BACK TO
TOP
Βιομηχανική Κάνναβη

Δικαιολογητικά προέγκρισης για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης

Προέγκριση οφείλουν να λάβουν οι παραγωγοί προκειμένου να καλλιεργήσουν ποικιλίες βιομηχανικής κάνναβης του είδους Cannabis sativa L με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%.

dikaiologitika-proegrisis-gia-tin-kalliergeia-viomihanikis-kannavis

572
1

Αποδεικτικό για την ακριβή θέση και την έκταση την οποία πρόκειται να καλλιεργήσουν, αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης και άδεια χρήσης νερού, αποτελούν τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι παραγωγοί προκειμένου να λάβουν προέγκριση.

Επιπλέον, οφείλουν να δηλώσουν την καλλιεργούμενη έκταση στην ΕΑΔ του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σημειώνεται πως ο έλεγχος των καλλιεργούμενων με βιομηχανική κάνναβη εκτάσεων γίνεται από τα ΤΑΑΕ, τα οποία γνωρίζουν τη σχετική νομοθεσία και μπορούν να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους. Επισημαίνεται, σύμφωνα με εγκύκλιο προς τις ΔΑΟΚ του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ότι ήδη λειτουργεί μητρώο καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης, το οποίο ενημερώνεται από τα οικεία ΤΑΑΕ. Τέλος, στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, υπάρχει κατάλογος με τις ποικιλίες κάνναβης που δύνανται να καλλιεργηθούν.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

02-12-2021 14:17Εκάτη - Ναταλία Παπαλουκά

Πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον θέμα!!! Έρχεται πρόοδος και σε αυτό το ζήτημα σιγά σιγά.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία