BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Υπερσύγχρονη μονάδα στην Κίνα χτύπησε η αφρικανική πανώλη

Τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, κτηνοτροφική μονάδα με χοίρους στην Κίνα, χτύπησε η θανατηφόρος ασθένεια της αφρικανικής πανώλης. Το κρούσμα όπως μεταδίδει το Reuters, αφορά σε επιχείρηση ξένων συμφερόντων, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και ένα Δανικό fund.

big

90
0

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο γεωργίας της Κίνας αργά το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου, και δείχνει πως μεγάλες και σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αν και αναμενόταν να έχουν μεγαλύτερες αντιστάσεις στην ασθένεια, δεν αποτελούν τελικά εξαίρεση στον κανόνα που απειλεί την συγκεκριμένη βιομηχανία στην Κίνα.

Ειδικότερα, η ασθένεια εκδηλώθηκε σε μια κτηνοτροφική μονάδα 73.000 χοίρων στην πόλη Σουίχα, που βρίσκεται στην επαρχεία Χέιλονγγιανκ, και αποτελεί ιδιοκτησία της  Heilongjiang Asia-Europe Animal Husbandry Co Ltd, που ιδρύθηκε το 2016.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, στο κοπάδι της μονάδας υπήρχαν και 15.000 γουρουνομάνες, με στόχο την παραγωγή 385.000 γουρουνιών ετησίως. Περίπου 4,686 γουρούνια εμφάνισαν συμπτώματα, ενώ 3,766 ζώα πέθαναν. Σημειώνεται πως οι ισχύοντες κανονισμοί προβλέπουν πως όλα τα ζώα στις μολυσμένες μονάδες πρέπει να θανατωθούν. Το περιστατικό επιβεβαιώνει και ο Στέφεν Σχιοτζ-Κρίστενσεν, αντιπρόεδρος στη βόρεια Ασία, για το δανικό, κρατικών συμφερόντων fund IFU, το οποίο επένδυσε 3,80 εκατ. ευρώ το 2017 στην κτηνοτροφική μονάδα που εκδηλώθηκε το περιστατικό.

Από τον Αύγουστο του 2018, πάνω από 100 κτηνοτροφικές μονάδες ανέφεραν κρούσματα της συγκεκριμένης ασθένειας στην Κίνα, όπου η αφρικανική πανώλη εξαπλώνεται ταχύτερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μέχρι στιγμής.

Με τα έως τώρα δεδομένα, περισσότερα από 200.000 γουρούνια έχουν σφαγιαστεί σε μολυσμένες φάρμες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα, επίσης θανατώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Η Κίνα διαθέτει το μεγαλύτερο κοπάδι γουρουνιών παγκοσμίως, και η ραγδαία επέκταση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά χοιρινού κρέατος της χώρας, το οποίο άλλωστε αποτελεί και το δημοφιλέστερο είδος κρέατος εκεί, με την μείωση των αποθεμάτων και την αύξηση των τιμών σε ορισμένες περιοχές.

Σημειώνεται τέλος πως μαζί με αυτό το περιστατικό, 23 περιφέρειες και κοινότητες σε ολόκληρη την Κίνα έχουν αναφέρει κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, γεγονός που δείχνει πως, αν και οι κανονισμοί για την αποφυγή της επέλασης της ασθένειας είναι αυστηροί και ικανοποιητικοί, οι τοπικές διοικήσεις αδυνατούν να τους υλοποιήσουν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία