BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Σταθερά πτωτική η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 1% την Τρίτη με φόντο τον προβληματισμό γύρω από τους φιλόδοξους στόχους που ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αυτό το έτος.

ptotiki-timi-petrelaiou-agora

34
0

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 59 cents ή σχεδόν 0,8% και έκλεισε στα 78,15 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο υποχώρησε 1,5% τη Δευτέρα. 

Το Brent Μαΐου στο μεταξύ, υποχώρησε κατά 76 cents ή 0,9% στα 82,04 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Τη Δευτέρα έχασε επίσης 0,9%.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε οικονομική ανάπτυξη περίπου 5% για το 2024. Αν και ο στόχος αυτός είναι παρόμοιος με τον στόχο του 2023 και κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, η έλλειψη μέτρων τόνωσης για την ενίσχυση της οικονομίας απογοήτευσε τους επενδυτές. 

«Ο στόχος για την ανάπτυξη είναι εντάξει, αλλά αυτό που λείπει είναι πώς θα το πετύχουν αυτό – το είδος της τόνωσης δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν», σχολίασε ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo στο Reuters. 

πηγή: capital.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία