BACK TO
TOP
Βιομηχανική Κάνναβη

Προτάσεις για το θεσμικό πλαίσιο της κάνναβης κατέθεσε η Κανναβιο

Σχόλια για την τροπολογία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την βιομηχανική κάνναβη κατέθεσε η Κοιν. Σ. Επ ΚΑΝΝΑΒΙΟ, μέσα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την τροποποίηση της εν λόγω ΚΥΑ

protaseis-gia-to-thesmiko-plaisio-tis-kannavis-katethese-i-koinsep-kannavio

105
0

Μεταξύ άλλων, η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, υποστηρίζει πως η πρόβλεψη για κατάθεση ποινικού μητρώου από όλους τους εργάτες γης και όσους «απασχολούνται» στις καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης εκτός του αιτούντος της προ-έγκρισης, που εντοπίζεται στο Άρθρο 1 της ΚΥΑ, είναι καταχρηστική, μη-πρακτική και προάγει τις διακρίσεις.

Επιπλέον εκτιμά πως η πρόβλεψη “Δεν επιτρέπεται η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης σε γλάστρες” θα δημιουργήσει στρεβλώσεις και προβλήματα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπου η ανάπτυξη των φυτών γίνεται σε μεγάλες γλάστρες, ιδιαίτερα των ποικιλιών με υψηλή περιεκτικότητα σε Κανναβιδιόλη (CBD). Και στις δυο περιπτώσεις η ΚΑΝΝΑΒΙΟ προτείνει να απαλειφθούν οι συγκεκριμένες παράγραφοι.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «βιομηχανική κάνναβη εξακολουθεί και αντιμετωπίζεται με καχυποψία ως ένα εν δυνάμει ναρκωτικό και οι παραγωγοί ως διακινητές παράνομων ουσιών. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί η Διοίκηση αν θέλουμε η Κάνναβη να αποτελέσει αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα και να δώσει μια νέα πνοή στην αγροτική οικονομία». Τέλος η Κοιν.Σ.Επ ζητά να ανέβει το όριο της ουσίας THC στην παραγόμενη πρώτη ύλη από το ισχύον 0,2% στο 1%.

  

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το υπόμνημα με τις προτάσεις του συνεταιρισμού

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία