BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Μεγάλοι καρποί, καθαρό το δίκτυο με υδρολίπανση Solinure στις δενδρώδεις

Προστασία του αρδευτικού δικτύου από τη δημιουργία ιζημάτων υπόσχονται τα προϊόντα ICL.

13_10

285
0

Της Θεοδώρας Μανιάτη, Γεωπόνου MSci
Αύξηση της απόδοσης πάνω από 10% αλλά και αύξηση του ποσοστού των µεγάλων καρπών σε όλες τις κατηγορίες ποιότητας Α έως ΑΑΑ, έδειξαν οι πειραµατικοί αγροί στις δενδρώδεις καλλιέργειες, σε εφαρµογές ολοκληρωµένου τρόπου λίπανσης της ICL. Το πρόγραµµα περιελάµβανε υδρολίπανση µε Solinure και διαφυλλικούς ψεκασµούς µε Agroleaf και Nutrivant, προϊόντα που διαθέτει στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων η Medilco Hellas, µε πάνω από 30 χρόνια εµπειρίας στον χώρο των λιπασµάτων. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σειρές κρυσταλλικών λιπασµάτων Solinure, αναφερόµαστε σε ανώτερης ποιότητας προιόντα που υπόσχονται να κάνουν την διαφορά στις αποδόσεις των καλλιεργειών. Η καθαρότητα των πρώτων υλών που χρησιµοποιούνται από την ICL, η σταθερά εξαιρετική αγορανοµική συµπεριφορά στο χωράφι, η εξαιρετική διαλυτότητα και οι στοχευµένοι τύποι που διατίθενται, την καθιστούν δικαίως την αξιόπιστη λύση στην υδρολίπανση για κάθε στάδιο καλλιέργειας.

Η σειρά Solinure GT αποτελείται από 9 τύπους κατάλληλους για εφαρµογή σε θερµοκήπια αλλά και σε τούνελ. Όλοι οι τύποι έχουν χαµηλή περιεκτικότητα σε ουρία, καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των φυτών σε Μαγνήσιο και περιλαµβάνουν χηλικά Ιχνοστοιχεία. Τα προϊόντα της σειράς Solinure GT δεν περιέχουν χλώριο.

Η σειρά Solinure FX είναι η νέα κατηγορία προϊόντων για υπαίθριες καλλιέργειες. ∆ίνοντας έµφαση στην οικονοµία, τα Solinure FX έχουν όξινη δράση, διατηρώντας το αρδευτικό σύστηµα καθαρό, αφού εξουδετερώνουν τα διττανθρακικά, χάρη στην όξινη δράση τους, βελτιώνοντας έτσι την διαθεσιµότητα των θρεπτικών στοιχείων στα φυτά.

 Η τεχνολογία PeKacid που αξιοποιείται από την σειρά Solinure FX, είναι µοναδική όσο και οι ανάγκες της κάθε καλλιέργειας. Είναι το µοναδικό, υδατοδιαλυτό, µόνο-κρυσταλλικό φωσφορικό οξύ σε στερεά µορφή, ενώ είναι απαλλαγµένο από νάτριο και χλώριο. Μειώνει το pH στο αρδευτικό νερό ενώ παράλληλα το προστατεύει από τη δηµιουργία ιζηµάτων και εξασφαλίζει οµοιόµορφη κατανοµή του αρδευτικού νερού και των λιπασµάτων.

Λόγω της όξινης δράσης των λιπασµάτων Solinure FX επιτυγχάνεται µείωση του εδαφικού pH στη ριζόσφαιρα, διευκολύνοντας την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων όπως ο φώσφορος και ο σίδηρος, ενώ παράλληλα προλαµβάνουν την έλλειψη ασβεστίου.

Πέραν των µαρτυριών παραγωγών που το επιλέγουν, η υπεροχή τους αποδεικνύεται σε πειραµατικούς αγρούς µε εξαιρετικά αποτελέσµατα. Σε εφαρµογές που έγιναν σε δενδρώδεις καλλιέργειες συγκρίθηκε ο ολοκληρωµένος τρόπος λίπανσης της ICL (υδρολίπανση µε Solinure και διαφυλλικοί ψεκασµοί µε Agroleaf και Nutrivant) µε τον παραδοσιακό τρόπο λίπανσης τα αποτελέσµατα ήταν εξαιρετικά.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Medilco, www.medilcohellas.com.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία