BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Για 11η χρονιά το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας

Η διοργάνωση, την οποία φέρει εις πέρας μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων του νησιού, διανύει φέτος την 11η χρονιά

Aigina-giorti-fistikiou-afisa

114
0

Η Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Α., Αικατερίνη Στάθη Σαλπέα, και η Πρόεδρος της Ο.Ε. του Φεστιβάλ Φιστικιού, Δέσποινα Σακκιώτη, ανακοινώνουν  τη διοργάνωση του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας την περίοδο 12-15 Σεπτεμβρίου. Το Aegina Fistiki Fest, που ξεκίνησε το 2009 ως μια γιορτή που πραγματοποιείται στο Δήμο Αίγινας, συγκεντρώνει πλέον πάνω από 30.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης έχει ως στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη της πλούσιας Ιστορίας του όμορφου νησιού στα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, καθώς επίσης και να χαρίσει στους επισκέπτες τη μοναδική γεύση του τοπικού προϊόντος (ΠΟΠ), το πασίγνωστο φιστίκι Αιγίνης, προκειμένου να συμβάλλει στην βελτίωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τουριστικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα της έκθεσης, εκτός από την εμπορική έκθεση που λαμβάνει χώρα κατά μήκος του γραφικού νεοκλασικού παραλιακού μετώπου της πόλης, περιλαμβάνει ακόμα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, μουσικού, θεατρικού, κινηματογραφικού, ψυχαγωγικού αλλά και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Η έναρξη της γιορτής σηματοδοτείται με μία μεγάλη συναυλία και γαστρονομικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το φιστίκι και άλλα τοπικά προϊόντα.
Δείτε εδώ αναλυτικότερα το πρόγραμμα του τριημέρου της εκδήλωσης.

Φέτος στο πλαίσιο του πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων πολιτισμού, γαστρονομίας και παιδικής ψυχαγωγίας του Φεστιβάλ, διοργανώνεται ειδική Ημερίδα με τίτλο «Φιστίκι Αίγινας & Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στην καλλιέργεια και παραγωγή του κελυφωτού φιστικιού», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες 9:30-14:00 στο Λεούσειο Ίδρυμα στην Αίγινα.


Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Αγροτικό Σύλλογο Επαρχίας Αίγινας με την υποστήριξη του «Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής», στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.4 του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 και της 11ης Γιορτής Φιστικιού “Aegina Fistiki Fest 2019”.

Αντικείμενο της ημερίδας, που είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι το περίφημο κελυφωτό Φιστίκι Αιγίνης, προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και συγκεκριμένα η παρουσίαση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη φιστικοκαλλιέργεια και την παραγωγή του κελυφωτού Φιστικιού Αιγίνης ΠΟΠ, η ανάπτυξη της σχετικής συζήτησης καθώς και τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων.

Επισυνάπτεται πρόσκληση στην Ημερίδα καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμά της.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιστικιού  σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και την ΚΕΔΑ ο Σύλλογος της  Παχειάς Ράχης σας προσκαλεί το Σάββατο7 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μμ στην αυλή του Σχολείου  στην εκδήλωση με θέμα Γνωριμία με την Ιστορία της Αίγινας. Ομιλήτριες δύο καταξιωμένες αρχαιολόγοι που θα μας μιλήσουν για την ιστορία του νησιού καθώς και για τις ανασκαφές στους Λαζάρηδες κοντά στο Όρος.

Τίτλοι των ομιλιών

Ομιλήτρια η κ. Ν. Σγουρίτσα, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: ''10 χρόνια έρευνας στον μυκηναϊκό οικισμό των Λαζάρηδων Αίγινας : ερωτήματα που ζητούν απάντηση''

Ομιλήτρια η κ. Σοφία Μιχαλοπούλου Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων :"Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Αίγινας"

Αυλή Δημοτικού Σχολείου Παχειάς Ράχης



Χορηγία επικοινωνίας του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας: η εφημερίδα Agrenda και η ιστοσελίδα Agronews

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία