BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πίεση στη φετινή σοδειά βάµβακος, σταθεροποίηση στη νέα

Η πρόσφατη έκθεση του USDA για τις προθέσεις σποράς των παραγωγών στη νέα σεζόν στήριξε τις χρηµατιστηριακές τιµές. Οι αναλυτές ανέµεναν σηµαντική αύξηση των εκτάσεων στις ΗΠΑ και τελικά η εκτίµηση ανακοίνωσε µόνο ένα +4%, περνώντας το µήνυµα στην αγορά ότι του χρόνου δεν θα είναι και τόσο πολλά πια τα αµερικανικά βαµβάκια.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

242
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η είδηση αυτή κρατάει τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘24 σε τίµια επίπεδα, καθώς η σοδειά των ΗΠΑ ασκεί τη µεγαλύτερη επιρροή στο χρηµατιστήριο, εντούτοις η αφθονία σε άλλες σοδειές (π.χ. Βραζιλία) µπορεί να πιέσει τις τελικές τιµές φυσικού προϊόντος σε χαµηλότερα επίπεδα από αυτά του χρηµατιστηρίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Κατόπιν του κύµατος πωλήσεων δύο εβδοµάδες πριν, στη διάρκεια του συνεδρίου της Βρέµης, η αγορά επέστρεψε στον γνώριµο υποτονικό χαρακτήρα που έχει εδώ και σχεδόν δύο σεζόν. Οι ελάχιστοι ενεργοί αγοραστές κουβεντιάζουν χαµηλές τιµές για τα φετινά αποθέµατα, τις οποίες οι εκκοκκιστές δεν µπορούν για την ώρα να χωνέψουν. Επίσης στις κουβέντες για νέες προπωλήσεις έγινε µια άκαρπη προσπάθεια αύξησης του πριµ επί του χρηµατιστήριου προς τα 3-4 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘24. Η αλήθεια είναι πως µε το χρηµατιστήριο υψηλά, τα βραζιλιάνικα βαµβάκια άφθονα και φτηνά είναι αδύνατο για την ώρα να δούµε βελτίωση της βάσης (πριµ).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία