BACK TO
TOP
Ειδικά Αφιερώματα

Μεγάλο αφιέρωμα Agrenda στα τρακτέρ πρωταγωνιστές της καλλιεργητικής χρονιάς

Με τρακτέρ πολυεργαλεία που διαπρέπουν στο χωράφι αλλά χωράνε άνετα στο στάβλο και δενδροκοµικά που εξοπλίζονται µε την τελευταία γενιά κινητήρων Stage V, οι εισαγωγείς αγροτικών µηχανηµάτων δηλώνουν πανέτοιµοι από όλες τις πλευρές να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη ενόψει ενός ακόµα πιο απαιτητικού έτους.

19-47_cover

14714
3

Το 2022 όπως λένε είναι µία µεταβατική χρονιά καθώς ξεκινάει ο νέος κύκλος των Σχεδίων Βελτίωσης, µε την αγορά να συνεχίζει να προσφέρει ευέλικτες χρηµατοδοτικές λύσεις µε ή χωρίς επιδότηση.

MASSEY FERGUSON MF 5S

Κορυφαίες επιδόσεις για γαλακτοκοµικές και κτηνοτροφικές µονάδες

Η Massey Ferguson, παγκόσµια εµπορική επωνυµία της AGCO (NYSE:AGCO), εγκαινιάζει µία νέα εποχή µε τους πρακτικούς, αξιόπιστους και διασυνδεδεµένους γεωργικούς ελκυστήρες της Σειράς MF 5S. Η νέα σειρά MF 5S πρωτοπορεί από την άποψη της µηχανικής και της απόδοσης ενώ αποτελεί την ιδανικής επιλογή για γαλακτοκοµικές/κτηνοτροφικές µονάδες. Τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς έχουν ως εξής:

  • ∆ιατίθεται σε τρεις εκδόσεις Essential, Efficient και Exclusive µε ιπποδυνάµεις από 105 έως 145 ίππους.
  • Νέα ανανεωµένη εµφάνιση µε U-κενό (Protect-U) µεταξύ καµπίνας και κινητήρα, για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και χαµηλότερο επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό  της καµπίνας (69 db).
  • ∆ύο επιλογές στο κιβώτιο ταχυτήτων µε τα ηµιαυτόµατα Dyna 4 (16x16) και Dyna 6 (24x24). Και τα δύο σασµάν έρχονται πλέον µε λειτουργίες Brake to Neutral (πατώντας µόνο το φρένο ενεργοποιείται αυτόµατα ο συµπλέκτης), την λειτουργία Autodrive (αλλάζει αυτόµατα σχέσης ανάλογα µε το φορτίο) και την λειτουργία Speedmatching (επιλέγει αυτόµατα την σωστή ταχύτητα για να ταιριάζει µε την ταχύτητα προς τα εµπρός).
  • Μεγαλύτερη καµπίνα για περισσότερη άνεση και καλύτερη και µεγαλύτερη ορατότητα για τον οδηγό, µέχρι και 4 µέτρα εµπρός.
  • Υδραυλική αντλία παροχής στα 58 λίτρα/λεπτό και προαιρετικά 100 λίτρα/λεπτό και 110 λίτρα/λεπτό για εργασίες µε µπροστινό φορτωτή, τέσσερις ηλεκτροϋδραυλικούς πίσω ταχυσυνδέσµους και ανυψωτική ικανότητα υδραυλικών στα 6.000 κιλά.
  • Μπράτσο οδηγού µε Multi pad µε δύο χειριστήρια Joystick.
  • Εξοπλισµένο µε Datatronic 5, µε οθόνη αφής 9 ιντσών όπου ρυθµίζουµε όλο το τρακτέρ και το παρελκόµενο.
  • Επίσης παρέχεται το AutoGuide και το Fieldstar 5, για γεωργία ακριβείας.

Η χρονιά που περνάει ήταν πολύ δύσκολη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έθεσε πάλι η πανδηµία. Παρόλα αυτά, καταφέραµε µια σηµαντική παρουσία στην αγορά τόσο στην κατηγορία των δενδροκοµικών όσο και στων εξωχώραφων.

Η περίοδος που διανύσαµε και διανύουµε είναι πολύ ενδιαφέρουσα για εµάς καθώς ανανεώθηκε το µεγαλύτερο κοµµάτι των προϊοντικών σειρών της Massey Ferguson, όπως η σειρά MF 5S, MF 6S, MF 7S και MF 8S. Επιπρόσθετα, η εταιρεία που το 2022 κλείνει 175 χρόνια ιστορίας, ανανεώνει την εταιρική της ταυτότητα ήδη από φέτος. Για το 2022, είµαστε συγκρατηµένα αισιόδοξοι κυρίως λόγω των προβληµάτων που έχουν µαστιγώσει την ευρύτερη αγορά, αναµένοντας να βγει και το καινούριο Σχέδιο Βελτίωσης.

Είµαστε πάντα έτοιµοι να εξυπηρετήσουµε τους υφιστάµενους πελάτες αλλά και οποιονδήποτε νέο θέλει να µπει στην οικογένεια της Massey Ferguson. Ελπίζουµε να µείνει οριστικά πίσω η συνθήκη της πανδηµίας µέσα στο 2022, ώστε να µπορέσουµε να είµαστε πιο κοντά στους πελάτες µας, όντας διαθέσιµοι να ανταπεξέλθουµε σε οποιαδήποτε επαγγελµατική τους ανάγκη. Ο Όµιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη είναι πολύ σοβαρά εστιασµένος στον αγροτικό τοµέα.

Από όλους εµάς ευχόµαστε Καλή Χρονιά µε Υγεία!

∆ιευθυντής Πωλήσεων & Υπεύθυνος  Επιχειρηµατικής Ανάπτυξης  Οµίλου Επιχειρήσεων  Σαρακάκη

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Ο κινητήρας του γεωργικού ελκυστήρα είναι πετρελαιοκίνητος, τετράχρονος, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ικανοποιεί τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την εκποµπή καυσαερίων STAGE V µε τα εξής χαρακτηριστικά:

Μοντέλο ΑgcoPower.

  • Χωρητικότητα 4.4 λίτρα - 4 κύλινδροι.
  • Τεχνολογία ψεκασµού καυσίµου Common Rail.
  • Ηλεκτρονική διαχείριση κινητήρα.
  • 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο.
  • Υπερτροφοδοτούµενος (turbo) µε σύστηµα ψύξεως αέρα (intercooler).
  • Μέγιστη ροπή 440 Nm.
  • Υδρόψυκτος.
  • Χειρόγκαζο.
  • Μνήµη στροφών κινητήρα µε µπουτόν.
  • ∆εξαµενή καυσίµου 200 λίτρων.
  • ∆εξαµενή Adblue 20 λίτρων.
  • Μέγιστη ισχύς κινητήρα στις 2000 rpm.
  • Μέγιστη ροπή κινητήρα στις 1500 rpm.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Εξαιρετική ορατότητα µόλις 4 µέτρα µπροστά από το τρακτέρ πάνω από το λεπτό ταµπλό και το πιο στενό καπό µε χαµηλή µύτη στον τοµέα του.
  • Εξαιρετικά ευέλικτος και ευκίνητος σχεδιασµός.
  • ∆ύο θέσεις καµπίνας και επιλογή οροφής από τη βασική έκδοση ή την οροφή Visio.
  • Η επιλογή τριών υδραυλικών συστηµάτων παρέχει εξαιρετική πίεση, παροχή και απόκριση.
  • Μοχλός χειρισµού ισχύος στο αριστερό χέρι ή µοχλός σχήµατος Τ στο δεξί χέρι για αλλαγή κατεύθυνσης και επιλογή του ουδέτερου σηµείου.
  • Μια επιλογή από joysticks χειρίζεται τον φορτωτή και αλλάζει την κατεύθυνση και τις ταχύτητες.
  • Πέδηση στο ουδέτερο σηµείο - το σύστηµα πέδησης βάζει τη µετάδοση στο ουδέτερο σηµείο (νεκρά) όταν πατηθεί το πεντάλ φρένου, καθιστώντας τη λειτουργία του φορτωτή ασφαλέστερη, ευκολότερη και πολύ πιο άνετη.
  • Comfort-Control ( Έλεγχος άνεσης ) - Ρυθµιζόµενη ευαισθησία ρεβέρσας – από αργή και οµαλή σε γρήγορη και δυναµική αλλαγή κατεύθυνσης.



AGROTECH

Η οικογένεια των νέων 6R  είναι απλά ηγέτης

Κορυφαίες επιδόσεις, υψηλή ισχύς, χαµηλό βάρος και θρυλική ελκτική δύναµη

ΜΈΓΙΣΤΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ

Το κατασκευαστικό πλαίσιο της John Deere αποτελεί τη ραχοκοκαλιά όλων των τρακτέρ της σειράς 6R

Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τοποθετηµένα µέσα στο πλαίσιο πάνω σε µονωτικά µπλοκ που µειώνουν την καταπόνηση και τον θόρυβο λειτουργίας. Είναι η καλύτερη πλατφόρµα για έναν John Deere µπροστινό φορτωτή.

Εξαιρετικά ευρύχωρη και πολύ ήσυχη καµπίνα, 3,33 m³ και 71 dB(A) αντίστοιχα, που διαθέτει τη νέα οθόνη γωνιακής κολόνας και κατασκευάζεται µε βάση τις προδιαγραφές της αυτοκινητοβιοµηχανίας.

Νέα πακέτα φωτισµού LED. Καταναλώνουν λιγότερη ισχύ, παρέχουν δυνατότερο φως σαν τον ήλιο και καλύπτουν µεγάλη απόσταση.

Νέα εργονοµική θέση ταµπλό, που βοηθάει να µένει το βλέµµα πάντα στο χωράφι!

COMMANDPRO™

Τέλεια εργονοµία και στρατηγική οδήγησης

Οι κινητήρες 4,5 l και 6,8 l της John Deere έως 300 hp σας παρέχουν φανταστική ισχύ µε µειωµένο λειτουργικό κόστος.

Εξαιρετικά κιβώτια ταχυτήτων

 CommandQuad™ Plus

 DirectDrive

 AutoPowr™

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ JOYSTICK

Το ηλεκτρονικό χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών σάς δίνει τη δυνατότητα να ρυθµίζετε το χειριστήριο του συστήµατος ζεύξης, τις ηλεκτροβαλβίδες, τις λειτουργίες ISOBUS και τη λειτουργία ραβέρσας, για βολικό και αποτελεσµατικό χειρισµό µε το ένα χέρι όλων των βασικών λειτουργιών του τρακτέρ.

Όλα τα 4κύλινδρα 6R δουλεύουν µε 2 υπερσυµπιεστές καθώς και τα µοντέλα 6R250, 6R 230

ΝΕΟΣ ∆ΕΚΤΗΣ STARFIRE 6000

Το σήµα SF3 προσφέρει ακρίβεια +-3cm σε κάθε πέρασµα!

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕ∆ΟΥ

Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά της ενεργοποίησης Premium, απολαµβάνετε επίσης τα πρόσθετα οφέλη παραγωγικότητας του αυτοµατισµού στροφής AutoTrac™, της παθητικής καθοδήγησης παρελκόµενου AutoTrac™ και του συγχρονισµού µηχανήµατος MachineSync.

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΡΟΦΩΝ AUTOTRAC™

Ο αυτοµατισµός στροφών AutoTrac™ ελέγχει ολόκληρη τη στροφή στο κεφαλάρι του χωραφιού και διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και του παρελκόµενου, συµπεριλαµβανοµένων των αλλαγών ταχύτητας εµπροσθοπορείας και της αλλαγής δυναµοδότη. Αυτή η λειτουργία πραγµατοποιεί άνοδο ή κάθοδο του συστήµατος ζέυξης ή ενεργοποιεί τις SCV ακριβώς τη σωστή στιγµή και στη σωστή θέση του χωραφιού, εξασφαλίζοντας απόλυτα συνεπή ανάπτυξη της καλλιέργειας στο κεφαλάρι.

DIRECTDRIVE ΕΞΕΛΙΓΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ∆ΙΠΛΟΎ ΣΥΜΠΛΈΚΤΗ

Ειδικά ανεπτυγµένο για τρακτέρ 6R, το DirectDrive είναι ένα κιβώτιο οχτώ ταχυτήτων, τριών οµάδων σχεδιασµένο και κατασκευασµένο από την John Deere για βαριές υποεδάφιες αγροτικές εργασίες.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Η ανάρτηση TLS™ plus είναι πραγµατικά ενεργή γιατί συνεργάζεται µε το σύστηµα υδραυλικών και δεν αφήνει τον µπροστινό άξονα να ολισθαίνει χάνοντας την πρόσφυση του. Έτσι δίνει 12% µεγαλύτερη έλξη στο χωράφι.

του Χριστόδουλου Μποζατζίδη*

Αναµφίβολα, το 2021 ήταν µια δύσκολη χρονιά τόσο για την κοινωνία µας όσο και για την αγορά. Βασικό µας µέληµα ήταν και εξακολουθεί να είναι, φυσικά, η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων µας, όλης της οµάδας της Agrotech, που, καθηµερινά, βρίσκεται στο πλευρό της αγροτικής κοινότητας.

Το γεγονός ότι και το 2021 καταφέραµε να είµαστε, µε µεγάλη διαφορά, η πρώτη επιλογή του Έλληνα αγρότη έχει τεράστια σηµασία για µας, αν σκεφτούµε τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαµορφώθηκαν στη διεθνή και στην εγχώρια αγορά. Αυτό που µετράει µέσα στο γενικότερο κλίµα αβεβαιότητας είναι το  αίσθηµα ασφάλειας που νιώθουν όσοι µας εµπιστεύονται και το ότι είµαστε πάντα διαθέσιµοι, όταν µας χρειάζεται ο πελάτης, εκεί όπου µας χρειάζεται. Από την εξειδικευµένη τεχνική υποστήριξη και την άµεση διαθεσιµότητα των ανταλλακτικών, έως την άριστη εξυπηρέτηση  και τα ετοιµοπαράδοτα µηχανήµατα, νιώθουµε περήφανοι που εργαζόµαστε καθηµερινά για να ικανοποιήσουµε κάθε ανάγκη του αγρότη.

Για το 2022 είµαστε πανέτοιµοι να αντιµετωπίσουµε οποιαδήποτε πρόκληση και µε το βλέµµα µπροστά συνεχίζουµε να εξελισσόµαστε και να προσφέρουµε τις πιο καινοτόµες λύσεις γεωργίας ακριβείας. Επίσης, εντός του 2022 υποδεχόµαστε το νέο John Deere 6R, ένα τρακτέρ ακόµη εξυπνότερο, ένα τρακτέρ ηγέτη στην κατηγορία του.

Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε, πάνω απ΄όλα, ξεχωριστά, κάθε πελάτη και κάθε συνεργάτη για τη συνεχή στήριξη και εµπιστοσύνη.

Ευχόµαστε ολόψυχα καλή και δηµιουργική χρονιά.

*Πρόεδρος, Agrotech S.A.






Π. Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ

Νέα CASE IHPuma με κοντό μεταξόνιο

Τα τρακτέρ Puma 140-175 της Case IH ανανεώθηκαν και έρχονται την άνοιξη του 2022 µε τρια πακέτα εξοπλισµού για κάθε ανάγκη

Τα τρακτέρ Puma 140-175 της Case IH επωφελούνται από µία σειρά νέων χαρακτηριστικών για τα µοντέλα του 2022, που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να εµπλουτίσουν την εµπειρία της εργασίας. Σε συνέχεια της επιτυχίας της ανανεωµένης σειράς Puma 185-240 µε µακρύ µεταξόνιο, η νέα σειρά Puma 140-175 µε κοντό µεταξόνιο, µε µέγιστη ισχύ από 155 -200 ίππους, αναβαθµίζεται σε όλους τους τοµείς συµπεριλαµβανοµένης της εµφάνισης του µηχανήµατος και της συµπεριφοράς του σασµάν.

Το προφίλ της σειράς παραµένει το ίδιο, µε τρεις εκδόσεις που επικεντρώνονται σε συγκεκριµένες απαιτήσεις πελατών. Τα Puma 140-165 είναι η οικονοµική επιλογή, το Puma 150 και 165 Multicontroller παρέχει στους πελάτες περισσότερη αυτοµατοποίηση και το Puma CVXDrive προσφέρει κορυφαία παραγωγικότητα.

Νέα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας

Τα νέα µοντέλα Puma 140-175  έρχονται µε βελτιώσεις που αποσκοπούν στο όφελος τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του χειριστή. Η επανασχεδιασµένη είσοδος όπως της σειράς Magnum παρέχει ευκολότερη πρόσβαση, ενώ οι βελτιώσεις στην καµπίνα περιλαµβάνουν βάση τηλεφώνου, θύρες τροφοδοσίας USB και βάση tablet για να διευκολύνουν τη διαχείριση της καµπίνας. Για τους χρήστες φορτωτών ένα νέο προηγµένο joystick, µε ενσωµατωµένα κουµπιά για την λειτουργία της ρεβέρσας και της αλλαγής ταχυτήτων, θα βελτιώσει τους χρόνους εργασίας. Στο πίσω µέρος των νέων µοντέλων Puma, η θέση στήριξης του 3ου σηµείου έγινε πιο εργονοµική και οι υδραυλικοί ταχυσύνδεσµοι έχουν βελτιωθεί για µεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Άλλες βελτιώσεις περιλαµβάνουν φώτα LED και µία παροχή αέρα για φούσκωµα ελαστικών και καθαρισµό.

Βελτιώσεις στο σασµάν CVXDrive

Τα µοντέλα Puma CVXDrive έχουν υποβληθεί σε βελτιώσεις στο σασµάν, µε τους µηχανικούς της Case IH να έχουν επικεντρωθεί στην βελτίωση της οδηγικής εµπειρίας µειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης της ρεβέρσας και της επιτάχυνσης/επιβράδυνσης και αυξάνοντας την ευαισθησία του πεντάλ γκαζιού. Υπάρχει επίσης τώρα µεγαλύτερη ευαισθησία και ακρίβεια της θέσης του Multicontroller, µε δυνατότητα απενεργοποίησης του cruise control µε το πεντάλ, την οποία οι πελάτες θα εκτιµήσουν όταν στρίβουν στο κεφαλάρι. Οι ρυθµίσεις του CVXDrive µπορούν εύκολα να προσαρµοστούν µέσω της οθόνης AFS Pro 700.

Τρια νέα πακέτα εξοπλισµού

Το πακέτο Selection, για τα βασικά µοντέλα Puma 140-165, καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις των πελατών. Τα τρακτέρ Puma Multicontroller και Puma CVXDrive προσφέρονται µε δύο πακέτα, Advanced και Professional. Το πακέτο Advanced περιλαµβάνει τα πιο συνηθισµένα χαρακτηριστικά που ζητούν πολλοί πελάτες για τις καθηµερινές εργασίες, ενώ το πακέτο Professional επικεντρώνεται στην τεχνολογία AFS.

του Μπάμπη Μαυρίδη*

Παρά το γεγονός ότι η πανδηµία COVID-19 έχει προκαλέσει σηµαντικές διαταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασµού και κατά συνέπεια στις γραµµές παραγωγής των µηχανηµάτων, το 2021 ήταν µια καλή χρονιά για τον κλάδο µας, αλλά και τον ευρύτερο πρωτογενή τοµέα. Η υλοποίηση των σχεδίων βελτίωσης σε συνδυασµό µε τον αναπτυξιακό νόµο, συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων τόσο των γεωργικών ελκυστήρων όσο και των παρελκοµένων.

Όσον αφορά την εταιρεία µας καταφέραµε να πιάσουµε τους στόχους µας, ποιοτικούς και ποσοτικούς, αυξάνοντας τις πωλήσεις µας και βελτιώνοντας σηµαντικά το µερίδιο αγοράς µας. Εµπλουτίσαµε την γκάµα των µηχανηµάτων µας και δώσαµε πολύ µεγάλη έµφαση στην προώθηση των συστηµάτων και υπηρεσιών γεωργίας ακριβείας, δηµιουργώντας ξεχωριστό τµήµα το οποίο στελεχώσαµε µε ειδικευµένο προσωπικό. Για την αντιµετώπιση της πανδηµίας λάβαµε όλα τα απαραίτητα µέτρα για να προστατέψουµε την υγεία των εργαζοµένων µας, αλλά και των πελατών µας.

Το 2022 φαίνεται να είναι µια δύσκολη χρονιά, διότι η συνεχόµενη έλλειψη πρώτων υλών και κυρίως ηµιαγωγών, σε συνδυασµό µε την αδυναµία των προµηθευτών να παραδώσουν εγκαίρως τα εξαρτήµατα στα εργοστάσια παραγωγής, φαίνεται να επηρεάζει πάρα πολύ τους χρόνους παραγωγής και παράδοσης των µηχανηµάτων. Η εταιρεία µας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προβλέψεις για να αντιµετωπίσει µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παραπάνω προβλήµατα.

Το σχέδιο δράσης µας για την επόµενη χρονιά περιλαµβάνει την προώθηση και παρουσίαση όλων των νέων µοντέλων γεωργικών ελκυστήρων Stage V και ιδιαίτερα των νέων δενδροκοµικών τρακτέρ (New Generation), µε αποκορύφωµα την έκθεση Agrotica όπου σκοπεύουµε να έχουµε και πάλι πολύ δυναµική παρουσία. Επίσης θα δώσουµε ιδιαίτερη έµφαση στην προώθηση των υπηρεσιών γεωργίας ακριβείας προσφέροντας λύσεις στους πελάτες µας οι οποίες θα συµβάλλουν στην µείωση του κόστους παραγωγής και στην καλύτερη διαχείριση της γεωργικής τους εκµετάλλευσης.

Παράλληλα δε, θα φροντίσουµε για την εκπαίδευση και ενηµέρωση, τόσο του προσωπικού της εταιρείας όσο και των αντιπροσώπων µας, σε µηχανήµατα και υπηρεσίες προηγµένης τεχνολογίας. 


Γενικός ∆ιευθυντής της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ



ΘΕΟΧΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕ

Νέα σειρά Deutz-Fahr 5-DF

Με συµπαγές σασί και ισχύς από 91 έως 116 ίππους η νέα σειρά 5 συνδυάζει όλες τις ιδανικές αρετές ενός δενδροκοµικού

Η Deutz-Fahr παρουσίαζει τη νέα Σειρά 5DV / DS / DF TTV που ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις, µε συνεχώς µεταβλητό κιβώτιο ταχυτήτων TTV, µέγιστη άνεση οδήγησης και λειτουργίας και ισχυρό υδραυλικό σύστηµα που επιτρέπουν πρωτόγνωρη παραγωγικότητα. Η σειρά 5DV / DS / DF TTV µπορεί να χρησιµοποιηθεί και να διαµορφωθεί τόσο µεµονωµένα όσο και µε ευελιξία καθώς ποικίλλουν οι εργασίες στην καλλιέργεια φρούτων και την αµπελουργία. Χάρη σε τρία διαθέσιµα, συµπαγή εξωτερικά πλάτη από 1.077mm για τα µοντέλα 5DV TTV, από 1.267mm για το 5DS TTV και από 1.441mm για τα ευρύτερα ειδικά τρακτέρ 5DF TTV και µεµονωµένο εξοπλισµό και υδραυλικά πακέτα, ο σύγχρονος καλλιεργητής µπορεί τώρα να διαµορφώσει το κατάλληλο τρακτέρ για την εκµετάλλευσή του.

Οι ισχυροί υπερσύγχρονοι κινητήρες FARMotion, που είναι ειδικά σχεδιασµένοι για γεωργική χρήση, διαθέτουν βέλτιστη ροπή και µέγιστη ισχύ µε εξαιρετικά χαµηλή κατανάλωση. Η γκάµα των διαθέσιµων κινητήρων είναι ευρεία και εκτείνεται ανάµεσα σε 3-κύλινδρο ή 4-κύλινδρο τούρµπο ντίζελ κοινής γραµής τροφοδοσίας µε ηλεκτρονικό έλεγχο από 91 έως 116 ίππους (65 έως 83 kW) µε υπερσυµπιεστή, ψύξη φορτίου αέρα , επεξεργασία καυσαερίων DOC και ιξώδη ανεµιστήρα. Η ροπή και η ισχύς προσαρµόζονται στις πιο δύσκολες εργασίες. Επιπλέον, οι νέοι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί όσον αφορά την κατανάλωση ντίζελ. Η βελτιστοποιηµένη σχεδίαση προσφέρει το πλεονέκτηµα ενός στενού καπό και εποµένως µια εξαιρετική θέα προς τα εµπρός καθώς και µέγιστη ευελιξία. Χάρη στην υπερσύγχρονη τεχνολογία των κινητήρων, τα µοντέλα της σειράς 5 συµµορφώνονται µε όλα τα πρότυπα εκποµπών Stage V.

Το φίλτρο αέρα δύο επιπέδων PowerCore είναι ένα νέο χαρακτηριστικό. Συν τοις άλλοις, το τρακτέρ µπορεί να εξοπλιστεί µε διαχωριστή σκόνης. . Το ρεζερβουάρ καυσίµου διαθέτει 85 λίτρα, επιτρέποντας ακόµη και στην ισχυρή σειρά 5DV / DS / DF TTV να ολοκληρώσει µακρές εργασίες χωρίς να σταµατήσει για ανεφοδιασµό.

Η προηγµένη τεχνολογία µετάδοσης διασφαλίζει την αποτελεσµατική κατανοµή ισχύος σε επίπεδο έδαφος και σε κλίσεις. Αυτό κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τον οδηγό, ενώ ταυτόχρονα µειώνει την κατανάλωση. Η µετάδοση του 5DV / DS / DF TTV συνδυάζει την απόδοση ενός µηχανικού κιβωτίου µε την άνεση ενός υδροστατικού κιβωτίου ταχυτήτων. Η ισχύς του κινητήρα µετατρέπεται σε συνεχής παραγωγική απόδοση, χωρίς απώλειες και εξοικονόµηση καυσίµου. Η τελική ταχύτητα των 40 χλµ / ώρα µπορεί να επιτευχθεί στις οικονοµικές 1.650 σ.α.λ.. Η ευκολία λειτουργίας της νέας µετάδοσης TTV είναι ασυναγώνιστη. Ο οδηγός πρέπει να ορίσει µόνο την επιθυµητή ταχύτητα και το τρακτέρ επιταχύνει συνεχώς έως ότου επιτευχθεί η ρυθµισµένη ταχύτητα. Το κάθισµα του οδηγού µε ανάρτηση αέρα και το προαιρετικό ραδιόφωνο πολυµέσων αυξάνουν την ευηµερία. Ο οδηγός έχει ό, τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά άνετα και αποτελεσµατικά. Το µονοκόµµατο παρµπρίζ που τραβιέται στην οροφή της καµπίνας µε τα µεγάλα κρύσταλλα  προσφέρει εξαιρετική θέα σε όλους τους χώρους προσάρτησης.

Ανακαλύψτε και εσείς τη σειρά 5 DS/DV/DF Stage V στο https://www.theocarakis-tractors.gr/ καθώς και στο επίσηµο δίκτυο αντιπροσώπων της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., σε όλη την Ελλάδα.

του Στέλιου Σταματικού*

Υιοθετώντας µια πελατοκεντρική φιλοσοφία, η ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.  έχει καταφέρει να κερδίσει την εµπιστοσύνη του κοινού στην αγορά των γεωργικών µηχανηµάτων, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και έχοντας πλήρη αντίληψη των ιδιαίτερων καταστάσεων που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδηµίας του Covid-19, σε πανευρωπαϊκή αλλά και σε παγκόσµια κλίµακα. Με προσεκτικό επιχειρηµατικό σχεδιασµό και ξεκάθαρη στρατηγική, συνεχίζουµε δυναµικά, ανεβάζοντας το µερίδιο αγοράς, προσφέροντας καινοτόµα προϊόντα και υπηρεσίες στον σύγχρονο αγρότη – καλλιεργητή.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά, είµαστε πεπεισµένοι ότι θα βελτιώσουµε ακόµα περισσότερο τις πωλήσεις και για τις 2 εταιρείες που εκπροσωπούµε, SAME και DEUTZ-FAHR.

Για την DEUTZ – FAHR αιχµή του δόρατος θα αποτελέσει η Σειρά 5DF-DS-DV Stage V. Η συγκεκριµένη σειρά, συγκεντρώνει όλη την εµπειρία της Deutz-Fahr στην παραγωγή εξειδικευµένων τρακτέρ, µε καινοτόµες και ταυτόχρονα δοκιµασµένες τεχνολογίες, µε στόχο την αύξηση των επιδόσεων και της άνεσης για τον σύγχρονο καλλιεργητή..

Αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες των αµπελουργών και των καλλιεργητών οπωροφόρων σε όλο τον κόσµο είναι ποικίλες, η Deutz-Fahr είναι σε θέση να προσφέρει τη σειρά 5DF-DS-DV Stage V µε διαφορετικά επίπεδα τεχνολογικού εξοπλισµού και µε µια ευρεία γκάµα επιλογών. Αυτή η οικογένεια προϊόντων σήµερα διατίθεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους, µε αµιγώς µηχανική ή TTV µετάδοση, µε σταθερό ή αναρτηµένο µπροστινό άξονα και µε πλήρως προσαρµόσιµο υδραυλικό σύστηµα. Όποια και αν είναι η διαµόρφωση, τα τρακτέρ 5DF-DS-DV Stage V προσφέρουν εξαιρετική άνεση και ασυναγώνιστες επιδόσεις, χάρη στη νέα καµπίνα µε επίπεδο δάπεδο και τους υπερσύγχρονους κινητήρες FARMotion.

Στην µεσαία κατηγορία τρακτέρ, προσβλέπουµε σε διεύρυνση του µεριδίου µας µε το νέο SAME Frutteto Stage V. Το Frutteto Stage V είναι ένα εξειδικευµένο τρακτέρ, µε καινοτόµες και δοκιµασµένες στην πράξη τεχνολογίες, που στοχεύουν στην αύξηση των επιδόσεων στις καλλιέργειες, χωρίς να θυσιάζεται η άνεση για τον χειριστή. Το τρακτέρ Frutteto Stage V εκτός από το ευέλικτο και συµπαγές σχήµα του, που το καθιστά ιδανικό για µικρής και µεσαίας κλίµακας καλλιέργειες, διαθέτει ένα πλήρες πακέτο µετεπεξεργασίας καυσαερίων (EAT),  που απαιτείται από τους κανόνες του Stage V.

Ειδικά για τη SAME, επιτρέψτε µου να σηµειώσω ότι  η σειρά των τρακτέρ Frutteto συνεχίζει την παράδοσή της στα δενδροκοµικά τρακτέρ, από το 1952, µε τη νέα σειρά µε τους κινητήρες FARMotion σε 6 εκδόσεις, να αποτελούν προνοµιακές λύσεις:

Όλες οι σειρές Frutteto είναι κατασκευασµένες για οπωρώνες και αµπελώνες, µε τη διαχρονική εµπειρία και µε το µοναδικό σχεδιασµό της SAME, προσφέροντας ασφάλεια, ευκινησία και εργονοµία, κάνοντας τη δουλειά ευχάριστη και κερδοφόρα.

Εύχοµαι το 2022 να αποτελέσει µια άκρως παραγωγική χρονιά για τους φίλους µας αγρότες, µε υγεία και ευτυχία !

*∆ιευθυντής πωλήσεων τµήµατος τρακτέρ Θεοχαράκης Α.Ε.

 

ΚΟUΙΜΤZIS GROUP

Τα FRUTTETO πάνε παντού

Η Carraro προσφέρει δύο καινοτόµα χαµηλωµένα µοντέλα Largo και Basso

Eυέλικτο, στιβαρό και µε υψηλές επιδόσεις είναι οι λέξεις που περιγράφουν απόλυτα το µοντέλο Frutteto Largo, που είναι σχεδιασµένο για χρήση που διευρύνεται από το ανοιχτό χωράφι έως τον οπωρώνα. Το χαµηλό κέντρο βάρους και το χαµηλωµένο προφίλ το καθιστούν κατάλληλο για χρήση σε λόφους και στο βουνό, εξασφαλίζοντας µεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση µε τα συµβατικά τρακτέρ εξειδικευµένων εργασιών. Το Frutteto Largo ξεχωρίζει για τους άξονες µε µεγαλύτερο µετατρόχιο, µεγαλύτερη ικανότητα φορτίου που παρέχουν σταθερότητα και έλεγχο, ειδικά κατά την εργασία σε λόφους. Αναπτύχθηκαν δύο µοντέλα τόσο στην έκδοση µε καµπίνα, πλάτους 1,2 µ., όσο και στην έκδοση µε πλατφόρµα, που είναι εφοδιασµένα µε µπροστινό άξονα Heavy duty στον οποίο µπορούν να τοποθετηθούν ελαστικά µε σηµαντικό πλάτος τόσο 24’’ όσο και 28’’. Τα στοιχεία κλειδιά αυτού του µοντέλου είναι η σταθερότητα, η µειωµένη ακτίνα στροφής, οι συµπαγείς διαστάσεις και το µειωµένο βάρος του που το καθιστούν κατάλληλο και ως µηχάνηµα µετακίνησης και µεταφοράς στο αγρόκτηµα.

∆ιαθέσιµο τόσο στην έκδοση µε πλαίσιο προστασίας από ανατροπή όσο και µε θερµαινόµενη/κλιµατιζόµενη καµπίνα, το Frutteto Largo (FL) είναι ένα µηχάνηµα µε 4-κύλινδρο κινητήρα FPT NE, turbo intercooler. Οι επιλογές για το σασµάν Carraro είναι δύο: 24+24 µε αναστροφέα και συγχρονιστή Hi-lo ή 24+12 µε αναστροφέα και ηλεκτροϋδραυλικό Hi-lo, µε τρεις κλίµακες ταχυτήτων (µεσαίο, αργό και γρήγορο sincro) και ταχύτητα από 0,5 χλµ/ώρα µέχρι και 40 χλµ/ώρα. Με την ισχύ του κινητήρα να διατίθεται σε εύρος από 95 µέχρι και 115 ίππους.

FRUTTETO BASSO TIIIB

Με νέους κινητήρες και εργονοµικό σχεδιασµό 

Με την εισαγωγή του καινούργιου κινητήρα 75- 115 ίππων StageIIIB που επιβάλλεται από τον κανονισµό για την τήρηση των ορίων εκποµπών, η Carraro ανανεώνει την γκάµα Agricube εισάγοντας όχι µόνο νέους κινητήρες FPT µε το σύστηµα µετεπεξεργασίας των καυσαερίων που βρίσκεται έξω από το καπό (DOC + DPF) αλλά και µε την εισαγωγή νέων µοντέλων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε παραγωγού. Με επανασχεδιασµένη κονσόλα που περιλαµβάνει όλα τα χειριστήρια λειτουργίας του οχήµατος. Οι θέσεις των διακοπτών και των µοχλών χειρισµού έχουν µελετηθεί για να αποτρέπεται η παρεµβολή της βλάστησης. Με τον κινητήρα Common Rail εισάγεται το ηλεκτρονικό γκάζι που τοποθετείται στη δεξιά κονσόλα καθιστώντας τη χρήση του ακόµη πιο εύκολη υπόθεση. Αυτό συνοδεύεται από τη δυνατότητα ρύθµισης δύο επιπέδων λειτουργίας του κινητήρα που απλοποιεί την εργασία ανάµεσα στις σειρές και στις στροφές στο τέλος του χωραφιού απλά µε την πίεση ενός κουµπιού. Για τον µηχανικό ανυψωτή διατίθεται η πρακτική επιλογή του τηλεχειρισµού µε µηχανικό χειριστήριο.

FENDT 700 VARIO

Γεωργία ακριβείας µε τη µέγιστη απόδοση και το χαµηλότερο κόστος

Το Fendt 700 Vario είναι αναµφίβολα ο νικητής της Fendt από την αρχή της κυκλοφορίας του. Η σειρά διατίθεται µε 6 µοντέλα και µε ένα ευρύ φάσµα ιπποδύναµης µεταξύ των 150 και 247 ίππων, αποτελεί τον τέλειο συνεργάτη για εργασίες κάθε τύπου, από απλές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, δυναµικές µεταφορές στον δρόµο έως εργασίες βαρέως τύπου στον αγρό. Ο ελκυστήρας Fendt 700 Vario είναι άρτια εξοπλισµένος, το σασί του είναι ειδικά σχεδιασµένο, συµπεριλαµβάνει το κιβώτιο µετάδοσης κίνησης Vario και το αντίστοιχο λογισµικό διαχείρισης λειτουργίας TMS που βάσει µετρήσεων PowerMix από τον ανεξάρτητο οργανισµό DLG κατατάσσεται στα πιο οικονοµικά στην χρήση στην κατηγορία του. Επίσης, διατίθεται και µπορεί να εφοδιαστεί µε όλα τα συστήµατα γεωργίας ακριβείας τελευταίας γενιάς όπως το σύστηµα FendtONE. Όλα αυτά πληρώντας τους αυστηρούς περιορισµούς εκποµπών ρύπων της φάσης 5 για αγροτική παραγωγή µε προστασία της βιωσιµότητας του περιβάλλοντος. Το ολοκληρωµένο πρόγραµµα προϊόντων της Fendt διαθέτει στην ελληνική αγορά µε αποκλειστική αντιπροσωπεία η εταιρεία KOUIMTZIS Group.

Του Αθανάσιου Κουιµτζή*

Η έλευση του νέου έτους βρίσκει την ελληνική οικονοµία σε µία νέα εποχή, κάτι που αυτονόητα συµβαίνει και στην ελληνική γεωργία.

Στη νέα αυτή εποχή για την ελληνική γεωργία, η ποιότητα πρέπει να είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα επικρατήσουν.

Η εταιρεία µας µε κεντρικό άξονα την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, θέλει να συµβάλλει σε αυτή την αναβάθµιση της ελληνικής γεωργίας µέσω ποιοτικών υπηρεσιών.

Η παρουσία της FENDT εξασφαλίζει στον Έλληνα παραγωγό ποιοτική εργασία, οικονοµία και ανταγωνιστικότητα.

Το αύριο ανήκει σε αυτούς που προετοιµάζονται γι’ αυτό, έτσι κι εµείς οραµατιζόµενοι το 2022, έχουµε εξασφαλίσει τα εχέγγυα για τον αγρότη πρωταγωνιστή. Συνοδοιπόροι µε τους Έλληνες παραγωγούς, κι αυτή τη χρονιά θα πορευτούµε µε µοναδικό γνώµονα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Ευχές σε όλους για µια «εύφορη» χρονιά µε υγεία!

*∆ιευθύνων Σύµβουλος

KOUIMTZIS Grou

«Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ΑΕ

Lamborghini SPIRE F TREND

Για ειδικές αποστολές

∆ύο εκδόσεις 66 και 76 ίππων µε κινητήρα Stage V και βελτιωµένα τεχνικά χαρακτηριστικά

Tο νέο δενδροκοµικό της Lamborghini ονοµάζεται Spire F Trend και εµφανίζεται στην αγορά συνδυάζοντας το έµφυτο στυλ της ιστορικής αυτής µάρκας µε την τεχνολογία αιχµής. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η εξαιρετική αποτελεσµατικότητα και η αξιοπιστία.

Η αυξηµένη παραγωγικότητα των νέων, 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων FARMotion που φέρει το νέο Trend, είναι αναµφισβήτητη.

Η νέα σειρά θα είναι διαθέσιµη στην ελληνική αγορά σε δύο βασικές εκδόσεις:

  • SPIRE F Trend 70 (66 ίπποι)
  • SPIRE F Trend 80 (76 ίπποι)

Χάρη στο σύστηµα φρένων στους 4 τροχούς, που είναι µέρος του βασικού εξοπλισµού, το µηχάνηµα δεν κάνει συµβιβασµούς σε θέµατα ασφάλειας.

Σχεδιασµός

Το Spire F Trend σχεδιάστηκε για εργασία σε χώρους που απαιτούν στενά περάσµατα, κοφτές αναστροφές και υψηλή απόδοση.

Κινητήρας

Το νέο Spire F Trend προσφέρεται µε κινητήρες FarMotion 35, turbo-intercooler. Ένας ακούραστος και ανθεκτικός κινητήρας µε µειωµένους ρύπους και ηλεκτρονικά ελεγχόµενο σύστηµα EGR που ανακυκλώνει τους ρύπους µόνο όταν αυτό χρειάζεται, στις απαραίτητες ποσότητες και µε καταλύτη DOC στα πρότυπα των κανονισµών της φάσης κινητήρων Stage V.

Ο υψηλής πίεσης (2000 bar), ηλεκτρονικά υπέρ τροφοδοτούµενος, κινητήρας είναι σχεδιασµού Common Rail µε 7 υπέρ τροφοδότες και εξασφαλίζει άµεση τροφοδοσία και εξοικονόµηση καυσίµων, ειδικά κατά την εργασία σε γραµµές.

Σύστηµα Μετάδοσης

Η απλή σε χρήση µηχανική συγχρονισµένη ρεβέρσα είναι διαθέσιµη σε όλα τα µοντέλα για την αλλαγή κατεύθυνσης µε ένα µοχλό. Όλες οι µεταδόσεις επιτρέπουν στον ελκυστήρα να φτάσει άνετα σε τελική ταχύτητα 40 χλµ/ώρα.

Η νέα σειρά Spire F Trend είναι διαθέσιµη µε τρεις διαφορετικούς τύπους µετάδοσης:

  • 4 µηχανικές συγχρονισµένες, 2 περιοχές. Συνολικά 8 εµπρός + 8 Πίσω.
  • 5 µηχανικές συγχρονισµένες, 2 περιοχές. Συνολικά 10 εµπρός + 10 Πίσω.
  • 5 µηχανικές συγχρονισµένες, 3 περιοχές και υπεραργό (ελάχιστη ταχύτητα 180 µ/ώρα). Συνολικά 15 εµπρός + 15 Πίσω.

PTO

Πίσω δυναµοδότης PTO 540 στροφών στη βασική έκδοση και PTO 540 -540 E στον προαιρετικό εξοπλισµό. Αυτά δίνουν τη δυνατότητα οικονοµικής και αποτελεσµατικής χρήσης ακόµη και µε τα πιο «βαριά» παρελκόµενα µηχανήµατα.

Σύστηµα ανύψωσης

Το µηχανικό σύστηµα ανύψωσης προσφέρεται σε 2 εκδόσεις. Με ανυψωτική ικανότητα 2.700 κιλών στη βασική έκδοση και 3.050 κιλών στον προαιρετικό εξοπλισµό. Οι αναµονές του υδραυλικού συστήµατος είναι 4 στη βασική έκδοση και 6 στον προαιρετικό εξοπλισµό.

Συµπερασµατικά, ο διάδοχος του προηγούµενου επιτυχηµένου µοντέλου Trend, παραµένει να είναι ένα εργαλείο ιδανικό για καθηµερινή εργασία σε δενδροκαλλιέργειες και αµπελοκαλλιέργειες. ∆ιαθέτει σηµαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο µηχανικής αλλά και εργονοµίας και νέο σχεδιασµό στο καπό που το καθιστούν ακόµα πιο στυλάτο.

Hürlimann XB

Υψηλές αποδόσεις ακόµα και σε χαµηλές στροφές κινητήρα 

Η νέα σειρά Hürlimann XB αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ασφάλεια, ποιότητα, απόδοση, χαµηλό κόστος χρήσης και άνεση.

Τα νέα µοντέλα XB χαρακτηρίζονται από απαράµιλλη φινέτσα, επιτρέποντας στους κατόχους τους µια επιπλέον πινελιά που κάνει τη διαφορά σε κάθε περίσταση. Η σύγχρονη καµπίνα υψηλής ορατότητας TopVision διαθέτει  A/C και φίλτρο άνθρακα.

Η αυξηµένη παραγωγικότητα των νέων κινητήρων FARMotion 35 και 45 που φέρει το νέο XB, είναι αναµφισβήτητη. Προσφέρονται µε κινητήρες Stage V σε 3 ή 4 κυλίνδρους και 5 διαφορετικά µοντέλα από 95 έως 126 ίππους. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της σειράς είναι οι χαµηλές στροφές κινητήρα των 2200 στροφών , η απλή συντήρηση και η υψηλή απόδοση, που επιτυγχάνονται µε το σύστηµα ψεκασµού Common Rail 2000 bar.

Το νέο XB διατίθεται µε Μηχανική συγχρονισµένη (LS) καθώς και µε ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα (GS) και σύστηµα STOP&GO το οποίο ενισχύει την απόδοση του τρακτέρ και µεγιστοποιεί την παραγωγικότητα ακόµη και σε στενούς χώρους. ∆ιαθέτει στη βασική έκδοση κιβώτιο ταχυτήτων µε HI-LO ή HML & Powershift, µε ταχύτητες έως 60 εµπρός και 60 πίσω.

Το υδραυλικό σύστηµα ανυψωτικής ικανότητας έως 5.400 kg ελέγχεται µηχανικά ή ηλεκτρονικά.

Οι επιλογές του πίσω δυναµοδότη PTO (540, 540E, 1000, 1000E), δίνουν τη δυνατότητα οικονοµικής και αποτελεσµατικής χρήσης.

του Χ. Φίλιππου Γοργία*

Το 2021 ήταν µια χρονιά ικανοποιητική από πλευράς πωλήσεων στον κλάδο των γεωργικών µηχανηµάτων καθώς υλοποιήθηκαν τα σχέδια βελτίωσης και η αγορά αφυπνίστηκε.

«Η ∆ΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε. εξασφάλισε ένα ικανοποιητικό ποσοστό πωλήσεων που είχε θέσει ως στόχο και προχωράει στο νέο έτος, δυναµικά και πάντα ανάµεσα στους πρωταγωνιστές  της αγοράς. Καθώς προβλέπεται πιο απαιτητικό το νέο έτος, θα εστιάσουµε στην βελτίωση µας όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Με την ένταξη των Hürlimann στην γκάµα των τρακτέρ που εισάγει η εταιρεία, ενισχύεται ο στόχος να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας. Όντας µια εταιρεία αµιγώς αγροτική, µε µακρά ιστορία στον κλάδο των γεωργικών µηχανηµάτων, ξεχωρίζει από τον ανταγωνισµό στην εξειδίκευση και την άµεση εξυπηρέτηση.

Το 2022 η εταιρεία µπαίνει στο 67ο έτος λειτουργίας της και παράλληλα θα αγγίξει τον συνολικό αριθµό πωλήσεων 7.500 Lamborghini από την έναρξη των εισαγωγών της το 1976. Η δυναµική παρουσία θα συνεχιστεί καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών µετά την πώληση.

Εκ µέρους της εταιρείας και του προσωπικού, ευχόµαστε σε όλους µια καλή και παραγωγική χρονιά µε υγεία.

*∆ιευθύνων Σύµβουλος

Μέλος  ∆Σ του ΣΕΑΜ


 

 Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ

Ανανέωση Arion, πρεµιέρα για τα NEXOS

Tο νέo Claas Arion σειρά 400 Stage V έρχεται πλέον µε βελτιωµένο κινητήρα και τα Nexos αποκτούν µία ολοκαίνουργια γενιά

Πιο δυνατό, πιο αποδοτικό πιο ευέλικτο. Σε αµπελώνες και οπωρώνες ή σε παρόµοιες εφαρµογές το νέο Claas Nexos προσαρµόζεται πλήρως στις ανάγκες σας. Το νέο δενδροκοµικό της Claas προσφέρεται σε µια µεγάλη γκάµα εκδόσεων και µε µεγάλη ποικιλία εξοπλισµού ώστε να καλύψει ακόµα και τον πιο απαιτητικό επαγγελµατία.

H νέα σειρά διατίθεται σε:

  • 6 εκδόσεις S, M, MD, L, LD, και XL  µε πλάτη εργασίας 1,00m, 1,25m, 1,25m, 1,45m, 1,45m και 1,55m  αντίστοιχα.
  • 5 µοντέλα 220, 230, 240, και 260 µε ιπποδυνάµεις 85, 92, 103,103 και 120 ίππων αντίστοιχα.

Κάτω από το καπό όλα τα νέα Nexos έχουν υπετροφοδοτούµενους 4 κύλινδρους κινητήρες FPT Stage V, χωρητικότητας 3.6 λίτρων οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην εξοικονόµηση καυσίµου και στη διαχείριση των καυσαερίων. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα διαµορφώνεται πλέον σε 2 εκδόσεις TwinShift, την Comfort (30/30) και την Trendt (24/24) σε συνδυασµό µε ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα ReverShift καθώς και σύστηµα START STOP. Η µεγάλη αντλία των 87 λίτρων θα προσφέρει µεγάλη άνεση στα υδραυλικά όπως και στα χειριστήρια διπλής ενεργείας. Τέλος η καµπίνα κατηγορίας 4, θα έχει 6 κολώνες και επίπεδο πάτωµα παρέχοντας έτσι µεγαλύτερη άνεση και εργονοµία στον χειριστή, όπως επίσης και µεγαλύτερη ασφάλεια κατά την διάρκεια των ψεκασµών.

ARION 400

Το τρακτέρ που σπάει όλα τα ρεκόρ, ανανεωµένο έρχεται να σαρώσει για ακόµη µια χρονιά. Το ολοκαίνουριο Claas Arion σειρά 400 Stage V έρχεται πλέον µε  βελτιωµένο κινητήρα FPT 4500 κυβικών και ιπποδυνάµεις από 90-155 ίππους και σύµφωνα µε τη Claas ο νέος κινητήρας χαρακτηρίζεται από χαµηλή κατανάλωση και υψηλή απόδοση και ροπή σε όλο το φάσµα των στροφών, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Η µετάδοση της ισχύος στους τροχούς πραγµατοποιείται µε απόλυτη ακρίβεια χάρη στο σειριακό ηµιαυτόµατο κιβώτιο 16 ή 24 σχέσεων µε προαιρετική δυνατότητα αναβάθµισης σε πλήρως αυτόµατο δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να εκτελέσει οµαλές αλλαγές ταχυτήτων και να επιλέξει τη κατάλληλη σχέση για κάθε εργασία. Κύριος στόχος των ανθρώπων της Claas είναι να µεταφέρουν τον µαγικό εσωτερικό κόσµο της κοµπίνας Lexion στη καµπίνα του τρακτέρ. Η ορατότητα µέσα από το Arion είναι εξαιρετική ενώ η προαιρετική επιλογή πανοραµικής έκδοσης µε τις µεγάλες γυάλινες επιφάνειες δίνει εξαιρετικό έλεγχο στον χειριστή που δουλεύει φορτωτή. Η ποιότητα των υλικών στον εσωτερικό κόσµο του Claas είναι εµφανής σε κάθε σηµείο ενώ διαθέτει υψηλές ανέσεις (αεροκάθισµα, air-condition, φίλτρα άνθρακα) στον βασικό εξοπλισµό. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται εργονοµικά τοποθετηµένα δίπλα και γύρω από τον οδηγό ο οποίος µπορεί να χειριστεί τις περισσότερες λειτουργίες του τρακτέρ µε το πάτηµα ενός κουµπιού στον ειδικά σχεδιασµένο πολύ-λειτουργικό µοχλό Electropilot. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής CIS µε έγχρωµη οθόνη απεικονίζει ευκρινέστατα όλες τις βασικές λειτουργίες του τρακτέρ. Με νέα πιο µυώδη εµφάνιση και δυνατότητα τοποθέτησης προβολέων LED σίγουρα θα σας κάνει να να το αγαπήσετε. Σε τελική ανάλυση πρόκειται για ένα τρακτέρ «µπαλαντέρ» που θα σας λύσει τα χέρια είτε πρόκειται για βαριές εργασίες όπως κατεργασία του εδάφους είτε για την σπορά και τα ραντίσµατα.

του Γιώργου Χίγκα*

Το 2021 ολοκληρώνεται αφήνοντας ανάµεικτα συναισθήµατα σε όλους µας. Η εντυπωσιακή επιχειρηµατική πορεία της Εταιρείας µας, επισκιάστηκε από τα επώδυνα πλήγµατα που µας επεφύλαξε ο covid-19, τα οποία όµως µας έκαναν πιο δυνατούς και πιο αποφασιστικούς. Για την Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσηµο διότι ενίσχυσε την θέση της στην αγορά και επιβεβαίωσε την εδραίωσή της ανάµεσα στις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου. Την χρονιά που φεύγει, η Εταιρεία µας µεγάλωσε τα µερίδιά της σε όλες τις κατηγορίες µηχανηµάτων, αύξησε εντυπωσιακά τον κύκλο εργασιών της και βελτίωσε όλους τους οικονοµικούς δείκτες, αποδοτικότητας, ρευστότητας και κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Η Εταιρεία µας καταγράφεται πλέον στην συνείδηση των αγροτών µας, ως κέντρο διανοµής µηχανηµάτων υψηλής τεχνολογίας, µε εµφανή συγκριτικά πλεονεκτήµατα σε σχέση µε τον ανταγωνισµό, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των µηχανηµάτων, τα οποία υποστηρίζονται από µια απόλυτα εξειδικευµένη οµάδα τεχνικών.

Η πορεία της CLAAS το 2021 πιστοποιεί την ανοδική πορεία της Εταιρείας µας. Ιδιαίτερα τα τρακτέρ της σειράς ARION απέσπασαν υψηλά µερίδια στις µεγάλες καλλιέργειες που η απόδοση, το τεχνολογικό επίπεδο και η οικονοµία στα καύσιµα αποτελούν σηµαντικά κριτήρια επιλογής για τους αγρότες επενδυτές. Όσον αφορά τις θεριζοαλωνιστικές, για εµάς ήταν µια πολύ καλή χρονιά και οι LEXION που βάλαµε στην αγορά απέδειξαν από την πρώτη στιγµή γιατί η CLAAS θεωρείται ο παγκόσµιος ηγέτης σε αυτά τα µηχανήµατα.

Για µια ακόµη χρονιά οι σπαρτικές GASPARDO, η γκάµα της MASCHIO, τα καινοτόµα ψεκαστικά της MARTIGNANI και τα κτηνοτροφικά µηχανήµατα FARESIN κέρδισαν την προτίµηση πολλών εκατοντάδων αγροτών.

Το 2021 ήταν µια χρονιά που επηρεάστηκε θετικά, ιδίως το πρώτο 6µηνο, από την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης. Η ζήτηση για µηχανήµατα τεχνολογίας αιχµής ευνόησε την Εταιρεία µας και την βοήθησε στην επίτευξη των στόχων της. Το 2022 προβλέπουµε ότι θα είναι µια µεταβατική χρονιά, µε πρόσκαιρη µείωση της ζήτησης και αναµονή εν όψει του νέου κύκλου των Σχεδίων Βελτίωσης. Η Εταιρεία µας είναι κατάλληλα προετοιµασµένη από όλες τις πλευρές, για να αντιµετωπίζει αποτελεσµατικά την αναµενόµενη πρόσκαιρη ύφεση και να είναι πανέτοιµη για τον νέο κύκλο ανάκαµψης που εκτιµάται για το 2023.

*∆ιευθύνων Σύµβουλος.

Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ


 
Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Ισχυρό all arounder Kubota M6002

Η ολοκαίνουργια σειρά της Kubota που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, ιδανική για µεταφορές και εργασίες µπροστινού φορτωτή

Τα ευέλικτα νέα τρακτέρ M6002 της Kubota έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των µικροµεσαίων ανοικτών καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών µονάδων που έχουν ανάγκη ο ελκυστήρας τους να είναι αξιόπιστος και για πολλές χρήσεις. Η ευελιξία, η ευκολία χρήσης και η άνεση του χειριστή βρίσκονται στο επίκεντρο του καινοτόµου σχεδιασµού και η προαιρετική έξυπνη τεχνολογία επιτρέπει σε αυτά τα τρακτέρ να λειτουργούν τα παρελκόµενα µε ISObus και να εκτελούν εργασίες καλλιέργειας ακριβείας.

Η καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος

Η M6002  ικανοποιεί τη ζήτηση των πελατών για ένα εξελιγµένο, αλλά ισχυρό και ελαφρύ τρακτέρ. Το εντυπωσιακό µοτέρ, σε συνδυασµό µε το συνολικό βάρος χωρίς φορτίο µόλις 6.000 κιλών, δίνει επίσης στην M6002 την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία του.

Κινητήρας - Μεγαλύτερη χωρητικότητα από όλους τους 4κύλινδρους της αγοράς.

Κανένας άλλος σηµερινός τετρακύλινδρος κινητήρας στον αγροτικό τοµέα δεν προσφέρει περισσότερα από τον V6108 που εγγυάται µέγιστη απόδοση, αποτελεσµατικότητα και αξιοπιστία. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας Kubota Stage V προσφέρει µέγιστη ισχύ, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίµου χαµηλή µε το πρόγραµµα συντήρησης για το φίλτρο σωµατιδίων ντίζελ (DPF) έχει επεκταθεί στις 6000 ώρες. Η λειτουργία «Power boost» προσφέρει επιπλέον 20 ίππους κατά τη διάρκεια οδήγησης στο δρόµο – ιδανική για µεταφορές µε πλατφόρµες.

Μετάδοση κίνησης

Το κιβώτιο ταχυτήτων της M6002 είναι αρκετά εύχρηστο, οκτώ σχέσεων (semi-power shift) ηµι-µετατόπισης που έχει σχεδιαστεί για µέγιστη απόδοση και ανθεκτικότητα.

Οι ταχύτητες εργασίας µπορούν να ρυθµιστούν απλά χρησιµοποιώντας τον εργονοµικό µοχλό πολλαπλών λειτουργιών σε ένα ευρύ φάσµα επιλογών από 0,2 χλµ/ώρα έως 40 χλµ/ώρα. Χάρη στη λειτουργία Eco mode , η µέγιστη ταχύτητα µεταφοράς επιτυγχάνεται µόλις στις 1.640 rpm, εξοικονοµώντας καύσιµο και µειώνοντας τον θόρυβο της καµπίνας. Οι οκτώ ταχύτητες µετατόπισης ισχύος σε τρεις σχέσεις δίνουν στους οδηγούς τη δυνατότητα επιλογής ταχυτήτων 24 εµπρός και 24 όπισθεν, και µια προαιρετική σειρά υπεραργών ταχυτήτων αυξάνει την τιµή στις 32 τόσο στις εµπρός όσο και στις όπισθεν. Η νέα λειτουργία «Επανεκκίνηση Xpress» σηµαίνει επίσης ότι ο χειριστής µπορεί να σταµατήσει το τρακτέρ χωρίς να χρειάζεται να χρησιµοποιήσει το πεντάλ του συµπλέκτη.

Υδραυλικά - Εντυπωσιακή απόδοση υδραυλικών

Η υδραυλική αντλία υψηλής χωρητικότητας, κλειστού τύπου ανίχνευσης φορτίου CCLS της M6002 προσφέρει µεγάλη ανυψωτική ικανότητα και υψηλή παροχή για τη λειτουργία παρελκοµένων που τοποθετούνται στο πίσω µέρος και παράλληλα για µπροστινό φορτωτή. Προσφέρει µεγάλη ανυψωτική ικανότητα στα πίσω άκρα 7000kg και το κλειστό υδραυλικό σύστηµα CCLS έχει παροχή 115l/min. Η σειρά M6002 προσφέρει επίσης τέσσερις ταχύτητες PTO στάνταρ: 540; 540 ECO; 1000; και 1000 ECO.

Καµπίνα - Απαράµιλλη άνεση

 Το M6002 δηµιουργεί τη δική του κατηγορία όσον αφορά την άνεση και διαθέτει τη µεγαλύτερη καµπίνα σε αυτή την κατηγορία ισχύος. Η µεγάλη καµπίνα προσφέρει αρκετά µεγάλο χώρο και άνεση, απαραίτητα για πολύωρες εργασίες. Με τις πόρτες που ανοίγουν διάπλατα, καθιστά την είσοδο και την έξοδο από το τρακτέρ ασφαλή και εύκολη. Κατασκευασµένο µε γνώµονα την άνεση, διαθέτει στάνταρ µηχανική ανάρτηση καµπίνας υψηλών επιδόσεων µε premium Grammar κάθισµα.

του Σπύρου Παντελεημονίτη*

Tο 2021 ήταν µια χρονιά γεµάτη προκλήσεις. Η υγειονοµική κρίση επηρέασε σε µεγάλο βαθµό την οικονοµία φέρνοντας αυξήσεις τιµών σε πολλά αγαθά, προβλήµατα στην αλυσίδα εφοδιασµού και τις µεταφορές. Παρ ’όλα αυτά η αγορά γεωργικών ελκυστήρων αυξήθηκε, αποδεικνύοντας άλλη µια φορά τη συσσωρευµένη ζήτηση που υπήρχε πριν την έναρξη των σχεδίων βελτίωσης που τρέχουν τώρα αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισµού της αγροτικής παραγωγής.

Για την Kubota στην Ελλάδα οι πωλήσεις κινήθηκαν και το 2021 ανοδικά. Παρουσιάσαµε νέα µοντέλα φάσης V που ενσωµατωθήκαν µε µεγάλη επιτυχία στην γκάµα της Kubota. Το 2022 σκοπεύουµε να παρουσιάσουµε και άλλες νέες σειρές γεωργικών ελκυστήρων, όπως τις σειρές Μ6002 και M6001 Utility, εξοπλισµένες µε τεχνολογία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του αγροτικού κόσµου. Συνεχίζουµε παράλληλα την διεύρυνση της γκάµας των εξειδικευµένων µηχανηµάτων, µε επώνυµα Ευρωπαϊκά εργοστάσια βρίσκοντας λύσεις για την δενδροκοµία και την αµπελουργία.

Ξεκινάµε τη χρονιά µε υψηλά αποθέµατα καινούργιων ελκυστήρων φάσης V καθώς και εξειδικευµένων παρελκοµένων. Παράλληλα λανσάρουµε ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο χρηµατοδότησης µε χαµηλό επιτόκιο και διάρκεια πολλών ετών διευκολύνοντας περαιτέρω τις επενδύσεις των ενδιαφεροµένων. Εργαζόµαστε επίσης, στην συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών µας µετά την πώληση, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναµικό µας και στην διαθεσιµότητα των ανταλλακτικών µας.

Φέτος η εταιρεία µας γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυση της. Η οργάνωση µας και το δίκτυο αντιπροσώπων µας ατενίζουν το µέλλον µε αισιοδοξία και είµαστε έτοιµοι και πρόθυµοι να εξυπηρετήσουµε µε κάθε τρόπο τους πελάτες µας.

*∆ιευθυντής Επιχειρηµατικής Μονάδας ΕΛΞΙΣ Πετρόπουλος

Νέα γενιά LANDINI REX 4

Θέτει ακόµα πιο ψηλά τον πήχη στα δενδροκοµικά µοντέλα 75-112 ίππων

Το πιο πετυχηµένο δενδροκοµικό τρακτέρ της αγοράς ανανεώνεται µε νέα έκδοση. Οι κύριες καινοτοµίες αφορούν τις εκποµπές του κινητήρα, οι οποίες τώρα ικανοποιούν την προδιαγραφή καυσαερίων Stage V, για την σειρά REX 4, έναν εκτεταµένο ανασχεδιασµό του καπό και βελτιώσεις στην εργονοµία των χειριστηρίων καθώς και νέες λειτουργίες. Η σειρά REX 4 περιλαµβάνει κορυφαία σε απόδοση τρακτέρ µε καµπίνα διαθέσιµα σε εκδόσεις V,S,F και GT. Ο εµπρόσθιος άξονας, παραγωγής της Argo Tractors, διαθέτει στην βασική έκδοση µπλοκέ διαφορικού περιορισµένης ολίσθησης µε ηλεκτρουδραυλική σύµπλεξη της τετρακίνησης. Ο εµπρόσθιος άξονας προσφέρεται κατά παραγγελία και µε 100% µπλοκέ διαφορικού µε δισκόφρενα ή και µε ανάρτηση (σπαστός). Το βελτιωµένο παλάτζο του εµπρόσθιου άξονα, σε συνδυασµό µε την γωνία στροφής 55ο, καθιστούν τα µοντέλα αυτά εξαιρετικά εύκολα στον χειρισµό. Επιπρόσθετα, εγγυόνται µεγάλη απόδοση κατά την διάρκεια χρήσης εµπρόσθιου παρελκοµένου που µπορεί να προσαρµοστεί στο εργοστασιακά τοποθετηµένο εµπρόσθιο υδραυλικό & ΡΤΟ (κατά παραγγελία).

Μία νέα καινοτοµία είναι η νέα βάση στήριξης στο σασί κατά παραγγελία για την προσαρµογή και την χρήση παρελκοµένων στην µέση που αυξάνει επιπρόσθετα την ευελιξία των τρακτέρ της σειράς.

Η ευκολία οδήγησης ενισχύεται περαιτέρω κατ επιλογή, από το νέο σύστηµα ADS (Advanced Driving System) το οποίο µπορεί να συνδυαστεί µε σύστηµα hands-free και τηλεµετρίας.

Η ονοµατολογία της σειράς είναι REX 4-080, 4-090, 4-100, 4-110, 4-120, µοντέλα που αποδίδουν ισχύς από 75 έως 112 ίππους. Χάρη στην νέα γενιά κινητήρων της Deutz, 4 κύλινδρων, 16 βαλβίδων , 2,9 λίτρων, µε ηλεκτρονικό σύστηµα ψεκασµού Common Rail και Turbo Intercooler, εγγυάται η ώθηση στην απόδοση όσον αφορά το απόθεµα ροπής, αυξηµένη ισχύ και χαµηλότερη κατανάλωση καυσίµου. Όπως και στα προηγούµενα µοντέλα, η λειτουργία µνήµης στροφών (Engine Memo Switch), διατηρείται, για την αύξηση της παραγωγικότητας. Η νέα έκδοση προσφέρει και πλήθος επιλογών κιβωτίων ταχυτήτων. Η επιλογή των κιβωτίων ταχυτήτων ξεκινά από το κιβώτιο Speed Four µε 12 +12 και µηχανική ρεβέρσα, έως την έκδοση Robo-Shift µε 48+16 και ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα και πλήρως ροµποτικά Powershift HML. Η ευελιξία των µοντέλων REX4 είναι εγγυηµένη από το υδραυλικό κύκλωµα ανοικτού κέντρου, που τροφοδοτείται από αντλία παροχής 30λίτρων/λεπτό για το τιµόνι και προσφέρει ευκολία στο στρίψιµο και µία αντλία παροχής 58 λίτρων/λεπτό για τα χειριστήρια και το ανυψωτικό σύστηµα.

Landini Series 5: Τετρακύλινδρο σύνολο που παρέχει οπτικό πεδίο 360ο για µέγιστη παραγωγικότητα

Oταν η παράδοση επανεφευρίσκει τον εαυτό της, γεννιέται η διαχρονική επιτυχία. Αυτό συµβαίνει µε την Landini, η οποία επεκτείνει την γκάµα τρακτέρ της µε την νέα σειρά 5 (95-114 ίππων), τρακτέρ ανοικτής καλλιέργειας, τα οποία θα εκπλήξουν µε την άνεση, την απόδοση και την ευελιξία που προσφέρουν. Οι επιδόσεις και η άνεση εξασφαλίζονται από τους άξονες της Landini, οι οποίοι εγγυόνται την αξιοπιστία σε όλες τις εργασίες και την ευστάθεια κατά την διάρκεια των οδικών µεταφορών. Ο νέος εµπρόσθιος άξονας µε ανάρτηση παρέχει την βέλτιστη άνεση και ασφάλεια σε ανώµαλό έδαφος και σε κάθε κατάσταση. Για την µεγιστοποίηση της πρόσφυσης και του κρατήµατος, η σειρά 5 είναι εξοπλισµένη µε το σύστηµα Twin Lock, το οποίο προσφέρει το ταυτόχρονο και ακέραιο κλείδωµα των εµπρόσθιων και πίσω διαφορικών. Το σύστηµα ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόµατα το µπλοκέ διαφορικού και την τετρακίνηση, καθιστώντας την δουλειά του χειριστή ευκολότερη και πιο αποτελεσµατική.

Με επιδόσεις συγκρίσιµες µε τα µηχανήµατα υψηλότερων κατηγοριών, τα νέα Landini Σειρά 5 Stage V είναι κατάλληλα και για εργασία τόσο σε ανοικτές καλλιέργειες τόσο σε φάρµες, εκτελώντας όλες τις εργασίες µε µέγιστη απόδοση προσφέροντας την µέγιστη άνεση του χειριστή.

Η άνεση του χειριστή έχει βελτιωθεί. Χάρη στην δοµή 4 κολώνων, η καµπίνα Total View Slim προσφέρει µεγιστοποιηµένη επιφάνεια µε τζάµια, προκειµένου να παρέχει οπτικό πεδίο 360°, διευκολύνοντας έτσι την εργασία σε στενούς χώρους, ακόµα και την νύχτα µε φώτα LED.

του Λουκά Λιάκου*

Το 2022 είναι ιδιαίτερη χρονιά για την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ µιας και συµπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία καταλαµβάνει ηγετική θέση στους τοµείς που δραστηριοποιείται και πρωταγωνιστεί στον κλάδο των αγροτικών µηχανηµάτων.

Το 2021 ήταν δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά λόγω COVID, παρόλα αυτά η αγορά των αγροτικών µηχανηµάτων είχε µια θεαµατική αύξηση λόγω της υλοποίησης των σχεδίων βελτίωσης. Για την επιχειρηµατική µονάδα Landini & McCormick ήταν µια πετυχηµένη χρονιά ,όπως και για όλες τις επιχειρηµατικές µονάδες της Π.Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Την νέα χρόνια προσδοκούµε να αυξήσουµε το µερίδιο µας στην αγορά όπως κάνουµε τα 3 τελευταία χρόνια . Οι προσδοκίες µας για το 2022 είναι ιδιαίτερα υψηλές κυρίως για τρεις λόγους:

1) Η µεγάλη γκάµα και αξιοπιστία των µηχανηµάτων µας.

2) Στην ευελιξία των νέων χρηµατοδοτικών προγραµµάτων που προσφέρουµε και δίνουν στον πελάτη την δυνατότητα αποπληρωµής έως 7 χρόνια µε τους ευνοϊκότερους ορούς στην αγορά (Συνεργασία µε τράπεζες Εurobank-Τράπεζα Πειραιώς).

3) Οι ήδη υπάρχοντες ικανοποιηµένους πελάτες µας που είναι η καλύτερη διαφήµιση για τα προϊόντα µας.

Ο προµηθευτής µας, η Αrgo Tractors S.p.A ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές γεωργικών µηχανηµάτων στον κόσµο έχει ως κυρίαρχο στόχο τη συνεχή ανάπτυξη, εξέλιξη και ενσωµάτωση νέων τεχνολογιών στα προϊόντα της. Παρά την γενική κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων, το εργοστάσιο είναι έτοιµο να µας παρέχει τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα για το 2022.

Τα µηχανήµατα που θα παρουσιαστούν το 2022 καλύπτουν ιπποδυνάµεις από 49  έως 350 ίππους.

Στην µικρή κατηγορία δενδροκοµικών θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της πασίγνωστης σειράς Mistral/Χ2 µε ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά. Η σειρά Rex3/X3, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία ηµιβαρέου τύπου δενδροκοµικών. Σηµαντική ανανέωση στην κορυφαία σειρά δενδροκοµικών Landini Rex 4 και McCormick X4F τα οποία ενισχύονται ακόµα περισσότερο µε νέα χαρακτηριστικά και θέτουν ακόµα υψηλότερα στάνταρτ στην κατηγορία τους. Επίσης θα παρουσιάσουµε τις νέες σειρές 4, 5 & 6, τρακτέρ µεσαίων κατηγοριών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για ανοικτές καλλιέργειες και διατίθενται από 75 έως 145 ίππους. Τέλος τις µεγάλες σειρές 7 & 8 που διατίθενται στην αγορά και καλύπτουν ιπποδυνάµεις από 150ΗΡ έως 350 ΗΡ. Όλα τα µηχανήµατα είναι κατασκευασµένα στην Ιταλία.

Τα νέα τρακτέρ Landini & McCormick πρόκειται να θέσουν καινούργιους όρους στην αγορά λόγω της προηγµένης τεχνολογίας, της υψηλού επιπέδου ποιότητας κατασκευής, αλλά και των σηµαντικών βελτιώσεων, του πλήθους των επιλογών που προσφέρουν καθώς και της εξαιρετικά αναγνωρισµένης αξιοπιστίας τους.

*Business Unit Manager


 

Π. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΕΤΒΕ

Σειρά INFINITY TR 7600

Eυέλικτο και ευκίνητο µε υδροστατικό σασµάν (VARIO)

M οναδική άνεση χειρισµού, τρακτέρ διπλής κατεύθυνσης, µε κινητήρα 75 ίππων, υδροστατική µετάδοση (VARIO). Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της οικογένειας Antonio Carraro Infinity, εµπλουτισµένο µε χαρακτηριστικά, τεχνολογία και λειτουργίες από µοντέλα µεγαλύτερων κατηγοριών και µε υλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα.

Με δύο βραβεία µέσα στο 2019:Το βραβείο «Technology Innovation Award» (Βραβείο Τεχνολογικής Καινοτοµίας) στην έκθεση για την αµπελουργία «ENOVITIS 2019», και το βραβείο «Technical News Award» (Βραβείο Νέων Τεχνικών» στην έκθεση «AGRILEVANTE 2019».

Τα τρακτέρ Infinity προσφέρουν νέες επιδόσεις και λειτουργίες σε σχέση µε τις προηγούµενες σειρές των τρακτέρ Antonio Carraro. Υπάρχουν 4 επιλογές οδήγησης, οι οποίες µπορούν να επιλεγούν ανάλογα µε την εργασία που έχετε να κάνετε. Οι ρυθµίσεις «Soft» (µαλακό), «Medium» (µεσαίο), «Hard» (σκληρό) παρέχουν τη µέγιστη ακρίβεια στους ελιγµούς του ελκυστήρα (εξαιρετικά χρήσιµες όταν ο ελκυστήρας είναι εξοπλισµένος µε κλαρκ). Η λειτουργία «Limit RPM» επιτρέπει να σταθεροποιούνται οι στροφές του κινητήρα ώστε να επιτυγχάνεται η εργασία και οι κινήσεις καθώς και η εξοικονόµηση καυσίµου, ενώ η λειτουργία «Dual Memo Cruise Control» επιτρέπει την αποµνηµόνευση των παραµέτρων της ταχύτητας  και των στροφών του κινητήρα µε τη δυνατότητα ανάκλησής τους ταυτόχρονα ακόµα και όταν το τρακτέρ κινείται. Το TR 7600 είναι ιδανικό για καλλιέργειες σε επικλινή εδάφη, όπου η σταθερότητα, η πρόσφυση και η ασφάλεια είναι πρωτίστης σηµασίας.  Επιπλέον, o «συµπαγής» σχεδιασµός του το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για εργασίες σε πολύ στενές καλλιέργειες (αµπελώνες, οπωρώνες κ.α.) ταυτόχρονα µε τον εξαιρετικό χειρισµό χάρη στο κοντό µεταξόνιο και το στενό κύκλο στροφής.

Σύστηµα περιστρεφόµενης οδήγησης

Το σύστηµα διπλής κατεύθυνσης (RGS) της Antonio Carraro επιτρέπει την ταυτόχρονη περιστροφή 180ο του καθίσµατος, του τιµονιού, του καντράν και των πεντάλ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. H επιλογή αυτή της αντίστροφης οδήγησης µε το σύστηµα διπλής κατεύθυνσης προσφέρει τη δυνατότητα του επαγγελµατικού χειρισµού όλων των παρελκόµενων (γεωργικών και βιοµηχανικών) εµπρόσθιας και οπίσθιας σύνδεσης.

Κιβώτιο ταχυτήτων VARIO

Το υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων (VARIO), το οποίο δεν χρησιµοποιεί συµπλέκτη, καθιστά τη χρήση του ελκυστήρα εξαιρετικά εύκολη και άνετη και προσφέρει  ευκινησία και αµεσότητα όταν πρέπει να κινηθεί µπροστά και πίσω σε γρήγορους ρυθµούς  (π.χ. µεταφορά αντικειµένων, κλαρκ κ.α.) είτε µέσω αργών και συγκεκριµένων κινήσεων ή σε στιγµές που χρειάζεται ξαφνική επιτάχυνση. Το ποδόγκαζο βοηθάει στο φρενάρισµα ακόµη και σε κλίσεις. Η ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα πάνω στο τιµόνι µπορεί να χρησιµοποιηθεί οποιαδήποτε στιγµή.

Εξαιρετική είναι η λειτουργία του όταν έχουν προσαρµοστεί εξαρτήµατα ή όταν έχει ενεργοποιηθεί ο δυναµοδότης (PTO). Το TR 7600 εγγυάται άριστη κατανοµή του βάρους του ελκυστήρα και των παρελκοµένων, χάρη στο ACTIOTM, το σασί µε κλίση 15ο της Antonio Carraro, το οποίο επιτρέπει στον ελκυστήρα να ακολουθεί άψογα τις ανωµαλίες του εδάφους, διασφαλίζοντας έτσι συνεχή πρόσφυση, σταθερότητα και έλξη.  Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος, µε απευθείας ψεκασµό, turbo, Common Rail, 75 ίππων µάρκας Kohler.  To PTO δουλεύει στις 540/540 στροφές (ή Ε/1000 εάν ζητηθεί) και είναι συγχρονιζέ. Η ικανότητα ανύψωσης είναι 600 κιλά µπροστά, ενώ πίσω ανέρχεται στα 2.400 κιλά. Το ταµπλό είναι ψηφιακό, µε όλες τις λειτουργίες να είναι προσβάσιµες µε ένα κουµπί. συµπεριλαµβανοµένων και των τεσσάρων ρυθµίσεων της εµπρόσθιας κίνησης.

της Κικής Κατσαρού*

Αποχαιρετώντας µία δύσκολη χρονιά, µε πολλές ανατροπές  και δυσκολίες, και καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά, θέλουµε να ευχαριστήσουµε τους πελάτες µας που µας στήριξαν µε την προτίµησή τους και την εµπιστοσύνη τους.

Η εταιρία ΑΝΤΟΝΙΟ CARRARO, o No 1 κατασκευαστής τρακτέρ compact, έχοντας αποκτήσει πλούσια εµπειρία σε τρακτέρ που προορίζονται για εξειδικευµένες καλλιέργειες, έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύοντας µεγάλη ανθεκτικότητα και απεριόριστη δηµιουργική δύναµη.

Μέσα στο χρόνο που µας πέρασε η γκάµα των τρακτέρ ΑNTONIO CARRARO άλλαξε! Τα τρακτέρ εξοπλίστηκαν µε κινητήρες STAGE V, ξεκινώντας από 25 µέχρι 75 ίππους. Προστέθηκε η καινούρια σειρά «TORA» µε τρακτέρ µονοκόµµατα, διπλής κατεύθυνσης και αρθρωτά στους 52 και 68 ίππους, προστέθηκαν τρακτέρ µε αυτόµατο σασµάν ανάµεσά τους και το TONY 8900, ειδικά σχεδιασµένο για αµπελοκαλλιέργειες.

Η ανάγκη για πιο οικολογικούς κινητήρες, µε λιγότερες εκποµπές καυσαερίων και η εφαρµογή µεθοδολογιών Γεωργίας Ακριβείας στη διαχείριση των γεωργικών εκµεταλλεύσεων είναι κάποιοι από τους στόχους της εταιρείας ANTONIO CARRARO για το 2022.Οι εξελίξεις δε σταµατάνε και νέες τεχνολογίες θα είναι απαραίτητες στις γεωργικές εργασίες, όπως υβριδικά τρακτέρ, δορυφορικές µονάδες, υπολογιστές, λογισµικά, συσκευές isobus, drones και robots.

Για εµάς, την εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΕΤΒΕ και την εταιρεία ANTONIO CARRARO, κάθε πελάτης είναι σηµαντικός και ακούγοντας τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά, θα συνεχίσουµε την προσπάθεια µας για καινοτόµες λύσεις, σωστή εξυπηρέτηση µετά την πώληση, παρέχοντας δύο χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και πλήρη και άµεση κάλυψη σε ανταλλακτικά, στοιχεία πολύ βασικά για τον επαγγελµατία αγρότη.

*Μέλος ∆.Σ Τµήµα Πωλήσεων,
Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ



Ολόκληρο το μεγάλο αφιέρωμα της Agrenda στα τρακτέρ πρωταγωνιστές διαθέσιμο εδώ

 

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

09-01-2022 15:37Μακης

Τρακτέρ είναι ένα ....John Serre.Τα υπόλοιπα είναι για άσχετους....

Απάντηση

09-01-2022 07:21Γεωργία Παπαδακου

Είμαι αγρότισσα και θελω να μπω σε σχέδιο βελτίωσης

Απάντηση

08-01-2022 09:17Σακης

Οι τιμές είναι πάνω 30%.πες τε κάτι και για αυτό.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία