BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ξεκίνησε ο αλωνισμός με καιρικές ανησυχίες

Στην αγορά µας, οι βροχές που περιµέναµε πριν ένα µήνα δείχνουν να έρχονται την πιο ακατάλληλη περίοδο.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

24
0

Πάνω στα αλώνια δεν χωράει αµφιβολία πως οι εκτιµώµενες καταιγίδες θα προκαλέσουν ποιοτικό πρόβληµα στα σιτάρια. Φυσικά όσες ποσότητες έχουν µαζευτεί µέχρι στιγµής στη Θεσσαλία είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλά έχουµε πολύ δρόµο ακόµα µπροστά µας. Στο εµπορικό κοµµάτι, οι τοπικοί έµποροι δεν παίρνουν το ρίσκο να πουλήσουν σε αυτή τη συγκυρία νέα σοδειά στους Ιταλούς αγοραστές, καθώς δεν γνωρίζουν κόστος και ποιότητες. Φαίνεται να υπάρχει µια διάθεση αγοράς περί των 265 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

 

Στα σκληρά σιτάρια, δεν έχουµε ακόµα λίστα για τη νέα σοδειά οπότε και µένουµε στην τελευταία αναρτηµένη που αφορά τα περσινά σιτάρια. Συγκεκριµένα τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 280-285 ευρώ ο τόνος.

 

Στη Γαλλία οι τιµές σκληρού σκαρφάλωσαν στα 270 ευρώ ο τόνος FOB γαλλικό λιµάνι λαµβάνοντας δυναµική από τις ιταλικές ζητήσεις και την πολύ καλή πορεία των εξαγωγών της σοδειάς του Καναδά. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, είχαµε ανάκαµψη για όλα τα δηµητριακά, η οποία προκλήθηκε ξανά από τις συνθήκες ξηρασίας στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως οι καιρικές ανησυχίες αφορούν περισσότερο τα καλαµπόκια και τη σόγια, εντούτοις επηρεάζουν έµµεσα και τα µαλακά σιτάρια. Η ανοδική αντίδραση πέρασε και στη Γαλλία µε τις τιµές να πιάνουν ξανά επίπεδα πάνω από τα 215 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία