BACK TO
TOP
Ιχθυοκαλλιέργειες

Η νέα σημαία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και το μεσογειακό όραμα ανάπτυξης της Avramar

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, μέσω του πενταετούς πλάνου ανάπτυξης του ομίλου AVRAMAR που προβλέπει μεταξύ άλλων υψηλές επενδύσεις με στόχο τη δημιουργία μιας πλήρους καθετοποιημένης και ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας.

Aegean_Sea_-_Saronic_Gulf_2_GR

860
0

Η φρέσκια αρχή έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο με την ένωση των εταιρειών Ανδρομέδα, Νηρέας και Σελόντα και της εταιρείας τροφών Περσεύς, συγκεντρώνοντας υπό την AVRAMAR την πολυετή τεχνογνωσία και πείρα στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας δύο υπερδυνάμεων, της Ελλάδας και της Ισπανίας, με αποστολή να εδραιώσει τη Μεσόγειο στα τραπέζια όλου του κόσμου, προσφέροντας καλύτερα ψάρια για καλύτερη, πιο υγιεινή ζωή. Το στοιχείο της ενοποίησης άλλωστε προδίδει και η ίδια η ονομασία AVRAMAR, που αποτελεί έναν συνδυασμό της ελληνικής λέξης «ΑΥΡΑ», δηλαδή «απαλός αέρας» και της ισπανικής λέξης «MAR» που σημαίνει «θάλασσα».

Το νέο όραμα προτάσσει τη λογική «από το γόνο στο πιάτο», και έρχεται να εξασφαλίσει την εξαιρετική ποιότητα των ψαριών AVRAMAR μέσω της πλήρους ιχνηλάτησης τους, τόσο για τους πελάτες της όσο και για τον τελικό καταναλωτή.  Βέβαια, υψηλή προτεραιότητα για την AVRAMAR παραμένει η δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και την ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών με τους συνεργάτες της, σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας και έμφαση στην Έρευνα και την Ανάπτυξη. Σύμμαχος για το εγχείρημα άλλωστε είναι και η θετική, μακροπρόθεσμη τάση που αφορά στην κατανάλωση ψαριών ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.


Κορυφαίος παραγωγός στα μεσογειακά ψάρια  

Κρατώντας τα κλειδιά για περισσότερες από 30 αγορές και με συνολικό όγκο παραγωγής άνω των 70.000 τόνων, η AVRAMAR είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή σε Λαβράκι και Τσιπούρα, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών παγκοσμίως. Συνολικά, σε Ελλάδα και Ισπανία, η AVRAMAR διαθέτει 72 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειες, 12 ιχθυογεννητικούς σταθμούς, 3 εργοστάσια τροφών, ενώ τροφοδοτεί με προϊόντα 35 χώρες. Οι σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γερμανία αλλά η εταιρεία απευθύνεται και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Η AVRAMAR, ήδη με μία ενοποιημένη και ισχυρή δομή, εφαρμόζει ένα πενταετές επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης που στοχεύει να φέρει τα μεσογειακά ψάρια στα τραπέζια όλου του κόσμου.

Επενδύει σε αποδοτικότερες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και εξοπλισμού ασφαλείας, αλλά και στη μελλοντική του εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, η εξωστρέφεια, η ανάλυση και η κατανόηση των αγορών που στοχεύει η AVRAMAR οδήγησαν και στη στρατηγική επέκτασης της εκτροφής σε νέα είδη, που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το μεσογειακό μενού, πέραν από τα δύο δημοφιλή είδη, τσιπούρα και λαβράκι, όπως είναι ο κρανιός και το φαγκρί.



Νέα προϊόντα και ο γευστικός Κρανιός

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η προώθηση και η κυκλοφορία νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα κάνουν την κατανάλωση ψαριού πιο εύκολη και εύχρηστη, όπως για παράδειγμα ψάρια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα χωρίς κόκκαλα, έτοιμα για μαγείρεμα σε μοντέρνες και εύχρηστες συσκευασίες  που φέρνουν τη Μεσόγειο πιο κοντά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η καινοτομία μέσω των προϊόντων αυτών, τα οποία είναι πιο εύκολο και πρακτικό να προετοιμαστούν και να μαγειρευτούν, θα υποστηρίξει επιπλέον το στόχο της νέας εταιρείας να αποτελεί την πρώτη επιλογή στο καταναλωτικό κοινό για τα φρέσκα προϊόντα της.

Ανάμεσα στις νέες προτάσεις, μια ιδιαίτερη Μεσογειακή λιχουδιά, είναι και ο σπάνιος Κρανιός που η AVRAMAR επανέφερε λόγω των μοναδικών γεύσεων και χαρακτηριστικών του. Το ψάρι αυτό συγχέεται συχνά με το μυλοκόπι, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια των σκιαινίδων. Πρόκειται για ένα ψάρι με ελαφρώς γλυκιά γεύση, χυμώδη και γευστική σάρκα και εξαιρετική σφριγηλότητα που διευκολύνει το μαγείρεμα.

Αποτελεί δε ιδανικό ψάρι για τους πάγκους των ιχθοπωλείων, τα μενού των εστιατορίων και τους σεφ. Μάλιστα ο κρανιός μπορεί να μαγειρευτεί με ποικίλους τρόπους διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά του, όπως ψητός στον φούρνο ή στη σχάρα, μαγειρεμένος στον ατμό, στο τηγάνι ή βραστός σε σούπα, ακόμα και ωμός σε ceviche, ταρτάρ ή σασίμι.



Νέα σκαφάκια Avramar

Έχοντας καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος παραγωγός Μεσογειακού ψαριού εξαιρετικής ποιότητας, η AVRAMAR φέρνει καθημερινά στο τραπέζι των καταναλωτών φρέσκα ψάρια από τις πεντακάθαρες ελληνικές θάλασσες.

Ελληνικά ψάρια σε σκαφάκι από την AVRAMAR



Πλέον διαθέτει νέα συσκευασία προστατευτικής ατμόσφαιρας που διατηρεί τη φρεσκάδα, τα διατροφικά στοιχεία και τη νοστιμιά των ψαριών ενώ παράλληλα αποφεύγονται οι διαρροές κατά την μεταφορά και την αποθήκευση.  Η συσκευασία διαθέτει και ανακυκλώσιμο δισκάκι.

Ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα επώνυμα συσκευασμένα προϊόντα AVRAMAR σε επιλεγμένα καταστήματα «Γαλαξίας» και «My Market» και με ιδιωτική ετικέτα σε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και ιχθυοπωλεία.

Εκτός από την υψηλή ποιότητα, τα ψάρια της εταιρείας έχουν βραβευθεί για τη γεύση τους από  διακεκριμένους σεφ στα Bραβεία Ανώτερης Γεύσης από το  Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης που εδρεύει στις Βρυξέλλες.


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία