BACK TO
TOP
Διεθνή

Κρατική στήριξη σε αγρότες στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού τροφοδότης παγκόσμιας αγοράς τρακτέρ

Ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει τα επόμενα χρόνια η παγκόσμια αγορά τρακτέρ με τις πωλήσεις για το 2023 να ανέρχονται σε 2.054,8 μονάδες, όγκος που εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 2.546,1 έως το 2029, αυξάνοντας τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) κατά 3,76%, όπως διαπιστώνει αντίστοιχη έκθεση.

tractor-image

Βασιλική Μαντά

41
0

Στην 327 σελίδων ετήσια έρευνα αγοράς της ResearchAndMarkets.com's, που δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου με τίτλο «Παγκόσμια Αγορά τρακτέρ - Προοπτικές & Πρόβλεψη 2024-2029» συμμετείχαν σημαντικοί προμηθευτές όπως η Deere & Company, η CNH Industrial, η AGCO Corporation, η Mahindra και η Kubota Corporation.

Σύμφωνα, με την έκθεση η παγκόσμια αγορά τρακτέρ αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η αύξηση του πληθυσμού, η αστικοποίηση και η αλλαγή των διατροφικών προτύπων. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τρόφιμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί την ανάγκη για αποτελεσματικές γεωργικές πρακτικές. Τα τρακτέρ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον εκσυγχρονισμό και τη μηχανοποίηση της γεωργίας, οδηγώντας σε αύξηση της φυτικής παραγωγής.

Η κρατική υποστήριξη και οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην ανάπτυξη της αγοράς τρακτέρ. Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρέχουν στήριξη στους αγρότες μέσω προγραμμάτων και επιδοτήσεων, διευκολύνοντάς τους να επενδύσουν σε γεωργικά μηχανήματα. Αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγικότητας και στην προώθηση της εκμηχάνισης.

Η αγορά τρακτέρ είναι άκρως ανταγωνιστική, με μερικούς βασικούς παράγοντες να κυριαρχούν στη βιομηχανία. Καθιερωμένοι πωλητές επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την ανάπτυξη για την εισαγωγή νέων και καινοτόμων τεχνολογιών τρακτέρ. Επεκτείνουν επίσης την παρουσία τους στις αναδυόμενες αγορές για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Συνολικά, η παγκόσμια αγορά τρακτέρ αναμένεται να αναπτυχθεί καθώς η γεωργία συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού. Βασικοί προμηθευτές του κλάδου, όπως η Mahindra & Mahindra, η Deere & Company, η CNH Industrial, η AGCO Corporation και η Kubota Corporation, βρίσκονται σε καλή θέση για να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες.

Στην περιοχή APAC (Ασία-Ειρηνικός), η αγορά τρακτέρ αναμένεται να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού μικροϊδιοκτητών αγροτών. Η κρατική υποστήριξη για τη γεωργική μηχανοποίηση, μαζί με τις καινοτομίες στην τεχνολογία των τρακτέρ, τροφοδοτεί περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς σε αυτήν την περιοχή.

Η αγορά τρακτέρ της Βόρειας Αμερικής χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο μηχανοποίησης αγροκτημάτων. Οι πλούσιοι αγρότες στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν τα οικονομικά μέσα να επενδύσουν σε γεωργικά μηχανήματα. Επιπλέον, η εύκολη πρόσβαση σε πιστωτικά δάνεια για την αγορά τέτοιων μηχανημάτων υποστηρίζει την ανάπτυξη της αγοράς τρακτέρ στη Βόρεια Αμερική.

Η Ευρώπη κατέχει επίσης σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς τρακτέρ, με ποικίλες γεωργικές πρακτικές και τοπία στις χώρες μέλη της. Ο αγροτικός τομέας στην Ευρώπη διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παροχή επισιτιστικής ασφάλειας, συμβάλλοντας στις αγροτικές οικονομίες και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία