BACK TO
TOP
Διεθνή

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5% η αγορά βιολογικής γεωργίας έως το 2028

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση της Research and Markets, η αγορά βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών πρόκειται να αυξηθεί από 8,69 δις δολάρια το 2023 σε 9,12 δις δολάρια το 2024, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,9%.

Vegetable-Farming-USA4-1024x711

58
0

Αυτή η σταθερή ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί, με την αγορά να προβλέπεται να φτάσει τα 11,11 δις δολάρια έως το 2028, διατηρώντας ένα CAGR 5,1%.

Η αναμενόμενη ανάπτυξη κατά την προβλεπόμενη περίοδο μπορεί να αποδοθεί στην υιοθέτηση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών και στην στροφή για κλιματική ανθεκτικότητα στις βιολογικές καλλιέργειες λαχανικών. Οι αναμενόμενες τάσεις τα επόμενα πέντε χρόνια περιλαμβάνουν την περαιτέρω εφαρμογή καινοτομιών και τεχνολογιών, την επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) και τα κανάλια απευθείας πώλησης στους καταναλωτές. Δίνεται επίσης αυξημένη έμφαση στη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας και σε μια ευρύτερη ποικιλία προσφορών βιολογικών λαχανικών για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων προτιμήσεων των καταναλωτών.

Η επέκταση των εστιατορίων και των εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών εστίασης θεωρείται παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών, αναδεικνύοντας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για τη βιομηχανία. Καθώς η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα συνεχίζει να αυξάνεται, ο κλάδος είναι έτοιμος να ευδοκιμήσει, οδηγούμενος από βιώσιμες πρακτικές και τάσεις που καθοδηγούνται από τους καταναλωτές.

Πηγή: Fresh Plaza

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία