BACK TO
TOP
Food insider

Στήριγμα σε Θεσσαλούς παραγωγούς το «Hub» συλλογής οσπρίων της 3 Άλφα

Την ανάπτυξη ενός νέου περιφερειακού «Hub» συλλογής προϊόντων, στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, προωθεί η εταιρεία τυποποίησης και εµπορίας οσπρίων «3 Άλφα», στέλνοντας, µεταξύ άλλων κι ένα µήνυµα έµπρακτης στήριξης των παραγωγών της περιοχής µετά τον Daniel.

stirigma-se-thessalous-ths-3-alfa

Γιώργος Λαμπίρης

122
0

Στήριγμα σε Θεσσαλούς παραγωγούς το «Hub» συλλογής οσπρίων της 3 Άλφα

Την ανάπτυξη ενός νέου περιφερειακού «Hub» συλλογής προϊόντων, στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, προωθεί η εταιρεία τυποποίησης και εµπορίας οσπρίων «3 Άλφα», στέλνοντας, µεταξύ άλλων κι ένα µήνυµα έµπρακτης στήριξης των παραγωγών της περιοχής µετά τον Daniel.

Για το σκοπό αυτό αποκτήθηκε, στις αρχές Φεβρουαρίου, ένα µεγάλο ακίνητο 26 στρεµµάτων, στο οποίο είναι χτισµένοι και εκτεταµένοι αποθηκευτικοί χώροι στεγασµένης επιφάνειας 6.000 τ.µ., στην περιοχή Νέων Καρυών στη Λάρισα, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί ως βάση για την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας.

«Το πλάνο είναι, αρχικά, να κάνουµε συλλογή των εµπορευµάτων µας από την οµάδα παραγωγών, µε την οποία συνεργαζόµαστε στη Λάρισα, καθαρά για αποθήκευση, απεντόµωση και προετοιµασία για αποστολή των οσπρίων στη µονάδα µας στην Αθήνα», εξηγεί στην Agrenda ο Άγης Καραγεωργίου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της «3 Άλφα».

Η ενεργοποίηση των νέων εγκαταστάσεων προγραµµατίζεται άµεσα και σίγουρα για τη φετινή συγκοµιστική περίοδο το καλοκαίρι, δεδοµένου ότι το υφιστάµενο αποθηκευτικό συγκρότηµα, εκτός από µεγάλο, είναι και σε καλή κατάσταση, οπότε, όπως επισηµαίνεται, δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες επενδύσεις για επέκταση ή αποκατάσταση της υποδοµής.

Τα σχέδια για το νέο «απόκτηµα» της εταιρείας στη Λάρισα, ωστόσο, δεν θα εξαντληθούν µόνο στη συγκέντρωση προϊόντων. «Στη διετία θέλουµε να κάνουµε και κάποιας µορφής επεξεργασία των οσπρίων. ∆ηλαδή να στήσουµε µια µονάδα στο ακίνητο και να καθαρίζουµε εκεί τα εµπορεύµατα, µέσα από ένα νέο διαλογητήριο», αποκαλύπτει ο κ. Καραγεωργίου και αφήνει να εννοηθεί ότι σε βάθος πενταετίας ο χώρος πρόκειται να αξιοποιηθεί και για άλλες δραστηριότητες και χρήσεις της εταιρείας, οι οποίες, προς το παρόν, δεν είναι ανακοινώσιµες.

Με τη νέα επένδυση στη Θεσσαλία, η επιχείρηση επιδιώκει, επιπλέον, να ενισχύσει ακόµη περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στα προϊόντα που παράγει, τυποποιεί και εµπορεύεται, εστιάζοντας στις ελληνικές πρώτες ύλες και να βάλει πλάτη στους συνεργαζόµενους αγρότες της περιοχής, που πληγήκαν στις πληµµύρες του περασµένου Σεπτεµβρίου στη Θεσσαλία.

«Θέλουµε να στηρίξουµε τους Έλληνες παραγωγούς, να µαζέψουµε όσο το δυνατό περισσότερη πρώτη ύλη στις νέες εγκαταστάσεις µας ώστε σε λίγα χρόνια να βοηθήσουµε και εµείς, όσο µπορούµε, για να αρχίσει να γέρνει προς την ελληνική πλευρά το αρνητικό τώρα ισοζύγιο µεταξύ εγχώριων ελληνικών και εισαγόµενων πρώτων υλών», τονίζει η Κλαίρη Καραχάλιου, διευθύντρια προµηθειών της «3 Άλφα».

Όπως διευκρινίζει, «η κίνησή µας να δηµιουργήσουµε το Hub στις Νέες Καρυές, σηµατοδοτεί και την πρόθεσή µας να σταθούµε δίπλα στους παραγωγούς της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την κλιµατική κρίση και τον Daniel. Γνωρίζουµε ότι σε αποθήκες µε σπόρια και µε γεωργικά µηχανήµατα συνεργαζόµενων παραγωγών µας, είχαµε µεγάλες απώλειες και τους λέµε είµαστε εδώ και θέλουµε να δυναµώσουµε τη µεταξύ µας σχέση. Οπότε ένα κόστος που είχαν οι ίδιοι µέχρι τώρα, αυτό της αποθήκευσης και απεντόµωσης των προϊόντων, να το επωµιστούµε εµείς. Θέλουµε έτσι να τονώσουµε τις αλυσίδες προµήθειας που διαθέτουµε».

Επιδίωξη η αύξηση καλλιεργούµενων στρεµµάτων στην πληγείσα περιοχή

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας και κυρίως στον πυρήνα στο νοµό Λάρισας, οι εκτάσεις που καλλιεργούνται για λογαριασµό της «3 Άλφα» από 207 συνεργαζόµενους παραγωγούς προσεγγίζουν περίπου 9.000 στρέµµατα και αφορούν κυρίως ρεβίθια, λαθούρια, φακές, σκληρό σιτάρι και λίγες ποσότητες σε µέτριο φασόλι.

«Οι πιο δυνατές καλλιέργειες είναι τα ρεβίθια και οι φακές, οι οποίες κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά ανάλογα µε τη χρονιά», αναφέρει
η κ. Καραχάλιου και δεν κρύβει πως επιδίωξη της «3 Άλφα» είναι όλες οι πρώτες ύλες που καλλιεργούνται για την εταιρεία να αυξηθούν, αρχής γενοµένης από φέτος που όλα δείχνουν πως θα µπουν περισσότερα στρέµµατα ειδικά στη Θεσσαλία, καθώς τα όσπρια θα βοηθήσουν στην ανάταξη των ταλαιπωρηµένων, από τις πληµµύρες, χωραφιών.


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία