Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Στρατηγική Συνεργασία FMC και Micropep για την ανάπτυξη νέων λύσεων βιολογικής ζιζανιοκτονίας

Η FMC Corporation και η Micropep Technologies ανακοίνωσαν στις 6 Δεκεμβρίου την έναρξη μίας νέας στρατηγικής συνεργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τον έλεγχο κύριων και καταστροφικών ζιζανίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στα υπάρχοντα ζιζανιοκτόνα.

fmc

511
0

Η συνεργασία αναμένεται να επιταχύνει τη συνεχή ανάπτυξη φυσικών προϊόντων ελέγχου των ζιζανίων που βασίζονται σε βραχέα μόρια πρωτεΐνης που παράγονται από φυτικά κύτταρα. Στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής πολυετούς συμφωνίας, η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων λύσεων για τον βιολογικό έλεγχο εδραιωμένων ζιζανίων σε καλαμπόκι και σόγια. Οι εταιρείες θα συνδυάσουν τις αντίστοιχες ικανότητές τους Έρευνας και Ανάπτυξης, αξιοποιώντας την τεχνολογία της Micropep για να επιταχύνουν και να βελτιώσουν το ποσοστό επιτυχίας στον εντοπισμό καινοτόμων βιολογικών ζιζανιοκτόνων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Micropep για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας μικροπεπτιδίων για την αντιμετώπιση της διαχείρισης της αντοχής», δήλωσε η Δρ. Kathleen Shelton, εκτελεστική αντιπρόεδρος της FMC και επικεφαλής τεχνολογίας. «Αυτά τα νέα βιομόρια τρόπου δράσης στη γεωργία αντιπροσωπεύουν ένα συναρπαστικό νέο σύνορο. αυτή είναι μια εντελώς νέα λύση σε σύγκριση με ό,τι είναι διαθέσιμη στους καλλιεργητές σήμερα. Αυτή η συμφωνία καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να διαφοροποιήσουμε τον αγωγό Ε&Α παγκόσμιας κλάσης της FMC ώστε να συμπεριλάβει μια ευρύτερη χαρτοφυλάκιο βιολογικών που λειτουργούν σε συνδυασμό με συνθετικά».

Η παγκόσμια αγορά ζιζανιοκτόνων διαμορφώθηκε πάνω από τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αποτελούμενη κυρίως από συνθετικά ζιζανιοκτόνα. Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά για βιοζιζανιοκτόνα που παρέχουν αποτελεσματικό έλεγχο των ζιζανίων, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η νέα συνεργασία προάγει την ανάπτυξη της τεχνολογίας μικροπεπτιδικού αγωγού της Micropep, ο οποίος έχει αποδείξει αποτελεσματικότητα σε ανθεκτικά ζιζάνια και παθογόνα που απειλούν μεγάλες καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο. Για να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις της γεωργίας, η FMC επενδύει στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων τρόπων δράσης και συνεχίζει να χτίζει ένα εκτεταμένο οικοσύστημα συνεργατών για να επιταχύνει την ταχύτητα της καινοτομίας στην προστασία των καλλιεργειών.

«Η Micropep χτίζει την επόμενη γενιά φυσικών λύσεων για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων σε πολλές αγορές και η γεωργία είναι βασικός τομέας εστίασης. Η κλιματική αλλαγή ήδη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες παράγουν τρόφιμα και χρειάζονται επειγόντως νέες βιώσιμες λύσεις για την προστασία των καλλιεργειών τους», είπε Thomas Laurent, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Micropep. «Αυτή η συνεργασία με την FMC θα επιταχύνει τη διαθεσιμότητα πιο βιώσιμων λύσεων. Συνδυάζοντας την ιδιόκτητη πλατφόρμα ανακάλυψης μικροπεπτιδίων που λειτουργεί με AI και τις ισχυρές επιστημονικές και εμπορικές δυνατότητες της FMC, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ένα επιλεκτικό φυσικό ζιζανιοκτόνο αποτελεσματικό στον έλεγχο των μεγάλων ανθεκτικών ζιζανίων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία