BACK TO
TOP
Food insider

Πέντε leaders του λιανεμπορίου δημιουργούν συνεργατικό ταμείο καινοτομίας

Πέντε από τους κορυφαίους ηγέτες λιανεμπορίου στον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό συνεργατικό ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου, το επονομαζόμενο W23 Global.

pente-leaders-lianemporiou

37
0

Το ταμείο θα επιδιώξει να επενδύσει σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τεχνολογία για:

  • Να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πελατών (τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο)
  • Να αυξήσουν την παραγωγικότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας του παντοπωλείου
  • Να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις βιωσιμότητας του κλάδου, εξετάζοντας τα πάντα από τη βιοποικιλότητα, τη γεωργία και τις βιώσιμες συσκευασίες.

Οι πέντε αλυσίδες λιανεμπορίου που συμμετέχουν στο W23 Global είναι:

  • Tesco (Ηνωμένο Βασίλειο, ROI, Κεντρική Ευρώπη)
  • Ahold Delhaize (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδονησία)
  • Woolworths Group (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία)
  • Empire Company Limited/Sobeys Inc. (Καναδάς)
  • Shoprite (Αφρική).

Να σημειωθεί ότι κάθε έμπορος λιανικής είναι ισότιμος χρηματοδότης και συνεργάτης στο W23 Global, ενώ οι CEO του θα συμμετέχουν στην επενδυτική επιτροπή. Το W23 Global συμπληρώνει τις συνεχιζόμενες στρατηγικές άμεσης καινοτομίας και επενδύσεων των εταίρων του. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου του αμοιβαίου κεφαλαίου θα είναι ελεύθερες να συνάπτουν συμβάσεις με οποιονδήποτε πελάτη, είτε είναι εταίρος της W23 Global είτε όχι, με οποιουσδήποτε όρους αποφασίσουν.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Διευθύντρια Επενδύσεων της W23 Global, Ingrid Maes, δήλωσε: «Το W23 Global είναι ένα πρωτοποριακό διεθνές ταμείο VC με μια μοναδικά ισχυρή πρόταση τόσο για τους επενδυτές μας όσο και για τις εταιρείες χαρτοφυλακίου. Σε μια εποχή που η καινοτομία αναδιαμορφώνει τις αλυσίδες λιανικής και αξίας σε ολόκληρη την οικονομία, στοχεύουμε να προσφέρουμε στους επενδυτές μας ασύγκριτη πρόσβαση στη μεταμορφωτική καινοτομία στα παντοπωλεία και τη βιωσιμότητα σε όλο τον κόσμο.

«Το W23 Global θα συνεργαστεί επίσης με τους επενδυτές του για να εντοπίσει κοινές μη αντιμετωπισμένες προκλήσεις και να εντοπίσει τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να καινοτομήσουν νέες λύσεις. Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας ταχύτερες διαδρομές σε παγκόσμια κλίμακα, χωρίς να εκτεθούμε σε ένα επιχειρηματικό ταμείο αγκυροβολημένο από έναν μόνο στρατηγικό επενδυτή. Με πέντε από τους κορυφαίους CEO ειδών παντοπωλείου στον κόσμο να συμμετέχουν στην επενδυτική μας επιτροπή και να έχουν πρόσβαση στο ευρύτερο οικοσύστημά μας, οι ιδρυτές μας μπορούν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους γρήγορα με βάση την ταχεία κατανόηση των αναγκών των λιανοπωλητών», κατέληξε.

Πηγή:newfoodmagazine.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία