Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Ψηλότερα αυτά τα Χριστούγεννα οι τιμές παραγωγού στο χοιρινό

Στα 1,75 ευρώ το κιλό το εγχώριο προϊόν, µε οµαλή εµπορική ροή, αύξηση τιµής που οφείλεται στη µείωση της προσφοράς από γειτονικές χώρες.

Ζωηρή η αγορά τη φετινή σεζόν για τα αχλάδια Τυρνάβου

82
0

Θυµίζει παλιές εποχές η εµπορική ροή στο χοιρινό κρέας, αναφέρουν οι παραγωγοί, οι οποίοι διαθέτουν το προϊόν τους ακόµη και µε 1,75 ευρώ το κιλό.

Υπενθυµίζεται ότι στις αρχές του µήνα, το ταβάνι για το ελληνικό χοιρινό κρέας ήταν τα 1,70 ευρώ το κιλό, µε την αγορά να προτιµά και σε διεθνές επίπεδο το εγχώριο προϊόν, αφού η τιµή του δεν ξεφεύγει από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο. Ενδεικτικά η τιµή ανά κιλό ζων βάρος στην Ολλανδία βρίσκεται στα 1,51 ευρώ το κιλό, στην Ισπανία και τη Γερµανία στα 1,56 ευρώ, ενώ στο Βέλγιο στα 1,47 ευρώ. Τη δεδοµένη χρονική συγκυρία, όλα δείχνουν πως οι γιορτές των Χριστουγέννων θα κυλήσουν οµαλά από εµπορική σκοπιά, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Νέας Οµοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, Γιάννη Μπούρα. Να σηµειωθεί πως η εγχώρια παραγωγή αποδίδει την αύξηση της τιµής στη σηµαντική µείωση της προσφοράς από γειτονικές χώρες.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό «Wine Trails Top 50».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία