Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Τιμή 28,5 λεπτά για όλο το σκληρό σιτάρι έκλεισε ο Πλατύκαμπος

Με 28,5 λεπτά το κιλό, η συµφωνία που πέτυχε το βράδυ της Πέµπτης 8 Ιουλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Πλατυκάµπου υπό τον επικεφαλής αυτού, Γιάννη Κουκούτση, έρχεται να αλλάξει όλο το κλίµα στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, δίνοντας νέα δυναµική στις τιµές παραγωγού για το υπόλοιπο της εµπορικής περιόδου.

22_26

Πέτρος Γκόγκος

232
3

Η συµφωνία αφορά 3.000 τόνους σκληρού σίτου, µε τα 115 µέλη της οργάνωσης να λαµβάνουν 27 λεπτά το κιλό στο χέρι, χωρίς διαχωρισµό ποιότητας, τόσο για τα προβροχικά, όσο και για τα µεταβροχικά σιτάρια, των περίπου 600 τόνων που θα απορροφηθούν από την εταιρεία Αφοί Μπαλούκα. 

 Να σηµειωθεί ότι είναι η τέταρτη συνεχόµενη χρονιά που ο πρόεδρος του συνεταιρισµού Πλατυκάµπου Γιάννης Κουκούτσης, σπάει τα στεγανά του εγχώριου εµπορίου, δίνοντας την υψηλότερη τιµή της αγοράς πάνω στ’ αλώνια και δείχνοντας το δρόµο στα υπόλοιπα συνεργατικά σχήµατα. Τέτοιες συµφωνίες που προκύπτουν και από πολυετείς συνεργασίες µεταξύ συνεταιριστών και εµπορίου, δεν µπορούν παρά να δώσουν κατεύθυνση και στην υπόλοιπη αγορά, η οποία ετοιµάζεται πλέον να ξεκουνήσει από τη βάση των 25 λεπτών που διαµορφώθηκε στα αλώνια. 

«Είµαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουµε την καλύτερη δυνατή τιµή παραγωγού για τη φετινή χρονιά και τη διαπραγµατευτική µας επιτυχία η οποία δίνει την ίδια τιµή για όλα τα σιτάρια (προβροχικά και µεταβροκικά) που συγκέντρωσε ο συνεταιρισµός δείχνοντας έτσι το συνεταιριστικό µας πνεύµα και την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει σε ένα συνεταιρισµό» δήλωσε στην Agrenda ο έµπειρος συνεταιριστής Γιάννης Κουκούτσης.  

 Η συµφωνία αυτή έρχεται φυσικά να επιβεβαιώσει και τις εκτιµήσεις της Agrenda που από νωρίς φέτος ζύγισε τις ισορροπίες και τις ελλείψεις στην αγορά, προδιαγράφοντας σε προηγούµενα δηµοσιεύµατά της την πορεία της εγχώριας τιµής προς τα 28 λεπτά το κιλό, µε ορίζοντα ακόµα και τα 30 λεπτά ως το τέλος της χρονιάς.

Οι περισσότεροι παραγωγοί πλέον εκτιµούν πως η αγορά «έχει ακόµα να δώσει» και υπό αυτή τη λογική, λίγες είναι οι ποσότητες που φεύγουν από τα χωράφια, ενώ ακόµα λιγότερες είναι αυτές που φεύγουν µε ανοιχτή τιµή. Σε αυτή την περίοδο, µε τις µηχανές να θερίζουν ακόµα στα χωράφια της Μακεδονίας, είναι κοινό µυστικό ότι η αγορά θα τραβήξει προς υψηλότερα επίπεδα, όσο οι παραγωγές σε Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες περί µικρών αποδόσεων και χαµηλών ποιοτήτων.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

05-08-2021 10:38Κοσμος

Εργατοπατέρες, υπερέτες των εμπόρων

Απάντηση

11-07-2021 07:37Πάνος

Όταν δίνουμε τα στάρια μας με ανοιχτή τιμή πως περιμένουμε να ανέβει η τιμή; Αυτό είναι μια παγίδα που την έστησαν οι έμποροι και εμείς έχουμε πέσει μέσα. Αφού γεμίσουν τις αποθήκες μετά μόνοι τους ρυθμίζουν την τιμή

Απάντηση

09-07-2021 22:35Μάνος

Μπράβο στους αγρότες του Πλατυκαμπου, που πέτυχαν τέτοια τιμή.. Να ανοίξουμε και με το βαμβάκι τα μάτια μας και να τα πουλαμε σε καλύτερη τιμή.. Που ακούστηκε το σκληρό συρτάρι να πουλιέται 0,28€ και το βαμβάκι 0,39€?? Πρέπει να πιάσουμε μία τιμή γύρο στα 0,55€ στο βαμβάκι για να βγάλουμε τα έξοδα μας...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία