BACK TO
TOP
Υποδειγματικοί Αγροί

Διεθνείς διακρίσεις για τα καινοτόμα προϊόντα του «Αγρόκτημα Αντωνόπουλου»

Το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου βρίσκεται στο Δίλοφο Λάρισας κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Αποτελείται από έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων σε λοφώδη περιοχή του Ναρθακίου.

ktima_antonopoulou

135
1

Από το 1985, καλλιεργούνται συστηματικά μόνο γηγενείς, παραδοσιακές και αρχαίες ποικιλίες σιτηρών (σιτάρι μονόκοκκο και δίκοκκο, κριθάρι, σίκαλη κ.ά), οι οποίες διατηρούνται επίμονα από γενιά σε γενιά. Με τις μεθόδους/τεχνικές βιοκαλλιέργειας που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικότερα με τον Καθ. Μιχάλη Κορνάρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και την ερευνητική του ομάδα (Καθ. Κώστα Αγγελόπουλο, Αθηνά Θεοδωρακοπούλου) παράγει προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας. Ακολουθώντας διαδικασίες παραγωγής που εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα, το Αγρόκτημα έχει επαναφέρει στην αγορά/κατανάλωση παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), καθώς και τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό.

Ακολουθώντας πιστά τις προτεινόμενες μεθόδους βιοδυναμικής διαχείρισης στις καλλιέργειές του το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου έχει επιβραβευτεί με πληθώρα βραβείων που πιστοποιούν την απαράμιλλη ποιότητα των μοναδικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας τα οποία παράγει. Ενδεικτικά σημειώνονται τα πρόσφατα βραβεία του στους Διεθνείς Διαγωνισμούς TASTE OLYMP AWARDS 2020 και MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020. Πρόκειται για δύο διεθνείς διαγωνισμούς υψηλής γαστρονομικής αξίας στους οποίους τα τρόφιμα που συμμετέχουν αξιολογούνται από καταξιωμένους σεφ και επαγγελματίες της γεύσης. Και οι δύο διεθνείς διοργανώσεις δημιουργούν μεθοδικά αξιόπιστα αντικειμενικά σημεία αναφοράς και ποιοτικής αναγνώρισης που εγγυώνται τόσο οι αμερόληπτες διαδικασίες αξιολόγησης και οι υψηλού κύρους αξιολογητές που συμμετέχουν σε αυτούς. Παρατίθενται τα πρόσφατα βραβεία των προϊόντων του Αγροκτήματος:

 

  • Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας, GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARD 2020 για τις ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΜΟΝΟΚΟΚΚΟΥ
  • Χρυσό Βραβείο Ποιότητας, GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για τη ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙΟΥ
  • Χρυσό Βραβείο Ποιότητας GOLD MEDITERRANEAN TASTEAWARDS 2020 για τις ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
  • Χρυσό Βραβείο Ποιότητας GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για το ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΖΕΑΣ ΛΕΥΚΟ (Σιμιγδάλι)
  • Χρυσό Βραβείο Ποιότητας GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για τη ΦΑΒΑ ΦΑΚΗΣ
  • Αργυρό Βραβείο γεύσης, SILVER OLYMP TASTE AWARD 2020 για την ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
  • Αργυρό Βραβείο για βιολογικά προϊόντα, SILVER MEDITERRANEAN TASTE AWARD 2020 για το ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
  • Χάλκινο Βραβείο γεύσης, BRONZE OLYMP TASTE AWARD 2020 για το ΣΤΡΙΦΤΟ «ΖΕΑΣ» ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Χάλκινο Βραβείο γεύσης, BRONZE OLYMP TASTE AWARD 2020 για το ΣΠΑΓΓΕΤΙ «ΖΕΑΣ» ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Πλατινένιο Βραβείο γεύσης, PLATINUM OLYMP AWARD 2020 για τις ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ «ΖΕΑΣ»

Το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, είναι σταθερά προσηλωμένο στην ανάδειξη, την αναβίωση και καλλιέργεια αμιγώς ντόπιων ποικιλιών επιλέγοντας να αποδείξει στην πράξη την σημασία της ισορροπημένης υγιεινής διατροφής με τρόφιμα απόλυτα συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Ως αναπόσπαστο τμήμα της αρμονικής συμβίωσης με τη Φύση και ακολουθώντας αυστηρά μεθόδους βιολογικής γεωργίας και εφαρμόζοντας συστήματα διαχείρισης φιλικά στο περιβάλλον σε κάθε πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας.            

 Το Αγρόκτημα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοχημικής Μηχανικής και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (Καθ. Μιχάλης Κορνάρος) στοχεύει στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αειφορικής ανάπτυξης. Το όραμα του Αγροκτήματος είναι να αξιοποιεί στο έπακρο τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους, αφενός για παραγωγή τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία αλλά και τα όποια γεωργικά υπολείμματα από τις καλλιέργειες μέσω βιολογικών διεργασιών (κομποστοποίηση και αναερόβια χώνευση) για την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και βιοενέργειας (βιοαέριο) επιστρέφοντας με τον τρόπο αυτό χρήσιμα θρεπτικά συστατικά πίσω στο περιβάλλον και αξιοποιώντας την διαθέσιμη ενέργεια των υπολειμμάτων σε απόλυτη αρμονία με τη Φύση και τον Άνθρωπο.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία