Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Δυναμικό το ξεκίνημα για το βαμβάκι με το νέο έτος

Η συνεχιζόµενη ζήτηση στη φυσική αγορά έχει πείσει τα κερδοσκοπικά κεφάλαια (funds) να τοποθετηθούν ξανά στην άνοδο για το βαµβάκι.

papadogianis_M_3_5__6__2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

443
0
Νέα Υόρκη

Οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου πλησιάζουν τα πρόσφατα υψηλά τους (σχεδόν 118 σεντς) και φυσικά η γενικότερη ανοδική πορεία των εµπορευµάτων βοηθάει σ’ αυτή την κίνηση. Μεσοπρόθεσµα φαίνεται το βαµβάκι να µην απειλείται από κάποιον παράγοντα, δεδοµένου ότι οι ποσότητες συνεχώς µειώνονται, ενώ η ζήτηση είναι σταθερή. Πιθανό ξεφούσκωµα των εµπορευµάτων από κινήσεις των κερδοσκόπων θα µπορούσε να διορθώσει τις αγορές, εντούτοις ακόµα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Ελληνική αγορά

Κατόπιν του εορτασµού των Χριστουγέννων η αγορά επαναδραστηριοποιείται, αλλά η απότοµη άνοδος του χρηµατιστηρίου έχει κάπως παγώσει τις νέες πωλήσεις. Οι αγοραστές της σοδειάς µας αιφνιδιάστηκαν µε το ράλι και για την ώρα προσπαθούν να αποτιµήσουν την κατάσταση πριν προβούν σε αγορές. Μην ξεχνάµε πως για παράδειγµα η πλειονότητα των τουρκικών κλωστηρίων έχει καλυφθεί και στρέφεται για αγορές στη φθηνή τοπική τους σοδειά. Από την άλλη µεριά οι εκκοκκιστές, προσπαθούν να κρατήσουν τα ίδια πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών, µε αποτέλεσµα η τελική τιµή να χαρακτηρίζεται ως απαγορευτική.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία