BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις επιτοκίων σύμφωνα με την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αυξήσει ξανά το κόστος δανεισμού, εκτός εάν συμβεί κάποιο απροσδόκητο γεγονός, σύμφωνα με τον Francois Villeroy de Galhau, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Francois-Villeroy-EKT_2

37
0

«Εξαιρώντας τις εκπλήξεις, δεν νομίζω ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια», δήλωσε ο Villeroy στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5. «Μια σταδιακή μείωση των επιτοκίων θα έρθει κάποτε, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Πρόσθεσε δε ότι η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% έως το 2025.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας έριξε πρόσφατα «παγωμένο νερό» στους επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων το α΄ εξάμηνο του 2024, λέγοντας ότι η ΕΚΤ πιθανότατα θα παραμείνει στο επίπεδο επιτοκίων του 4% "τουλάχιστον για τις επόμενες αρκετές συνεδριάσεις και τα επόμενα τρίμηνα".

Ωστόσο, ο Villeroy χαιρέτισε επίσης μια ισχυρή αποπληθωριστική τάση τους τελευταίους μήνες και σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προωθήσει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία, εάν αυτό είναι δυνατόν. Αυτός ο τόνος έρχεται σε αντίθεση με άλλους πιο επιθετικούς φορείς χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού Joachim Nagel, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η ΕΚΤ ίσως χρειαστεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια.

πηγή: capital.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία