BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Έφτασε στην Σλοβακία η Αφρικανική Πανώλη που πλήττει τα χοιρινά

Έγιναν 10 οι χώρες εντός των συνόρων της Ευρώπης, οι οποίες αναφέρουν κρούσματα της επιδημίας της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, καθώς προ ολίγων 24ώρων, η Σλοβακία ενημέρωσε μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων, πως μια μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα στην επικράτειά της, με μόλις τέσσερεις χοίρους, βρέθηκε μολυσμένη με την ασθένεια.

three-little-pigs

143
0

Η μονάδα βρίσκεται στην πόλη  Strážne, στο ανατολικό άκρο της χώρας και πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, ενώ η Ουκρανία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά. Σύμφωνα με το Σύστημα Ενημέρωσης Ασθενειών Ζώων (ADNS), έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους 495 κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία, ενώ έχουν αναφερθεί επιπλέον 3.554 περιπτώσεις που αφορούν αγριόχοιρους.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί η Ρουμανία, αφού εκεί σημειώθηκαν τα 421 κρούσματα, ενώ κάθε εβδομάδα συμπληρώνουν τον αριθμό νέες περιπτώσεις. Η Πολωνία και η Βουλγαρία έχουν επίσης σοβαρό λόγο να ανησυχούν, αφού πρόσφατα αναφέρθηκαν 23 και 16 κρούσματα αντιστοίχως, σε χοιροτροφικές μονάδες εντός των δυο χωρών.

Από την άλλη, στην γειτονιά της ανατολικής Ευρώπης, η Ουγγαρία, δεν έχει αναφέρει κάποιο κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης σε οργανωμένες μονάδες, όμως αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αγριόχοιρων που εντοπίζονται μολυσμένοι με την ασθένεια, με τις περιπτώσεις να αριθμούν σε 772 μέχρι στιγμής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία