BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ικανοποιητική μέχρι στιγμής η πορεία της σποράς βάμβακος

Έχοντας σηµειώσει υψηλό πολύ κοντά στα 83 σεντς στις αρχές της εβδοµάδας, οι τιµές Ιουλίου διορθώνουν ελαφρά υπό το βάρος του γυρίσµατος των χρηµατιστηρίων (αξιών και εµπορευµάτων) γενικότερα.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

184
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ακόµα δηλαδή δεν έχει έρθει η πολύ αναµενόµενη ανοδική ανάκαµψη των τιµών, η οποία µπορεί να τραβήξει τις τιµές πάνω από τα 85 σεντς. Αναµένονται τα νέα από τις καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ σε σχέση µε την πορεία της σποράς, ενώ παράλληλα στη φυσική αγορά µπορεί να υπάρχει γκρίνια για τις τιµές, εντούτοις δουλειές γίνονται µε πρωταγωνιστή ξανά τη βραζιλιάνικη σοδειά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τα φετινά αποθέµατα πωλούνται µε αργούς ρυθµούς κυρίως στην Τουρκία και λιγότερα στην Αίγυπτο.  Οι τιµές που πληρώνονται κυµαίνονται στα 82 σεντς ανά λίµπρα περίπου για τις µέτριες φετινές ποιότητες και οι εκκοκκιστές διστακτικά πωλούν σε αυτά τα επίπεδα. Οι σπορές εξελίσσονται οµαλά και σε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Εκτιµάται πως µετά το Πάσχα, εφόσον όλα κυλήσουν οµαλά, θα υπάρξει νέο κύµα προπωλήσεων στην αγορά, καθώς εκτός από τη νέα παραγωγή που θα εκκοκκιστεί το φθινόπωρο, θα είναι προς πώληση και φετινά στοκ που θα µεταφερθούν στη νέα σεζόν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία