BACK TO
TOP
Πρωτοβουλίες και Δράσεις

Η COMPO EXPERT στηρίζει τις αγρότισσες της Herbs & Oils που καλλιεργούν λεβάντες για την παραγωγή αιθέριων ελαίων

Προερχόμενη από αγροτική οικογένεια και εργαζόμενη ως γεωπόνος, η κυρία Μάγδα Ανδρονικίδου, αποφάσισε μετά τη συνταξιοδότησή της, να ξεκινήσει με την κόρη της Ειρήνη Μαλίνη, την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και την παραγωγή αιθέριων ελαίων το 2011. Σε μια έκταση περίπου 470 στρεμμάτων, στην Ξηρολίμνη Κοζάνης, ίδρυσαν την οικογενειακή επιχείρηση με το όνομα Herbs & Oils, με κύρια καλλιέργεια να είναι η λεβάντα.

Magda_Andronikidou_page_1__1___1__2

48
1

Με το πέρασμα των ετών, αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις, όπως η έλλειψη εποχιακού προσωπικού, κατά την περίοδο της συλλογής αλλά και η έντονη παρουσία της κλιματικής αλλαγής, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια. Οι ακραίες βροχοπτώσεις κατά τη συγκομιδή του τσαγιού, αποτελούν άλλη μια πρόκληση, με τον κίνδυνο ακόμη και ολικής απώλειας της παραγωγής. Ωστόσο, έχουν επιτύχει να κατανείμουν τα χωράφια τους σε διάφορες περιοχές, ανάλογα με την καλλιέργεια και τις κλιματικές συνθήκες, γεγονός που τους βοηθάει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες από την απρόβλεπτη κατάσταση του καιρού, ενώ παράλληλα, μπορούν να εξισορροπήσουν τυχόν απώλειες.

Η αφοσίωσή τους στην ποιότητα, οδήγησε το 2014 στη δημιουργία του αποστακτηρίου της επιχείρησης, επιτυγχάνοντας έτσι την παραγωγή υψηλής ποιότητας αιθέριων ελαίων. Σήμερα, συνεργάζονται με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και με εταιρείες καλλυντικών, στις οποίες παρέχουν αιθέρια έλαια σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα ιχνηλασιμότητας, που παρέχει πληροφορίες από το χωράφι έως την αποθήκη, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες τους να έχουν πλήρη εικόνα του προϊόντος που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη.

Τι έπεται;

Στόχος τους είναι, εντός των επόμενων τριών ετών, να υιοθετήσουν μοντέλο Business to Customer και να κυκλοφορήσουν στην αγορά μια νέα σειρά προϊόντων.

Τι διδαχθήκαμε;

Η προσπάθεια της οικογένειάς μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι με όρεξη, επιμονή και υπομονή, ο καθένας μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να επιτύχει τους στόχους του.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία