BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Άνοδος του δολαρίου και πτωτικό USDA report πίεσαν το βαµβάκι

Οι τιµές κινούνται εντός στενού εύρους και όποτε πλησιάζουν τα σηµεία στήριξης ή αντίστασης αντιδρούν ανάλογα. ∆εν υπάρχει σαφής κατεύθυνση µήνες τώρα, εντούτοις οι αναλυτές δίνουν πιο πολλές πιθανότητες στο βαµβάκι να δοκιµάζει τις πάνω αντιστάσεις του.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_19_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

986
0

Νέα Υόρκη

Αν δεν είχαµε το ανοδικό δολάριο είναι πολύ πιθανό οι τιµές να είχαν σπάσει τα 86 σεντς. Οι δηλώσεις όµως περί συνέχισης αυξήσεων των επιτοκίων δολαρίου, ως µέτρο αντιµετώπισης του πληθωρισµού, έφεραν πίεση. Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος εκτίµησε χαµηλότερη κατανάλωση, υψηλότερη παραγωγή και αυξηµένα τελικά παγκόσµια αποθέµατα.

Ελληνική αγορά

Σύµφωνα µε την τελευταία έκθεση του USDA, η παγκόσµια κατανάλωση ίνας µειώνεται κατά 555.000 δέµατα αυτό τον µήνα, µε σηµαντικές µειώσεις σε δηµοφιλείς προορισµούς για το ελληνικό βαµβάκι, όπως Τουρκία και Πακιστάν. Η αιγυπτιακή αγορά έχει τις δυσκολίες της λόγω της έλλειψης δολαρίων και των καθυστερήσεων σε φορτώσεις και πληρωµές. Φυσικά, υπάρχουν πολλές αγορές στην Άπω Ανατολή για τα στοκ µας, αλλά θα πρέπει να εναρµονιστούµε µε τις παγκόσµιες τιµές, ώστε να ανταγωνιστούµε τις άλλες σοδειές. Το καλό είναι πως το δολάριο έχει πάρει µια ανοδική τροχιά ξεφεύγοντας από τα χαµηλά του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία