BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της Ελλάδας έγινε η Κίνα

Τους ολοένα και πιο στενούς και αποδοτικούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες στο «Συνέδριο Προώθησης της 135ης Εμπορικής Έκθεσης της Καντόνας» το οποίο διοργανώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου με επιτυχία στην Αθήνα.

emporiko-synedrio-kinas

20
0

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου της Κίνας, με την υποστήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Κίνας στην Αθήνα και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Παρευρέθησαν ο κ. Τζου Σιτζιά, διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου της Κίνας, η κα. Λι Γιίνγκ, Εμπορική Σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η κα. Λι Σουπίνγκ, πρόεδρος του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Κίνας (Ευρώπη) στην Αθήνα, και η κα. Αφροδίτη Μπλέτα, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι επιχειρήσεων συμμετείχαν στην εκδήλωση, στην οποία επικρατούσε μια θερμή ατμόσφαιρα και συνεχής ανταλλαγή απόψεων.

Οπως δήλωσε ο κ. Τζου Σιτζιά, η Κίνα και η Ελλάδα, δύο χώρες με μακρά ιστορία και πολιτισμό, συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους μέσω της συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Οι δύο χώρες έχουν επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, με την Κίνα να γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και η Ελλάδα να αναδεικνύεται ως σημαντικός εμπορικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη.

πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία