Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Στα δύσκολα φιξάρεται η τιμή της εξόφληση στο βαμβάκι

Η ραγδαία πτώση του χρηµατιστηρίου σε συνδυασµό µε την πίεση του δολαρίου σόκαρε την ελληνική αγορά βάµβακος τις ηµέρες των Χριστουγέννων. Κι ενώ αρχικά υπήρχε η δυσπιστία σχετικά µε την ανακωχή στον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας, αφού ακόµα δεν έχει βγει το 25% δασµών στις εισαγωγές αµερικανικού βαµβακιού στην Κίνα, παράλληλα ήρθε και το κύµα ρευστοποιήσεων στις αγορές και βρεθήκαµε ξαφνικά στα 72 σεντς ανά λίµπρα.

3-Vamvaki_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

2744
0

Σηµειωτέον ότι πολλές πωλήσεις είναι ακόµα ανοιχτές σε τιµή βάσει χρηµατιστηρίου, η ισοτιµία ευρώ-δολαρίου ακόµα άγνωστη, ενώ υπάρχουν και πολλά απούλητα στοκ στα εκκοκκιστήρια. Παράλληλα οι τιµές σύσπορου είναι στο µεγαλύτερο ποσοστό κλεισµένες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά πιθανό η αγορά να ανακάµψει σε πιο δίκαια επίπεδα, αλλά εκτός από το ευνοϊκότερο κλίµα στα χρηµατιστήρια, θα χρειαστεί κι ένας καταλύτης ειδικά για το βαµβάκι (π.χ. πωλήσεις στην Κίνα). Πάντως, για την ώρα, τα ανοιχτά συµβόλαια Μαρτίου πιάνουν σήµερα τα 74,50 σεντς ή αλλιώς 1,44 ευρώ το κιλό.

Εν τω µεταξύ, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκφράζουν φόβους ότι το χρηµατιστήριο βάµβακος θα δοκιµάσει τα 70 σεντς προσεχώς. Μάλιστα, τονίζεται ότι το θέµα είναι γενικότερο και αφορά την πλειονότητα των χρηµατιστηρίων, δεδοµένου ότι έγιναν πολλές ρευστοποιήσεις το τελευταίο διάστηµα, γεγονός που πίεσε την αγορά. Η κατάσταση επιδεινώνεται επειδή δεν υπάρχει κάτι δυνατό στα θεµελιώδη, ώστε να αντισταθεί το βαµβάκι. Παράλληλα, ούτε η Τουρκία, που αγοράζει από την Αµερική, έχει την παλιά δυναµική της. Βέβαια, να σηµειωθεί ότι έχει τσιµπήσει κάπως η ζήτηση τις τελευταίες µέρες, ενώ και τα κλωστήρια φιξάρουν τις τιµές αγοράς (κίνηση που στηρίζει την αγορά).


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ  στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2018

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία