BACK TO
TOP
Food insider

Συνεργασία Noctua με νομάδες ζυθοποιούς Utopia

Στην επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων κατά τουλάχιστον 70%, προκειµένου να καλύψει την έντονη ζήτηση που υφίσταται για τα προϊόντα της, προχώρησε η αττική µικροζυθοποιία Noctua.

34-01

Γιώργος Λαμπίρης

85
0

H επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2016 από τέσσερις φίλους που -όπως οι ίδιο λένε- βαρέθηκαν να πίνουν άχρωµες µπύρες µεγάλης κυκλοφορίας και επέλεξαν να αφοσιωθούν στο να φτιάξουν µπύρες που θα δηµιουργούν εντύπωση µε πιο πλούσια γεύση και αρώµατα χρησιµοποιώντας κορυφαίες πρώτες ύλες, έχει καταφέρει να αναπτύξει σηµαντικά τη δραστηριότητά της τα τελευταία χρόνια, γεγονός που την οδήγησε στη συγκεκριµένη απόφαση. Ο όγκος παραγωγής πλέον ανέρχεται σε περίπου 20 τόνους µηνιαίως από περίπου 11 τόνους που ήταν το προηγούµενο χρονικό διάστηµα. Είναι µία επένδυση που χρηµατοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια, σύµφωνα µε τον έναν εκ των µετόχων της Noctua, Ιάσωνα Παναγιωτόπουλο χωρίς να χρειαστεί η χρήση δανεισµού ή κάποιου αναπτυξιακού προγράµµατος.

Είσοδος στις χαµηλού αλκοόλ µπύρες µε µία Session IPA

Στον τοµέα της παραγωγής µπύρας, πρόσφατα η Noctua παρουσίασε µία εναλλακτική επιλογή προκειµένου να καλύψει τη ζήτηση για προϊόντα χαµηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, µε τη δηµιουργία της ετικέτας «Light Feather». Είναι µία µπύρα Session IPA µε περιεκτικότητα 4% σε αλκοόλ, φρουτώδη γεύση και έντοµα αρωµατικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για µία µπύρα που θα ενταχθεί στο σταθερό κωδικολόγιο της µικροζυθοποιίας των Αθηνών µε κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αυτό περιλαµβάνονται ήδη µία New England IPA, µία Pale Ale, µία India Pale Ale, µία Black IPA και πλέον η «νεότευκτη» Light Feather που προαναφέραµε.

Αυτή τη στιγµή η Noctua εκτός από τις πέντε σταθερές ετικέτες που διαθέτει, παράγει και ορισµένες εποχιακές µπύρες όπως η κόκκινη Chilling Season, η οποία παρουσιάζεται κάθε χρόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. «Σταδιακά θα επιδιώξουµε να πραγµατοποιήσουµε συνεργασίες µε άλλα ζυθοποιία της χώρας, κάτι που κάναµε και κατά το παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτές τις µέρες παρουσιάζουµε µία νέα συνεργασία µε την οµάδα της Utopia, µίας νοµαδικής ζυθοποιία µε έδρα τη Θεσσαλονίκη όπου συνδηµιουργήσαµε µία περιορισµένης κυκλοφορίας µπύρα double IPA», επισηµαίνει σχετικά ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Τα προϊόντα της αυτή τη στιγµή διατίθενται σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Αττική, Πάτρα καθώς και στη νησιωτική Ελλάδα σε Κρήτη και Ρόδο. Επιδίωξη των ανθρώπων της είναι η εδραίωση της παρουσίας της Noctua στην ελληνική αγορά, κάτι στο οποίο συντείνει και η υλοποιηθείσα επένδυση. Προς το παρόν δεν αποτελεί προτεραιότητα η επέκταση στον εξαγωγικό τοµέα, δεδοµένου ότι η στόχευση των ιδιοκτητών της Noctua επικεντρώνεται στη χώρα µας. Οι µπύρες της διατίθενται σε επιλεγµένα σηµεία εστίασης, σε mini market, αλλά και σε δύο µεγάλες αλυσίδες super market της χώρας, την ΑΒ Βασιλόπουλος και τον Σκλαβενίτη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία