BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Με κεκτημένη ταχύτητα ακόμα σε άνοδο το σκληρό

Η τρελή πορεία στην αγορά σκληρού σίτου συνεχίζεται µε τη Γαλλία να ενισχύεται ακόµα 5 ευρώ ο τόνος, φτάνοντας τα 330 ευρώ ο τόνος, ουσιαστικά ακολουθώντας την ανοδική πορεία των δεικτών της Ιταλίας.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

23
0

Αυτό το σκηνικό έχει ενισχύσει ακόµα περισσότερο τις τιµές εξαγωγής που λαµβάνουµε από την Ιταλία, µε τις τιµές FOB να έχουν σπάσει τα 350 και 360 ευρώ ο τόνος και να οδεύουν προς τα 370 ευρώ ο τόνος. Έχουν κλειστεί αρκετά καράβια ακόµα και από τα επίπεδα των 330 ευρώ ο τόνος FOB, αλλά λογικά τις επόµενες δύο εβδοµάδες αναµένεται να είναι πιο «ήσυχη» η αγορά, καθότι και οι Ιταλοί κάνουν πάντα ένα καλοκαιρινό διάλλειµα. Στη Φότζια δεν υπάρχει νέα λίστα καθώς παραδοσιακά κλείνουν για δύο εβδοµάδες µέσα στον Αύγουστο.

Στην τελευταία λίστα, τα ποιοτικά στάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% είχαν τιµή αποθήκης εµπόρου στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/ hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου ήταν στα 370-375 ευρώ ο τόνος. Σηµειωτέον υπενθυµίζεται ότι στη Γαλλία υπάρχουν κάποια θέµατα τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά όσον αφορά τη νέα σοδειά.

Την ίδια ώρα ο Καναδάς συνεχίζει και ενισχύεται υπό τον γνωστό φόβο της παραγωγής τους, µετά την ξηρασία. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, το που θα πάει η αγορά θα κριθεί από τις σοδειές και τις τιµές που θα βγάλει στο τέλος ο Καναδάς. Υπήρξαν εµπορικές σεζόν, στις οποίες αρχικά αναφέρονταν µε υπερβολή στα προβλήµατα του Καναδά και όταν αλώνισαν φάνηκε πως τα σιτάρια τους ήταν τελικά υπερ-αρκετά, οπότε και άρχισε η κατάρρευση των τιµών. Φέτος δεν φαίνεται κάτι αντίστοιχο µέχρι στιγµής, δεδοµένου ότι οι αποδόσεις αποκλείεται να µην έχουν µειωθεί σηµαντικά από τον εκτεταµένο καύσωνα. Ίσως να µην είναι τόσο υπερβολικά χάλια τα πράγµατα, όπως λένε, αλλά αυτό θα φανεί προς τον Σεπτέµβριο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία