BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Όλα τα σημάδια προμηνύουν μια καλή χρονιά για το κεράσι

Για μια πολλά υποσχόμενη χρονιά προετοιμάζονται οι παραγωγοί κερασιών της χώρας, με τα έως τώρα δεδομένα να υποδηλώνουν ικανοποιητικές αποδόσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Αν και ακόμα είναι νωρίς, η ανθοφορία και η καρπόδεση ως πρώτες ενδείξεις για την παραγωγή, δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και μόνο εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

19_pin_4

31
1

Τον περασμένο χρόνο σε µια ελλειµµατική σε προϊόν εμπορική περίοδο, η έναρξη έγινε στα 1,70 ευρώ. Φέτος η καρπόδεση είναι ζωηρή και η ζήτηση από τη λιανική αναμένεται να εξελιχθεί ικανοποιητικά.
Οι πρώτες συγκοµιδές αναµένεται να ξεκινήσουν περί τις 15 Μαΐου έως τέλη Ιουνίου, µε τους παραγωγούς να εξηγούν στην Agrenda ότι στο εµπορικό κοµµάτι αυξηµένη αναµένεται η ζήτηση από τη λιανική. Αυτό ευνοεί παραγωγούς και συνεταιρισµούς που διατηρούν απευθείας συµφωνίες µε αλυσίδες του χώρου.
Από την άλλη, οι περιορισµοί στις εγχώριες λαϊκές αγορές αλλά και στις εξαγωγές προβληµατίζουν, αν και µέχρι τη διάθεση σηµαντικών όγκων µεσολαβεί χρόνος ικανός να αντιστρέψει έστω και ελαφρώς τη συγκυρία. Υπενθυµίζεται ότι πέρυσι οι τιµές στο ξεκίνηµα βρέθηκαν στα 1,70 ευρώ το κιλό.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

28-04-2020 13:46Nektarios Mentsis

Ποια ικανοποίητικη καρποδεση. χάλια είναι τα πρώιμα και μεσοπρωιμα στον νομό Πέλλας

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία