BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Στο στάδιο διόγκωσης των οφθαλμών οι επεμβάσεις για το Κορύνεο της βερικοκιάς

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο αναμένεται να έχει εισέλθει στο στάδιο διόγκωσης των οφθαλμών το σύνολο των ποικιλιών βερικοκιάς, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η πραγματοποίηση επεμβάσεων ενάντια του Κορύνεου.

5355220118_a910ebf3d9_b_2

235
0

Σε δελτίο φυτοπροστασίας που εξέδωσε στις 12 Φεβρουαρίου, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους καλλιεργητές βερικοκιάς ότι εντός του επόμενου διαστήματος συνίσταται να προβούν σε ψεκασμούς ενάντια του Κορύνεου, ιδιαίτερα σε οπορώνες-περιοχές με γνωστό ιστορικό ασθένειας.
Στις πρώιμες περιοχές ορισμένες ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο της έναρξης της διόγκωσης των οφθαλμών. Αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο και στις υπόλοιπες ποικιλίες να ξεκινήσει η διόγκωση των οφθαλμών.

  • Μόνο σε οπωρώνες που παρουσίασαν προσβολές τα δύο προηγούμενα έτη (εικόνα 2), να γίνει επέμβαση λίγο πριν τη διόγκωση των οφθαλμών (στάδια Α έως και Β, εικόνα 1).
  • Η επιτυχία της επέμβασης εξαρτάται κατά πολύ από τον κατάλληλο χρόνο επέμβασης. Συνιστάται επιμελής έλεγχος των ποικιλιών για διαπίστωση της διόγκωσης των οφθαλμών.
  • Σε όλες τις περιοχές αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (επικράτηση παγετού), γεγονός που θα καθυστερήσει την ανάπτυξη του μύκητα. Η επέμβαση να πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
  • Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά

καλλιεργητική περίοδο): bordeaux mixture (2), captan (4), copper hydroxide (3), copper oxide (2), copper oxychloride (4).

  • Κατά την επιλογή του Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και χρόνο εφαρμογής.
  • Για την επιλογή του κατάλληλου Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στο ακόλουθο link, επιλέγοντας καλλιέργεια (ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ / ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ) και παθογόνο (Stigmina carpophila):

http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_bfuncs_crops.aspx
Αναλυτικά το δελτίο φυτοπροστασίας με φωτογραφικό υλικό, διαθέσιμο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία