 gl ενέργειας, που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 18.553 λαμπτήρες φωτισμού για ένα χρόνο
  • 13 kg στερεά απόβλητα που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε στέρεα απόβλητα 216.933 ατόμων ημερησίως
  • 167 kg φθορές προϊόντων που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 83.612 μέσα γεύματα

 Αποτέλεσμα τήρησης της διαδικασίας από όλη την αλυσίδα, η Μασούτης απόσπασε από την εταιρία IFCO τη διάκριση για όλους τους στόχους.

Για την παραπάνω επίτευξη η Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου, Head of Facilities Hygiene & Food Safety Department της Μασούτης, αναφέρει:

«Η εταιρεία μας, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε για να υποστηρίξουμε έμπρακτα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε την ΙFCO ως στρατηγικό μας συνεργάτη για την χρήση επαχρησιμοποιούμενων κιβωτίων συλλογής και μεταφοράς φρέσκων προϊόντων, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη διατήρηση της ποιότητας των προσφερόμενων μας προϊόντων», ενώ, ο Inigo Canalejo, Vice President, ESG της IFCO, δήλωσε: «Σκοπός της IFCO είναι να καταστήσει βιώσιμη την αλυσίδα εφοδιασμού φρέσκων προϊόντων. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς τη Μασούτης Α.Ε., που έκανε τη βιώσιμη επιλογή, εντάσσοντας τα επαναχρησιμοποιήσιμα κιβώτια IFCO στην αλυσίδα εφοδιασμού της για να μειώσει σημαντικά τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιλέγοντας να συνεργαστεί με την IFCO αντί για συσκευασίες μιας χρήσης, η Μασούτης Α.Ε. και οι προμηθευτές της συμμετέχουν ενεργά στην πραγματική κυκλική οικονομία».

Η μεταστροφή από τις συσκευασίες μίας χρήσης σε κιβώτια RPC της IFCO μειώνει τα κόστη στις εφοδιαστικές αλυσίδες έως 27%, εξοικονομώντας έως 681 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Τα κιβώτια RPC της εταιρείας μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να επαναχρησιμοποιούνται και, συνεπώς, η διαδικασία καθαρισμού παίζει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων που παρέχουν τα κιβώτια RPC. Αυτός είναι ο λόγος που οι διαδικασίες πλύσης και απολύμανσης που ακολουθούμε έχουν επιστημονική βάση. Διενεργούμε συνεχείς ελέγχους υγιεινής ώστε να διασφαλίζουμε ότι η διαδικασία καθαρισμού είναι αποτελεσματική και ελεύθερη από επιβλαβή βακτήρια.

Χρησιμοποιούμε άκρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες που έχουν σχεδιαστεί για να αδρανοποιούν ή να απομακρύνουν παθογόνα μικρόβια ανθρώπων και φυτών. Τα κιβώτια RPC της εταιρείας μας υποβάλλονται σε πρόπλυση, πλύση, ξέπλυμα και απολύμανση με απολυμαντικά, προτού χρησιμοποιηθούν ξανά.

Το σύστημα SmartGuardian™ της IFCO παρακολουθεί συνεχώς τις διαδικασίες πλύσης και τα δεδομένα επαληθεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόνο η IFCO προσφέρει αυτό το επίπεδο ασφάλειας με εγκεκριμένες διαδικασίες πλύσης και απολύμανσης παγκοσμίως.

Δεδομένου ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες στρέφονται σε λύσεις αυτοματισμού ώστε να καταστούν οικονομικά πιο αποδοτικές, τα κιβώτια RPC της IFCO είναι ιδανικά για τη βελτιστοποίηση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών.

Για τα αυτοματοποιημένα κέντρα logistics για φρέσκα προϊόντα, η σωστή επιλογή συσκευασίας έχει ζωτική σημασία. Η επιλογή των κιβωτίων RPC της IFCO για τη συσκευασία φρούτων και λαχανικών από τους παραγωγούς και η μεταστροφή των καταστημάτων λιανικής στους αυτοματισμούς, συνεπάγεται μειωμένο κόστος και ανάγκες χειρισμού σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Λιγότερα απορρίμματα, μικρότερη κατανάλωση φυσικών πόρων.

Η βιώσιμη επιλογή.

Τα κιβώτια RPC της IFCO παρέχουν αποδεδειγμένα μια βιωσιμότερη εναλλακτική λύση για την εφοδιαστική αλυσίδα φρέσκων τροφίμων σε σχέση με τις συσκευασίες μίας χρήσης.

Τα κιβώτια RPC μειώνουν δραστικά τα στερεά απόβλητα και τους ρύπους στο περιβάλλον, παράγοντας εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα αερίων θερμοκηπίου, χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό και λιγότερη ενέργεια.

Σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι παραγωγοί, οι διανομείς

και τα καταστήματα λιανικής στρέφονται από τις συσκευασίες μίας χρήσης στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, επιλέγοντας ένα

κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο σχεδιασμένο να μειώνει τα απορρίμματα μέσω της επαναχρησιμοποίησης των πόρων.

Η βιωσιμότητα είναι σημαντική για όλους μας!

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΙΩΝΤΩΝ IFCO

ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Σε πρόσφατη συνάντηση  / συνέντευξη με τον Γενικό Διευθυντή της IFCO Ελλάδος , Θεοδόσιο Σταικόπουλο, μας ενημέρωσε ότι η IFCO εξελίσσεται με πρόσθετες λύσεις distribution packaging ,στην κατηγορία τρόφιμα , φρέσκα αλλά και συσκευασμένα , με επαναδιπλούμενα κιβώτια μόνο πολλαπλών χρήσεων.

Αυτές οι λύσεις είναι αποτέλεσμα μελέτης του ειδικού τμήματος R&D στα κεντρικά μας γραφεία στο Μοναχό , και αποτελούν μια νέα σελίδα στις προσφερόμενες λύσεις που παρέχουμε στο ενδιάμεσο πελάτη-retailer, αλλά και στο τελικό καταναλωτή-consumer, με απόλυτο σεβασμό στην ποιότητα και υγιεινή των αντίστοιχων προϊόντων! Η κατηγορία αυτή με τίτλο NMV (New market Verticals), θεωρούμε ότι μας διαφοροποιεί παγκόσμια σε όλα τα επίπεδα ,από το οποίο επικαλούμενο ανταγωνιστή μας!


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-10-2022 13:28Akis STAIKOPOULOS

IFCO & SUSTAINABILITY ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ !!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία