BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο λόγω επιθέσεων ανταρτών

Ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις διαταραχές στην προσφορά από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

agro-petrelaio-agora

25
0

Στο ραντάρ των επενδυτών μπήκε σήμερα η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ελπίζει να επιτευχθεί εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας κάτι που θα οδηγήσει και στην απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων. 

Η επίτευξη εκεχειρίας θα άνοιγε τον δρόμο για την αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι κλιμακούμενες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 1,29 δολ. ή 1,7% και έκλεισε στα 78,87 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Φεβρουαρίου. 

Το Brent του Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 1,12 δολ. ή 1,4% στα 83,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Μαΐου σκαρφάλωσε 99 cents ή 1,2% και έκλεισε στα 82,66 δολ. το βαρέλι. 

Ώθηση στις τιμές δίνει και η εκτίμηση ότι ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) στη συνεδρίαση στις αρχές Μαρτίου θα επιλέξει την επέκταση των περικοπών που εφαρμόζει στην παραγωγή του με στόχο την ενίσχυση των τιμών.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Abdulaziz bin Salman μιλώντας στο Bloomberg τον Δεκέμβριο ανέφερε ότι οι περιορισμοί στην προσφορά θα μπορούσαν να παραταθούν και μετά τον Μάρτιο, αν αυτό είναι απαραίτητο. Την προηγούμενη Πέμπτη, ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας σημείωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τους περιορισμούς με τον OPEC+ το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ή "να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα αν οι συνθήκες στις αγορές το απαιτούν". 

πηγή: capital.gr


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία