Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Οι γαλλικοί συνεταιρισμοί ζητούν αποθεματοποίηση 6,5 εκατ. εκατολίτρων πλεονασμάτων οίνων

Ο Jérôme Despey Πρόεδρος του Συμβουλίου Οίνου του France Agrimer διευκρινίζει ότι 2.196 αιτούντες έχουν εγγραφεί για αποθεματοποίηση οίνων 8 μηνών και 498 για αποθεματοποίηση 6 μηνών.

winebarrel

221
0

Πρόκειται για ένα αίτημα που μαρτυρεί έλλειμμα εμπορίου οίνου, αφού 2.694 συνεταιριστικά οινοποιεία ζητούν ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης για να αποσύρουν προσωρινά 6,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου από την αγορά (σε δεξαμενές, σε φιάλες, σε BIB, σε διεπαγγελματικό απόθεμα κ.λπ.). Καθώς η διαδικτυακή διαδικασία εγγραφής έληξε στις 18 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο ενίσχυσης απαιτεί ένα κονδύλιο 58,9 εκατομμυρίων ευρώ ως έχει για να επιδοτήσει όλους τους υποψήφιους όγκους (για περίοδο 6 ή 8 μηνών). Αυτό αντιπροσωπεύει υπέρβαση κατά 47% των πόρων που διατίθενται επί του παρόντος για τη διαχείριση της κρίσης λόγω κορωνοϊού: 40 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων 35 εκατομμύρια ευρώ από κρατικές πιστώσεις και 5 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα εθνικής βοήθειας, το PNA).

"Σημαντικό μέτρο"

Καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει το λόγο της, ο Jérôme Despey υπογραμμίζει ότι «η κρίση υγείας συνεχίζεται, τα εστιατόρια δεν ανοίγουν ξανά και η βιομηχανία οίνου αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ιδιωτική αποθεματοποίηση είναι ένα σημαντικό μέτρο για τον αποκλεισμό όγκων και την αποφυγή διαταραχής της αγοράς. Οι εκπρόσωποι του τομέα οίνου περιμένουν ταχεία απάντηση από τα υπουργεία, το France AgriMer πρέπει να κοινοποιήσει τους επιδοτούμενους όγκους στους αιτούντες εντός ενός μηνός, σύμφωνα με τις προθεσμίες που θέτει η Commission. Η ενίσχυση για την αποθεματοποίηση έχει καθορισθεί στα 0,04 €/HL και ανά ημέρα, δηλαδή 7,24 €/HL για 6μηνες και 9,68 €/HL για 8 μήνες.

 

Πηγή: keosoe

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία