BACK TO
TOP
Πτηνοτροφία

Ζημιές στην πτηνοτροφία των ΗΠΑ φέρνουν οι εμπορικές διενέξεις

Πονοκέφαλο προκαλεί στoυς παραγωγούς πουλερικών στις ΗΠΑ, η μεταστροφή των καταναλωτών στο μοσχάρι και το χοιρινό, που έχει πέσει φθηνότερο στην αγορά εξαιτίας των μειωμένων εξαγωγών σε Κίνα και Μεξικό.

tyson_foods_company

358
0

Οι παραγωγοί πουλερικών όπως οι Tyson Foods και η Sanderson Farms κινδυνεύουν να ανακοινώσουν ζημίες για το τρίτο τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά από 27 διαδοχικά κερδοφόρα τρίμηνα.

«Όλο αυτό το χοιρινό στην αγορά έχει επηρεάσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών» τόνισε στο Reuters ο Μπιλ Ρένιγκ, οικονομολόγος και σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Πουλερικών.

Η τιμή του χοιρινού έχει υποχωρήσει, καθώς οι δασμοί 62% στην Κίνα και 20% στο Μεξικό έχουν περιορίσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ στις χώρες αυτές.

Η Kraft Heinz, στην οποία ανήκει η Oscar Mayer, έχει μειώσει τις τιμές για το μπέικον. Η Food Union της Ahold Delhaize και τα μπακάλικα Stop & Shop, έχουν λανσάρει καμπάνιες και προσφορές για χοιρινά προϊόντα.

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ προβλέπει ότι η κατανάλωση κοτόπουλου ανά κάτοικο θα αυξηθεί μόνο κατά 1,2% φέτος, έναντι ανόδου 4,3% για το χοιρινό και 2,6% για το μοσχάρι.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία