BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Επελαύνει στην Ιαπωνία η πανώλη των χοίρων

Η επιδημία της πανώλης των χοίρων, επεκτείνεται στην Ιαπωνία, με τις τοπικές αρχές σε πέντε κεντρικές και δυτικές περιφέρειες να αναφέρουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ότι δυσκολεύονται να περιορίσουν τον επικίνδυνα μεταδοτικό ιό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα των ανθισμένων κερασιών, τον Σεπτέμβριο.

japan_pig

Πέτρος Γκόγκος

15
0

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση» τονίζει και ο υπουργός γεωργίας Τακαμόρι Γιοσικάβα σε συνάντηση που είχε στο Τόκιο, όπου καθοδήγησε τους αξιωματούχους να λάβουν αυστηρά μέτρα περιορισμού της ασθένειας. Μάλιστα το υπουργείο προχώρησε στην σύσταση ειδικής ομάδας κρούσης στην περιφέρεια Γκίφου, με σκοπό την επίσπευση των προσπαθειών.

Ξεκινώντας από αγροκτήματα στο Γκίφου, η πανώλη των χοίρων επεκτάθηκε στη συνέχεια στο γειτονικό Αϊχι, καθώς και στην Οσάκα, την Σίγκα και τη Ναγκάνο. Ο συνολικός αριθμός χοίρων που θα οδηγηθούν στην σφαγή από μονάδες που παρουσίασαν κρούσματα, ξεπερνά τις 15.000.

«Με ανησυχεί το ότι δεν ξέρουμε ακριβώς πως μεταδίδεται η ασθένεια από μονάδα σε μονάδα» αναφέρει χοιροτρόφος στην περιφέρεια Ναγκάνο. «Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα υγιεινής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 130 αγριογούρουνα στις περιφέρειες Γκίφου και Άιχι, έχουν εξεταστεί και διαγνωστεί θετικά με τον ιό, παρά τις αρχικές υποθέσεις των ειδικών πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί με ζώα που ζουν ελεύθερα και όχι σε μεγάλα κοπάδια.

Μια κτηνοτροφική μονάδα κοντά στην πόλη Toyota βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών περιορισμού της ασθένειας, αφού εκεί τώρα, η περιφέρεια Άιχι έχει ξεκινήσει την σφαγή 6.600 χοίρων, με την βοήθεια του στρατού. Από τον Ιανουάριο, η συγκεκριμένη μονάδα έχει στείλει χοίρους σε άλλες 6 περιφέρειες, ενώ την Δευτέρα ανέφερε στις αρχές πως τα γουρούνια εμφανίζουν συμπτώματα όπως είναι η απώλεια της όρεξης. Ωστόσο την επόμενη μέρα, συνέχισε με τις αποστολές χοίρων σε άλλες μονάδες, και μάλιστα από τα 80 γουρούνια που στάλθηκαν σε φάρμα στο Μιγκάνο, τα 79 βγήκαν θετικά στον ιό.

Σημειώνεται τέλος, πως το πρώτο κρούσμα στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε το 1992, όμως η χώρα ανακοίνωσε την εξάλειψη του ιού από την επικράτειά της το 2007. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία