BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Τράπεζα δεδομένων στήνει η Syngenta για να φέρει ταχύτερα την καινοτομία στο χωράφι

Ο Όμιλος Syngenta εγκαινιάζει στις 14 Μαρτίου μία νέα πλατφόρμα συνεργασίας και γεωργικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση των κρίσιμων επιστημονικών και τεχνολογικών προκλήσεων του σήμερα.

bg-syngenta

528
1

Η πλατφόρμα «Shoots by Syngenta» υλοποιήθηκε για τη διευκόλυνση της συνεργασίας με ένα εξωτερικό οικοσύστημα καινοτομίας το οποίο περιλαμβάνει, ακαδημαϊκούς, νεοφυείς επιχειρήσεις και παρακείμενες βιομηχανίες, με σκοπό την επώαση και την επιτάχυνση νέων γεωργικών τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος Syngenta ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου στην Βασιλεία της Ελβετίας την κυκλοφορία της «Shoots by Syngenta», μιας παγκόσμιας πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πιο περίπλοκων προκλήσεων της γεωργίας, στην αύξηση της καινοτομίας και στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης γεωργίας. Ξεκινώντας με προκλήσεις καινοτομίας που βασίζονται στην επιστήμη, η πλατφόρμα θα συνδέει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την αγροτική παραγωγή, φέρνοντας σε επαφή ακαδημαϊκούς, ερευνητικά ινστιτούτα, νεοφυείς επιχειρήσεις και διακλαδικούς τομείς για να συνεργαστούν με το παγκόσμιο δίκτυο 5.000+ επιστημόνων της Syngenta.

Το «Shoots by Syngenta» θα αποτελέσει επίσης και έναν καταλύτη ανάπτυξης για επιχειρήσεις startup, παρέχοντας  φιλόξενο περιβάλλον για τις αναδυόμενες επιχειρήσεις που εργάζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες γεωργίας. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα εισέλθουν σε ένα πρόγραμμα , όπου θα τους δοθεί πρόσβαση σε μέντορες, εργαλεία και χρήματα για να τους βοηθήσουν να επεκταθούν και αναπτυχθούν γρήγορα ώστε να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Οι εφευρέσεις στη γεωργία τα τελευταία εβδομήντα χρόνια επέτρεψαν σε 5 δισεκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να τραφούν ουσιαστικά με την ίδια ποσότητα γης. Όμως, μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους και οι συλλογικές τους ανάγκες σε τρόφιμα θα έχουν αυξηθεί περισσότερο από το μισό. Αυτό θα απαιτήσει ταχύτερο ρυθμό τεχνολογικής καινοτομίας. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν κλιμακούμενους κινδύνους από παράσιτα, ασθένειες και ακραίες καιρικές συνθήκες, και η καινοτομία μέσω της συνεργασίας διαδραματίζει ολοένα και πιο ζωτικό ρόλο στην παροχή αυτών των απαντήσεων.

«Απαιτείται ισχυρή εστίαση στη συνεργασία μεταξύ της γεωργίας και άλλων βιομηχανιών για να βοηθηθούν οι παραγωγοί να τροφοδοτούν βιώσιμα έναν ταχέως αναπτυσσόμενο ανθρώπινο πληθυσμό», δήλωσε ο Gusui Wu, Global Head of Seeds Research. «Καθημερινά, οι επιστήμονές μας προσεγγίζουν την καινοτομία μέσα από το φακό της συνεργασίας. Είναι στο DNA μας ως επιστημονική εταιρεία. Αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας στους αγρότες εξερευνώντας νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης και δημιουργώντας νέες συνεργασίες».

Το «Shoots by Syngenta» θα αναδείξει συγκεκριμένες ανάγκες καινοτομίας από όλες τις επιχειρήσεις της Syngenta Crop Protection και Seeds. Οι προκλήσεις καινοτομίας που βασίζονται στην επιστήμη θα αναρτηθούν στον ιστότοπο, δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε έχει επιστημονικό ενδιαφέρον να υποβάλει προτάσεις ως απάντηση στις προκλήσεις ή σε άλλους τομείς εστίασης. Οι προτάσεις αξιολογούνται γρήγορα και, εάν υπάρχει αμοιβαία προσαρμογή, προχωρούν σε μια εταιρική σχέση συνεργασίας για να προωθηθεί η έρευνα ή η τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να αδειοδοτηθεί.

«Γνωρίζουμε ότι η επιστήμη έχει την απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, επομένως είμαστε ανοιχτοί στο να μοιραστούμε και να βοηθήσουμε άλλους να επωφεληθούν από τα κορυφαία ευρήματα και τις εμπειρίες μας στον κόσμο», λέει η Camilla Corsi, Global Head of Research for Syngenta Crop Protection. "Το Shoots by Syngenta μας δίνει πρόσβαση σε πραγματικά, αποδεδειγμένα δεδομένα και  διορατικότητα, τα οποία μπορούν να ενημερώσουν και να επιταχύνουν μελλοντικές επιστημονικές ανακαλύψεις."

Εκτός από την παροχή καθοδήγησης και πρόσβασης σε εμπειρογνώμονες του κλάδου, καθώς και ένα φόρουμ στο οποίο θα παρουσιάζονται και θα δοκιμάζονται ιδέες με σχετικούς ηγέτες επιχειρήσεων και επενδυτές, ο επιταχυντής εκκίνησης θα δώσει επίσης σε εταιρείες πρώιμου σταδίου την ευκαιρία να πιλοτάρουν την τεχνολογία τους στο Syngenta's Farm of the future και επιλεγμένες καλλιεργητικές φάρμες σε όλο τον κόσμο. Καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες επιχειρήσεων της Syngenta θα παρέχεται στους συμμετέχοντες σε ατομική βάση και θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε συμμετέχουσας ομάδας.

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που οδηγεί την καινοτομία και τη συνεργασία στον αγροτικό κλάδο, δημιουργώντας ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό μέλλον για τους αγρότες, τους καταναλωτές και τον πλανήτη», δήλωσε ο Feroz Sheikh, Chief Information and Digital Officer του Syngenta Group. «Πιστεύουμε ότι οι πιο ελπιδοφόρες λύσεις για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα θα προέλθουν από τη συγκέντρωση καινοτόμων και τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων με καλλιεργητές και ειδικούς του κλάδου».

Ηγέτες από τον Όμιλο Syngenta θα είναι παρόντες στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Καινοτομίας Αγροτεχνολογίας αυτής της εβδομάδας και στο Διεθνές Συνέδριο Χημείας Προστασίας Καλλιεργειών της IUPAC για να συνεργαστούν με συναδέλφους καινοτόμους και να μοιραστούν περισσότερα για το "Shoots by Syngenta".

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία