BACK TO
TOP
Ειδικά Αφιερώματα

AZATIN και COSTAR για τον έλεγχο της Τuta Absoluta

Για τον έλεγχο της Tuta Absoluta στην τομάτα η Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ προτείνει τα βιοδραστικά εντομοκτόνα AZATIN EC και COSTAR WG.

DSC00510

349
0

Στην Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ είμαστε ειδικοί στην πρόληψη και τον έλεγχο εχθρών και παθογόνων που επηρεάζουν διαφορετικές καλλιέργειες. Τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν τη βιωσιμότητα, τη φροντίδα του περιβάλλοντος και του εδάφους, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξάλειψη των διαφόρων εχθρών και παθογόνων που μπορεί να προσβάλλουν τις καλλιέργειες.

Για τον έλεγχο της Tuta Absoluta στην τομάτα η Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ προτείνει τα βιοδραστικά εντομοκτόνα AZATIN EC και COSTAR WG:

  • AZATIN EC: εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με διασυστηματική δράση, περιέχει ως δραστική ουσία εκχύλισμα από τους σπόρους του τροπικού φυτού Azadirachta indica (azadirachtin A 2,6% β/ο). Ως προς τον τρόπο δράσης του παρεμβαίνει στην εξέλιξη των ατελών σταδίων και αναστέλλει τις κυτταρικές λειτουργίες των εντόμων, έχει αντιτροφικές και εντομοαπωθητικές ιδιότητες, ενώ επίσης προκαλεί μείωση της γονιμότητας των εντόμων- στόχων. Το AZATIN είναι ήπιο ως προς τα κύρια ωφέλιμα έντομα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και στη Βιολογική Γεωργία (σύμφωνα με τα Παραρτήματα Ι & ΙΙ του Καν.(ΕΚ) 889/2008).



  • COSTAR WG: Νέο εντομοκτόνο που αποτελείται από Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki strain SA-12 85% β/β που ισοδυναμεί με 8.5×1012CFU, 90000 IU/mg σε ενεργό πρωτεΐνη δ-endotoxin 18%, που τον καθιστά τον πιο πυκνό εγκεκριμένο βάκιλλο. Είναι αποτελεσματικός στον έλεγχο της Tuta Absoluta, καθώς ενάντια και σε άλλες προνύμφες λεπιδοπτέρων. Είναι ένα επιλεκτικό εντομοκτόνο που δρα με κατάποση στις προνύμφες των πρώτων σταδίων ανάπτυξης. Το COSTAR δεν έχει καμία επίδραση στα ωφέλιμα έντομα, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους αγρότες που εφαρμόζουν Προγράμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Το COSTAR επιτρέπεται για χρήση στη Βιολογική Γεωργία (σύμφωνα με τα Παραρτήματα Ι & ΙΙ του Καν.(ΕΚ) 889/2008).


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία