Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Σηµειώνει νέα υψηλά µε άνεση το βαµβάκι

Το βαµβάκι εξακολουθεί να σπάει τα υψηλά του µε την υποστήριξη της ισχυρής ζήτησης σε συνδυασµό µε τη στενότητα στα τελικά παγκόσµια αποθέµατα.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

1079
2

Παράλληλα, βοηθάει το γεγονός πως τα εµπορεύµατα στο σύνολο τους συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, ενώ το δολάριο ελαφρώς κινήθηκε πτωτικά. Παράλληλα, η δυνατή πορεία της σόγιας και του καλαµποκιού θεωρείται στις ΗΠΑ πως θα πάρει εκτάσεις από το βαµβάκι, γεγονός το οποίο φυσικά δεν βελτιώνει τη διαθεσιµότητα ίνας µελλοντικά στηρίζοντας παράλληλα τις τιµές.

 

Το χρηµατιστήριο συνεχίζει να πιάνει υψηλότερες τιµές και οι δουλειές στη φυσική αγορά γίνονται λιγότερες και δυσκολότερες, ενώ παράλληλα η αποκαλούµενη βάση (πριµ επί του χρηµατιστηρίου) έχει αρχίσει να πιέζεται. Μόνο κάποιοι κλώστες που έχουν ανάγκη από βαµβάκι αγοράζουν µε το σκεπτικό πως αν καθυστερήσουν, έτσι όπως πάει η αγορά, µάλλον θα χρειαστεί να πληρώσουν ακόµα υψηλότερη τιµή. Αναφορικά µε τις προπωλήσεις σύσπορου από πλευράς παραγωγών, ολοένα και εντείνεται το ενδιαφέρον καθώς οι τιµές άνω των 50 λεπτών το κιλό είναι δελεαστικές.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-03-2021 08:29Αγροτης

Τελικά όλοι κερδίζουν πλην των παραγωγών. Τουλάχιστον μην ανεβάζετε τέτοια άρθρα προκαλείτε την οργή όλων. Ας πληρώσουν την συνδεδεμένη και όσο για την τιμή ξέρουμε....

Απάντηση

06-03-2021 14:04ather

πουτσεσ μπλε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία