Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εβδομάδα ανόδου για το βαμβάκι που πλησιάζει τα 65 σεντς

Επιστροφή της ζήτησης στη φυσική αγορά αναµένει το χρηµατιστήριο βάµβακος προκειµένου να κλειδώσει τη βάση των 65 σεντς ανά λίµπρα στα συµβόλαια Δεκεµβρίου, µετά την ανοδική κίνηση του χρηµατιστηρίου, µε τις τιµές για τα συµβόλαια Δεκεµβρίου ’20 στα 64,84 σεντς ανά λίµπρα.

09637-feature1-indigo

4229
2

Σύµφωνα µε τους αναλυτές, η υποβάθµιση λόγω του καιρού σηµαντικού ποσοστού της νέας παραγωγής των ΗΠΑ, µαζί µε τις βεβιασµένες αγορές της Κίνας αλλά και τη διστακτική επιστροφή της µεταποίησης βάµβακος, µπορούν να στηρίξουν µεσοπρόθεσµα ένα υψηλότερο εύρος τιµών για την πρώτη ύλη.   

Ειδικότερα, συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις επέτρεψαν κέρδη στα συµβόλαια βάµβακος ∆εκεµβρίου, λίγο κάτω από το υψηλό τετραµήνου που επετεύχθη τον Ιούλιο. Σε αυτό το θετικό µοµέντουµ για το χρηµατιστήριο βάµβακος συνέβαλε κυρίως η επίµονη ξηρασία στο Τέξας, όσο οι αγορές πλέον του 1 δισ. σε βαµβάκι από την Κίνα και το φθηνό δολάριο συνεχίζουν να υποστηρίζουν το προϊόν το οποίο θέλει να δοκιµάσει τα 65 σεντς. Ωστόσο, εύρος τιµών άνω των 65 σεντς είναι πολύ «ακριβό» προς το παρόν για τα δεδοµένα της φυσικής αγοράς, αφού οι προοπτικές ζήτησης δεν είναι πολύ θετικές, όπως υπογραμμίζουν άνθρωποι που παρακολουθούν στενά την  αγορά.

 

 

Πλησιάζοντας προς την παύση πωλήσεων του Αυγούστου η ελληνική αγορά ενισχύει το στοιχείο της υποτονικότητας που τη διέκρινε το προηγούµενο διάστηµα. Σε αυτή την περίοδο, εν τω µεταξύ η βραζιλιάνικη σοδειά φαντάζει άλλωστε περισσότερο ελκυστική στις αγορές της Άπω Ανατολής και της γειτονικής Τουρκίας, µε τις προσφορές των ελληνικών οίκων να βρίσκονται περίπου 2 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες της Βραζιλίας. Πάντως, πλησιάζοντας το φθινόπωρο η αγορά αναµένεται να δραστηριοποιηθεί εκ νέου, τόσο από την πλευρά των εµπόρων όσο και από τους παραγωγούς.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

08-08-2020 11:10Μακης

Υπουργέ εκείνη η ρημάδα πλατφόρμα για αίτηση πληρωμής σχεδίων βελτίωση που θα άνοιγε τέλη Ιουλίου ρο ωραία που είναι? Τόσο ψέμα? Δεν ντρέπεστε καθόλου? Ρο περιμένετε? Να κάνετε πρώτα τα μπάνια σας να φάτε κανένα ψαράκι και από Σεπτέμβρη αν έχετε όρεξη θα την ανοιξετε? ????? Ντροπή. ..... ΣΕΑΜ τι κάνετε? Και εσείς για μπανακια πήγατε?

Απάντηση

07-08-2020 13:09Νίκος

Για τα υπόλοιπα 35% θα μας πείτε κανένα νέο, η ξεχάσατε κύριε υπουργέ της υποσχέσεις σας....?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία