BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Στο σφαγείο 8.000 χοίροι στην Πολωνία, λόγω πανώλης

Το μεγαλύτερο κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην επικράτεια της Πολωνίας καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, με έναν χοιροτρόφο να καλείται να θανατώσει 8.000 χοίρους σ την περιφέρεια Ποντλάσκι, στα ανατολικά της χώρας. Το κρούσμα αυτό έρχεται μετά την εκδήλωση της ασθένειας σε ένα αγρόκτημα 1.800 χοίρων στην ίδια χώρα, όταν στα μέσα Μαΐου η αφρικανική πανώλη των χοίρων εντοπίστηκε στην περιοχή Βαρμια-Μασουρια.

03

Πέτρος Γκόγκος

17
0

Σύμφωνα με την Ανώτατη Κτηνιατρική Αρχή της χώρας, εφαρμόστηκαν αμέσως τα μέτρα για την καταπολέμηση της ασθένειας και παράλληλα η σφαγή των ζώων. Ωστόσο, λόγω του μεγέθους του αποθέματος, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αυτό που προβληματίζει τώρα, είναι ότι πολλοί χοίροι από την πληγείσα εταιρεία έχουν πρόσφατα πωληθεί σε άλλες μονάδες. Οι εκμεταλλεύσεις αυτές εξετάζονται ήδη ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί σημάδια της ασθένειας στα ζώα Τώρα, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς, οι εξετάσεις αίματος θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Μετά από μια σχετικά ήρεμη φάση, η επιδημία στην Πολωνία επιδεινώθηκε πρόσφατα σημαντικά. Για παράδειγμα, με συνολικά 73 νέες περιπτώσεις της αφρικανικής πανώλης των χοίρων κατά την εβδομάδα από 13 έως 19 Μαΐου καταγράφηκαν σημαντικά περισσότεροι μολυσμένοι αγριόχοιροι από ό,τι τους προηγούμενους μήνες, με μέσο όρο 40 νέες μολύνσεις την εβδομάδα. Από την αρχή του έτους, με την πρόσφατη επιδημία κοντά στο Ποντάλσκι, η αφρικανική πανώλη των χοίρων, χτύπησε ακόμη τρεις μονάδες εκτροφής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία