BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Η πανώλη κόβει κέρδη στην βιομηχανία χοίρειου στη Κίνα

Τιμές και ζήτηση πέρα από χοιροτροφικές μονάδες χτυπά η αφρικανική πανώλη των χοίρων στην Κίνα, με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν απώλειες εσόδων στις εκτιμήσεις κερδών τους. Την ίδια στιγμή η τιμή των πουλερικών ανεβαίνει κατακόρυφα στη χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση χοιρινού, όντας το δεύτερο αγαπημένο είδος κρέας των καταναλωτών εκεί.

pig1

Πέτρος Γκόγκος

12
0

Ειδικότερα, η Muyuan Foods Co. Ltd περιόρισε την εκτίμηση για το καθαρό κέρδος κάπου ανάμεσα στα 500 εκατ. γουάν (73 εκατ. δολάρια) και τα 550 εκατ. γουάν, ποσό που βρίσκεται κάτω κατά 20% συγκριτικά με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου. Τα έσοδα της εταιρείας από την αγορά χοιρινού κρέατος υπολογίζονται κατά περίπου 80% κάτω από τα 2,4 δις γουαν που είχαν επιτευχθεί το 2017, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που εξέδωσε το χρηματιστήριο της Σενζέν.

Η Wens Foodstuff Group Co Ltd επίσης προειδοποίησε για μείωση κατά 40% των εσόδων της συγκριτικά με το προηγούμενο  έτος, υπολογίζοντάς τα στα 3,9 δις γουαν, όταν το 2017 ήταν 6,75 δις yuan.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται έπειτα από 100 περίπου κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι σήμερα, σε 23 συνολικά επαρχίες της χώρας. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ούτε τρόπος να αντιμετωπιστεί η ασθένεια, η οποία είναι θανατηφόρος για τους χοίρους αλλά ακίνδυνη για τους ανθρώπους.

Μάλιστα η Muyuan υποστήριξε πως κούρεψε τις εκτιμήσεις κερδών της επειδή κατά το τέταρτο τετράμηνο του έτους, η τιμή του χοιρινού ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου.

Ωστόσο οι εταιρείες παραγωγής πουλερικών, βγαίνουν κερδισμένες από την κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι η τιμή στο εμπόρευμα αυτό, γνωρίζει αύξηση. Συγκεκριμένα, η ασθένεια που αδειάζει τις χοιροτροφικές μονάδες της Κίνας, ανεβάζει κατακόρυφα τις τιμές των πουλερικών.

Η Fujian Sunner Development Co Ltd, μια κορυφαία στην παραγωγή πουλερικών κινεζική εταιρεία, αύξησε το περιθώριο κέρδους της για το 2018, εξαιτίας των λιγοστών αποθεμάτων κοτόπουλων. Η εταιρεία αναμένει κέρδη που ξεπερνούν τα 1,5 δις γουαν, ήτοι 380% πάνω από τα 315 εκατ.  γουαν σε κέρδη που σημείωσε το προηγούμενο έτος. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία