BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Αναβάλλεται η συμφωνία Ισραήλ με Χαμάς μέχρι την Παρασκευή 24/11

Ο ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι ανέφερε ότι η απελευθέρωση τουλάχιστον 50 Ισραηλινών και ξένων ομήρων που κρατούσε η Χαμάς ήταν σε καλό δρόμο, αλλά δεν θα συμβεί το νωρίτερο την Παρασκευή.

War-in-Israel

41
0

Η αναμονή για την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς από τα αγαπημένα τους πρόσωπα συνεχίζεται. Τελευταία στιγμή ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη ανταλλαγή ορισμένων Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές με 50 Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα έχει πλέον καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Ισραηλινοί και αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η τετραήμερη εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων δεν θα ξεκινήσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, ανατρέποντας τις ελπίδες των οικογενειών ότι ορισμένοι αιχμάλωτοι θα απελευθερωθούν την Πέμπτη.

Ο ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι ανέφερε ότι η απελευθέρωση τουλάχιστον 50 Ισραηλινών και ξένων ομήρων που κρατούσε η Χαμάς ήταν σε καλό δρόμο, αλλά δεν θα συμβεί το νωρίτερο την Παρασκευή.

Υπάρχει επίσης αμφιβολία για το πότε θα ξεκινήσει η προσωρινή κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. 

«Οι επαφές για την απελευθέρωση των ομήρων μας προχωρούν και συνεχίζονται συνεχώς», είπε σε δήλωση. «Η έναρξη της απελευθέρωσης θα γίνει σύμφωνα με την αρχική συμφωνία μεταξύ των πλευρών και όχι πριν από την Παρασκευή».

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Μπέντζαιν Νετανιάχου υπεραμύνθηκε της συμφωνίας.

"Δεν είναι πάντα δυνατή μια στρατιωτική επιχείρηση για την επιστροφή των ομήρων, και επομένως δεν περιμένουμε. Εκμεταλλευόμαστε κάθε ίχνος ευκαιρίας για την απελευθέρωση των ομήρων μας. Επειδή η επιστροφή τους είναι ιερή αποστολή. Οι IDF και όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας υποστηρίζουν την συμφωνία πλήρως'', τόνισε. 

 Στο μεταξύ το Ισραήλ συνεχίζει την από εδάφους και από αέρος επιχείρηση στη Γάζα.

Η Χαν Γιουνίς στα νότια χτυπήθηκε από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό σε τουλάχιστον δύο κύματα νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανέφεραν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν επίσης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο τα ξημερώματα αφού η Χεζμπολάχ είπε ότι πέντε μέλη της, συμπεριλαμβανομένου του γιου του επικεφαλής του κοινοβουλευτικού μπλοκ της οργάνωσης, σκοτώθηκαν.

 
πηγή: euronews.com

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία