Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Η τεχνολογια Seactiv σύμμαχος στην άνθηση και καρπόδεση της ελιάς

Στην ελιά, ο παράγοντας της ορθολογικής θρέψης ασκεί καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη υψηλής και ποιοτικής παραγωγής καρπού και ελαιολάδου.

mistikakipou-elia-lipasma

512
0

Της Έφη Πισκόπου, J. Product Manager

Η παροχή ισορροπημένου προγράμματος λίπανσης  από τα πρώτα κιόλας στάδια του καλλιεργητικού κύκλου, όπως είναι η άνθηση και η καρπόδεση, μπορεί να επηρεάσει τις τελικές αποδόσεις και κατά συνέπεια την εμπορική αξία της παραγωγής. Συγκεκριμένα, η διαθεσιμότητα ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως το βόριο, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν τόσο σε αυξημένη άνθηση και καρπόδεση, όσο και στην επίτευξη υψηλότερων επίπεδων ελαϊκού οξέος.

Ο διαφυλλικός ψεκασμός βορίου σε συνδυασμό με ψευδάργυρο συνεισφέρει στην ενισχυμένη ανθοφορία και καλύτερη διαφοροποίηση των ανθοφόρων οφθαλμών, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην επιτυχημένη καρπόδεση, αυξάνοντας τον ρυθμό κυτταροδιαιρέσεων.

Παράλληλα, η διαφυλλική εφαρμογή των στοιχείων βορίου και ασβεστίου έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο οδηγεί σε αυξημένη καρπόδεση, αλλά και σε σημαντική βελτίωση της περιεκτικότητας και ποιότητας των διαφόρων ελαίων στον καρπό. Ειδικότερα, η συνδυασμένη δράση των δύο παραπάνω θρεπτικών συστατικών συμβάλλουν στην αύξηση του λόγου ακόρεστων προς κορεσμένων λιπαρών οξέων συνεπάγοντας την αυξημένη περιεκτικότητα ελαϊκού οξέος στο ελαιόλαδο (Desouky et al., 2009).

Η Timac Agro | ΛΥΔΑ με γνώμονα τις ανάγκες του σύγχρονου  Έλληνα παραγωγού για αυξημένες αποδόσεις, καινοτομεί για άλλη μια φορά με τα προϊόντα εξειδικευμένης θρέψης που διαθέτει.

Πρόκειται για τους διαφυλλικούς βιοδιεγέρτες Fertileader Leos (BIO) και Fertileader Elite της σειράς προϊόντων Fertileader, που χάρη στην τεχνολογία Seactiv χαρίζουν στην καλλιέργεια της ελιάς πολλαπλά οφέλη, στοχεύοντας καλύτερη ανθοφορία, καλύτερη καρπόδεση, καθώς και αύξηση της ελαιοπεριεκτικότητας στους καρπούς. Πιο αναλυτικά, με την τεχνολογία Seactiv επιτυγχάνεται προστασία της καλλιέργειας από τα αβιοτικά στρες, λόγω του περιεχομένου σε γλυκίνη μπεταΐνη, ενώ η διασυστηματικότητα του προϊόντος εξασφαλίζεται με τη παρουσία ειδικά επιλεγμένων αμινοξέων. Ταυτόχρονα, το IPA, αναπόσπαστο συστατικό του συμπλέγματος Seactiv, προωθεί τη διέγερση της φυσιολογίας και τη σωστή αναδιανομή και μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων αποσκοπώντας στην μέγιστη έκφραση του γενετικού δυναμικού της καλλιέργειας.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία