BACK TO
TOP
Διεθνή

Προβληματισμός για τις καλλιέργειες σκόρδου στην παγκόσμια αγορά

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος ενός ακόμη έτους, η παγκόσμια αγορά σκόρδου βρίσκεται σε μια μάλλον δύσκολη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, θετικές είναι οι εξελίξεις για την ελληνική αγορά με το προϊόν να κερδίζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των αγροτών.

shutterstock_552242461

86
0

Στην Ολλανδία, οι τιμές του σκόρδου φτάνουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω των προβλημάτων ποιότητας στην Ισπανία και της εξάρτησης από τις  ακριβές κινεζικές εισαγωγές.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει υψηλές τιμές και χαμηλή ποιότητα, που επιδεινώνονται από ασθένειες και τεχνικές προκλήσεις που προκαλεί η κινεζική παραγωγή σκόρδου.

 Η Ιταλία αγωνίζεται να βρει αποδεκτή ποιότητα σκόρδου λόγω της περιορισμένης ισπανικής προσφοράς, εστιάζοντας την προσοχή στις επερχόμενες αποστολές της Νότιας Αμερικής.

Η Ισπανία παρουσιάζει σημαντική μείωση της παραγωγής σκόρδου λόγω της ξηρασίας, με επιπτώσεις στις αποδόσεις και την ποιότητα.

Στη Νότια Αφρική, οι τοπικοί παραγωγοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενες εισαγωγές, με αποτέλεσμα πολλοί να στραφούν σε εναλλακτικές καλλιέργειες.

Στη Βόρεια Αμερική, οι μεταβλητές συνθήκες προσφοράς από την Ισπανία και την Κίνα συμβάλλουν σε υψηλότερες τιμές, με προσδοκίες για πιθανή χαλάρωση τον Ιανουάριο.

Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις του σκόρδου το καλοκαίρι, για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, παρουσιάζεται μία μικρή άνοδος στα καλλιεργούμενα στρέμματα, η οποία οφείλεται στην αύξηση των τιμών παραγωγού, με αποτέλεσμα το προϊόν να κερδίζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των αγροτών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία