BACK TO
TOP
Farming

Από τη φύτευση έως τη συγκομιδή

Ποικιλίες και πρόγραμμα φυτοπροστασίας και θρέψης για μία επιτυχημένη παραγωγή στην πατάτα

geomat

169
0

Η πατάτα είναι βασικό συστατικό της µεσογειακής διατροφής και οι απαιτήσεις των καταναλωτών είναι αρκετά υψηλές. Οι παραγωγοί µε την σειρά τους αναζητούν ποικιλίες µε υψηλή παραγωγή, λιγότερη φύρα και µεγάλη διάρκεια αποθήκευσης . Τα χαρακτηριστικά αυτά θα πρέπει να διατηρούνται ανεξαρτήτως κλιµατικών συνθηκών, έτσι ώστε η καλλιέργεια να είναι πετυχηµένη και οι καταναλωτές να µένουν ικανοποιηµένοι. 

Η εταιρεία ΓΕΩΜΑΤ διαθέτει ποικιλίες µε τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως BANBA, ELECTRA, BURREN, MAVERICK, SENSATION.  

Οι ποικιλίες αυτές φυτεύονται µε επιτυχία σε περιοχές µε διαφορετικές κλιµατικές συνθήκες όπως είναι η περιοχή του Νευροκοπίου, της Νάξου, του Ν. Ηλείας, του Ν. Αχαΐας και Ν. Βοιωτίας. Με ολοκληρωµένο πρόγραµµα φυτοπροστασίας και θρέψης, µε τα προϊόντα της σειράς VITEL, PEPTON, RODEN, SIMBACIL, TECAL η εταιρία ΓΕΩΜΑΤ προσφέρει στον παραγωγό λύσεις από την φύτευση έως το τέλος της καλλιέργειας. 

 

Βασικές Ποικιλίες ΓΕΩΜΑΤ 

ELECTRA: Μεσοπρώιµη ποικιλία µε µεγάλη απόδοση και διάρκεια αποθήκευσης. Είναι ανθεκτική σεακτινοµύκωση και περονόσπορο. Κατάλληλη για όλα τα εδάφη και προσαρµοστικότητα σε όλα τα κλίµατα. 

ΒΑΝΒΑ: Μεσοπρώιµη ποικιλία µε ιδιαίτερα µεγάλη παραγωγή. Ανθεκτική σε χρυσονηµατώδη, περονόσπορο και ακτινοµύκωση. Παρουσιάζει αντοχή σε ξηρές συνθήκες, µηχανικά χτυπήµατα. Μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης. Με υψηλή ξηρά ουσία. 

BURREN: Μεσοπρώιµη ποικιλία κατάλληλη για µεσογειακό κλίµα. ∆ιατηρεί τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά κατά την αποθήκευση και δεν πρασινίζει στο χωράφι. 

MAVERICK: Μεσοπρώιµη µε υψηλή παραγωγή, µεγάλος αριθµός κονδύλων µε κίτρινη επιδερµίδα µε υψηλά στερά 21,5%.Ιδανική για τηγάνι. 

SENSATION: Πρώιµη ποικιλία µε χρώµα σάρκας και επιδερµίδας κίτρινο, µε φωτεινή και λεία επιδερµίδα. Υψηλή παραγωγή, µε ανθεκτικότητα στους χρυσονηµατώδεις και ακτινοµύκωση. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές