BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Μεγαλύτερες μειώσεις φόρων μετά το 2020 σχεδιάζει η κυβέρνηση

Νέες μειώσεις φόρων κατά την διάρκεια της τετραετίας που συνέδεσε απόλυτα με τη μείωση των πλεονασμάτων υποσχέθηκε ο Χρήστος Σταικούρας κλείνοντας τη συζήτηση του προυπολογισμού στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και ανοίγοντας την επεξεργασία του φορολογικού νομοσχεδίου.

gjve3w1574967682211

6
0

Την αφορμή για τη δέσμευση του αυτή έδωσε κριτική της αντιπολίτευσης Ο Γιώργος Αρβανιτίδης (εισηγητής ΚΙΝΑΛ) δήλωσε ότι αν θέλουμε να δούμε ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας θα έπρεπε να μιλάμε σήμερα για μια κατ ελάχιστη 8 μονάδες μείωση της φορολογίας δηλαδή κάτω από 20% για τα νομικά πρόσωπα. 

Ο Χρήστος Σταικούρας εξήγησε ότι δεν εμφανίζεται μείωση κατά 8 μονάδες διότι η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στο 2020.  «Από τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε, θα δούμε πόσο δημοσιονομικό χώρο έχουμε από τη συζήτηση για τη μείωση των πλεονασμάτων».

«Ουσιαστικά, επανήλθε, όσο πέφτουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόσο διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο χώρος για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Απαντώντας δε και σε άλλους ομιλητές υπογράμμισε ότι και η κυβέρνηση θέλει ν μειωθούν οι φόροι αλλά «όπως είχαμε πει και προεκλογικά, θα μειωθούν σε βάθος τετραετίας».

Στο ίδιο πνεύμα και ο υφυπουργός Οικονομικών Αποστόλης Βεζυρόπουλος ανέφερε (καταθέτοντας και σχετικά παραδείγματα) ότι η κύρια κατεύθυνση του φορολογικού νομοσχεδίου είναι η μείωση των φόρων.

Νωρίτερα, μιλώντας ο Χρήστος Σταικούρας για τον προπολογισμό της νέας χρονιάς είχε δηλώσει ότι αποπνέει αισιοδοξία, αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στην μεσαία τάξη, θέλοντας προφανώς να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι για μια ακόμα φορά σηκώνει το βάρος της φορολογίας καθώς οι ελαφρύνσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι μικρές.

Αναγνώρισε ότι τα μεσαία εισοδήματα μέσα στην κρίση, κυρίως τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκαν δραματικά και δεσμεύθηκε ότι στόχος της ΝΔ είναι να ενισχύσει τα εισοδήματα αυτά.

Ως απόδειξη των λεγομένων του παρέθεσε:

  • Την μείωση του ΕΝΦΙΑ
  • Το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μειώσεις φόρων φυσικών προσώπων, μειώσεις χαμηλών φορολογικών συντελεστών, χορήγηση επιδόματος για τη γέννηση κάθε παιδιού από τη νέα χρονιά κα.
  • Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.
  • Τις πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω τα φορολογικά βάρη στους πολίτες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

 

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία