BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Νέα σειρά οργανικών βιοδιεγερτών για σιτηρά φέρνει στην Ευρώπη η Syngenta με την Aphea.Bio

Η Aphea και η Syngenta Crop Protection συνεργάζονται για να αναπτύξουν μια νέα σειρά βιοδιεγερτών που υπόσχεται υψηλότερες αποδόσεις έως και 5% μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση λιπασμάτων.

maxresdefault_12

1155
0

Η Syngenta Crop Protection συνεργάζεται με την Aphea.Bio με στόχο να φέρει μια νέα καινοτόμο γεωργική τεχνολογία στις αγορές σε όλη την Ευρώπη.

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου η Syngenta Crop Protection και η  Aphea.bio απο κοινού επισήμαναν ότι  οι σιτοκαλλιεργητές που επιδιώκουν να αυξήσουν τις αποδόσεις με ταυτόχρονη μείωση των εισροών λιπασμάτων είναι εκείνοι που θα επωφεληθούν από την νέα συνεργασία αυτή.

Η συνεργασία σκοπεύει να επισπεύσει την ανάπτυξη μιας μοναδικής λύσης πάνω στη βιολογική επεξεργασία σπόρων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα επόμενα πέντε χρόνια, με την επιφύλαξη της ρυθμιστικής έγκρισης. Αυτό θέτει μια πολύ αναγκαία τεχνολογία στα χέρια των αγροτών που θέλουν να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των γεωργικών τους δραστηριοτήτων και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θέτει μια διαρκώς συρρικνωμένη εργαλειοθήκη διαθέσιμων γεωργικών τεχνολογιών καθώς και οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Το ACTIV® της Aphea.Bio είναι ένα βιοδιεγερτικό που εφαρμόζεται ως σποροθεραπεία στο σιτάρι που βασίζεται σε ωφέλιμους μικροοργανισμούς. Βελτιώνοντας την αποδοτικότητα χρήσης θρεπτικών στοιχείων της καλλιέργειας, επιτρέπει έως και 5% υψηλότερες αποδόσεις ακόμη και με μειωμένη χρήση λιπασμάτων.

Ο επικεφαλής της Global Seedcare της Syngenta Crop Protection, Jonathan Brown, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία με την Aphea.Bio, η οποία υποστηρίζει τον κρίσιμο στόχο μας να βοηθήσουμε στη βιώσιμη διατροφή των συνεχώς αυξανόμενων πληθυσμών». «Υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις αποδοτικής χρήσης θρεπτικών ουσιών στους καλλιεργητές, προστατεύοντας έτσι τις αποδόσεις σε περίπτωση που μειωθούν οι εισροές αζώτου». Μαζί με την κορυφαία σειρά παραδοσιακών θεραπειών σπόρων, το ACTIV® της Aphea.Bio θα προσφέρει μια ξεχωριστή πρόταση αξίας στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά της ΕΕ."

Η Isabel Vercauteren, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρυτής της Aphea.Bio, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε τον πρώτο μας βιοδιεγέρτη σίτου σε συνεργασία με τη Syngenta. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο και κερδοφόρο μέλλον για τους ευρωπαίους αγρότες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή».

Μια εισαγωγή του ACTIV® από την Aphea.Bio θα αποτελέσει ένα επιπλέον δομικό στοιχείο στη στρατηγική για την επίτευξη υγιών εδαφών με την υποστήριξη των καλλιεργειών μέσω ωφέλιμων μικροοργανισμών. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στον στόχο της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση της χρήσης εισροών συνθετικών λιπασμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία