BACK TO
TOP
Farming

Όσοι το έχουν προγραμματίσει θα σπείρουν

Στήριξη για το επιχειρηματικό ρίσκο που παίρνουν ζητούν οι εταιρείες των αγροεφοδίων.

17_4

Πέτρος Γκόγκος

19
0

Με πιστώσεις στο σταθερό και συνεπές πελατολόγιο κινούνται τα καταστήµατα αγροεφοδίων σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα οι γεωπόνοι προτάσσουν το µεγάλο επιχειρηµατικό ρίσκο που αναλαµβάνουν το διάστηµα αυτό, αλλά από την άλλη και την υποχρέωση να διευκολύνουν τους αποφασισµένους παραγωγούς, ώστε να µην διαιωνιστούν τα εµπόδια που βάζει ο κορωνοϊός και στη µετά από την κρίση περίοδο.

«Όσοι έχουν προγραµµατίσει να σπείρουν, θα σπείρουν», εκτιµούν διαχειριστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αγροεφοδίων που ωστόσο βλέπουν ελαφρώς µουδιασµένη την αγορά, γεγονός που αποδίδεται στη διστακτικότητα που καλλιεργεί η κατάσταση στην οικονοµία.

«Οι επαγγελµατίες παραγωγοί τηλεφωνούν, τους διαβεβαιώνουµε ότι υπάρχει επάρκεια στα αγροεφόδια µε σταθερές τιµές και στη συνέχεια έρχονται και παραλαµβάνουν, τηρώντας όλους τους υγειονοµικούς κανόνες που έχουν προβλεφθεί από την πολιτεία» εξηγεί στην Agrenda o Γιάννης Τρουπής, οινοποιός, πρόεδρος του Εµπορικού Επιµελητηρίου Αρκαδίας και ιδιοκτήτης καταστηµάτων µε αγροεφόδια. Όπως εκτιµά ο ίδιος «οι παραγωγοί πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους και εµείς τη δική µας. Οι συνειδητοποιηµένοι αγρότες άλλωστε έχουν αντιληφθεί ότι είναι καθοριστικοί κρίκοι της αλυσίδας τροφίµων και ότι ίσως από το καλοκαίρι δουν και µια αύξηση των τιµών, λόγω και των περιορισµένων εισαγωγών που αναµένονται».

Όπως ξεκαθαρίζουν οι συνοµιλητές µας, τα φαινόµενα συνωστισµού που καταγράφηκαν τις πρώτες ηµέρες της ενεργοποίησης των έκτακτων µέτρων, πλέον δεν υφίστανται. Και όπως προαναφέρθηκε, η πληρότητα σε αποθέµατα δεν ανησυχεί και τόσο τους επιχειρηµατίες του κλάδου, όσο το ρίσκο των πιστώσεων. «Εµείς τώρα γινόµαστε εγγυητές για τα προϊόντα που θα αγοράσουν οι παραγωγοί, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν προµηθευτεί την Κάρτα του Αγρότη» αναφέρει ο Νίκος Στασινός, διευθύνων σύµβουλος της Στασινός ΑΕ από τις Σέρρες. «Βλέποντας την κατάσταση, είχαµε κάνει από πριν έναν εφοδιασµό» συµπληρώνει ο ίδιος καταλήγοντας: «∆εν ξέρουµε τι θα γίνει τις επόµενες εβδοµάδες, αφού υπάρχουν µικρές καθυστερήσεις στις αποστολές από την Ευρώπη». Ωστόσο επαναλαµβάνει ότι οι επιχειρηµατίες θεωρούν πως δεν ενδέχεται να υπάρξει θέµα µε τα αποθέµατα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές