Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Παράταση ζητά η Ιταλία για ενισχύσεις και προγράμματα ΚΑΠ

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τις ενισχύσεις του Οκτωβρίου και για την εφαρμογή προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης ζητά από την Κομισιόν η Ιταλία, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ώστε να διευκολύνει παραγωγούς που τυχόν έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ή έχουν επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο οι εργασίες τους.

italy_8

357
0

Η αίτηση υποβλήθηκε μετά από ανάλυση από ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο γεωργίας της Ιταλίας, η οποία τονίζει τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μετά την έξαρση, που εντοπίζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές στην ΕΕ και τις τρίτες χώρες, καθώς και ένα αδιέξοδο στην εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης.

Σε επιστολή που απηύθυνε τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η υπουργός Γεωργίας της χώρας, Τερέζα Μπελάνοβα, ζήτησε να αναβληθεί κατά ένα μήνα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ΚΑΠ και να παραταθούν ορισμένες προθεσμίες για τις άμεσες πληρωμές μέχρι τον Οκτώβριο. Ζήτησε επίσης περισσότερο χρόνος για την εφαρμογή του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και για τα προγράμματα προώθησης και στήριξης.

«Οι κακουχίες που περνάει ο αγροτικός τομέας είναι σαφείς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές», αναφέρει η επιστολή.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Αντόνιο Μισιάνι, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την ΕΕ να εγκρίνει επιπλέον δάνεια ύψους 3,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Το επιπλέον ποσό θα αυξήσουν το έλλειμμα της χώρας για το τρέχον έτος κατά 0,2% σε 2,4%, το οποίο είναι ακόμα χαμηλότερο από το όριο του 3% για έλλειμμα της ΕΕ.

Ωστόσο, δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να μάθουν εάν η έξτρα χρηματοδότηση θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία από την έξαρση. Η Ιταλία είναι η χώρα που πλήττεται περισς΄τερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη, με περισσότερα από 1.800 κρούσματα και πάνω από 50 θανάτους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία